Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο (Vol. IXV)

Ντόρτμουντ, Γερμανία

Περνάμε ωραία στο ζέσταμα και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Η ιστορία του Ομπαμεγιάνγκ και του Ρόις είναι ένα bromance μεταξύ δύο φίλων που νομίζουν ότι είναι ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν. Εδώ τους βλέπουμε σε ασκήσεις συγχρονισμένου ζεστάματος, σε ένα σκετσάκι που σίγουρα έχει δουλευτεί κάποιο βράδυ στο σπίτι του ενός. Κανείς δεν θέλει να μάθει τι ψυχόδραμα θα ζήσουμε αν κάποιος από τους δύο πάρει μεταγραφή και σταματήσουν αυτές οι χαριτωμενιές.

Παναμάς

Η αλήθεια είναι ότι με την λίγκα του Παναμά δεν έχουμε ασχοληθεί (ντροπή μας) και δεν έχουμε και μεγάλη ιδέα. Από τα συμφραζόμενα καταλάβαμε ότι το ματς Πλάσα Αμαδόρ με την Άραμπε Ουνίδο ήταν εξαιρετικά κρίσιμο. Έτσι, όταν ο προπονητής Κάρλος Γκαρσία αποφάσισε να βγάλει αλλαγή στις αρχές του 2ου ημιχρόνου τον Μανουέλ Τόρρες, είχαμε θέμα. Ο Τόρρες που σίγουρα έχει κάνει κομπαρσιλίκι σε κάποια ταινία δράσης με συμμορίες ξεπέρασε τα όρια και επιτέθηκε στον προπονητή του, ενώ ήμασταν μάλλον τυχεροί που είχε ξεχάσει το μαχαίρι του στα αποδυτήρια.

evertonspeedomick

Λίβερπουλ, Αγγλία

Ο κύριος της φωτογραφίας είναι ο Speedo Mick. Μικ είναι το όνομά του, Σπίντο είναι το μαγιό του. Και ναι είναι οπαδός της Έβερτον που πηγαίνει στους αγώνες φορώντας μόνο ένα μαγιό, σκουφί κολύμβησης και το αντίστοιχο γυαλάκι. Όπως δηλώνει ο ίδιος, στόχος του να το κάνει όσο αντέχει, αν και στο τελευταίο ματς με την Μπόρνμουθ παραδέχτηκε ότι το δάγκωσε λιγάκι. Η ιδέα του ήρθε όταν κολύμπησε το κανάλι της Μάγχης και θεώρησε ότι το να φοράει το μαγιό στο γήπεδο θα ήταν αρκετά πιο εύκολο. Ο Μικ πηγαίνει ντυμένος στο γήπεδο για να περάσει τον έλεγχο και στη συνέχεια τσιτσιδώνεται στις εξέδρες.

Jardel“Την πατήσαμε ψηλέ”

Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, Βραζιλία

Την τελευταία φορά που ασχοληθήκαμε με τον Μάριο Ζαρντέλ τον είχαμε αφήσει να εκλέγεται στην τοπική βουλή με περίπου 40.000 ψήφους. Ο Σούπερ Μάριο (που στις καρδιές μας έκανε φοβερό δίδυμο στον Ολυμπιακό μαζί με τον Ζε Ρομπέρτο) φαίνεται ότι βρήκε το βαθύτερο νόημα της πολιτικής. Μόλις χθες παύθηκε από τα καθήκοντά του μια που κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, εκβιασμούς, πλαστογραφία και απάτη. Ο Ζαρντέλ σύμφωνα με τις αρχές έπαιρνε τον μισό μισθό των υπαλλήλων που είχε διορίσει ο ίδιος, έκανε εικονικές προσλήψεις και έπαιρνε τα χρήματα και δήλωνε ψεύτικα ταξίδια για να παίρνει αποζημιώσεις. Εκτός από τα σπίτια της οικογένειάς του που η αστυνομία έψαξε, έκανε και έφοδο σε δύο… “συμβούλους” του, που τελικά ήταν απλά πόρνες τις οποίες και είχε προσλάβει εικονικά και επίσης προωθούσαν ναρκωτικά που ο Ζαρντέλ έπαιρνε από έναν γνωστό του. Ο Μάριο κινδυνεύει να περάσει αρκετό καιρό στην μπουζού, όπως είναι λογικό.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Μαυρογιαλούροι, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το ματωμένο ντέρμπι του Μάξιμιρ λίγο πριν τον πόλεμο

Βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και τόσο στην Ευρώπη, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο, λαμβάνουν χώρα σημαντικές πολιτικές αλλαγές. Καθεστώτα δεκαετιών δοκιμάζονται κάτω από την πίεση και τις αντιδράσεις του κόσμου και αρκετά από αυτά καταρρέουν. Χρονικά, Πολωνία και Ουγγαρία είναι οι πρώτες χώρες στις οποίες γίνονται αλλαγές. Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο επόπτης που έγινε θρύλος χάρη στο πιο αμφιλεγόμενο γκολ στην ιστορία

Υπάρχουν μερικά γκολ που μπήκαν δεκαετίες πριν και παρ’όλα αυτά δεν χρειάζονται καμία επιπρόσθετη περιγραφή. Γκολ που με το που τα αναφέρεις σε κάποιον, αυτός τα κάνει αυτόματα εικόνα στο μυαλό του χωρίς να χρειαστεί να ανατρέξει σε κάποιο βίντεο ή να σου πει προβληματισμένος “χμμμ, θύμισε μου λίγο πως μπήκε αυτό”. Ένα από αυτα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο (Vol. IXV)”

  1. Ο/Η thanosleeds λέει:

    Σομπρέρο θα σε μαλώσω. Γράψατε άρθρο που τιτλοφορείται ο γύρος του κόσμου και δεν αναφέρατε τον θεούλη Πρόεδρο της “Δημοκρατίας” της Μαυριτανίας που διέκοψε το Σούπερ Καπ στο 67′ και διέταξε να εκτελεστούν πέναλτι γιατί πολύ απλά βαρέθηκε!

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Επίσης, τί θέλετε να πείτε με το 9 5 στον τίτλο?

  3. Ο/Η Elaith λέει:

    Ε τι να πούμε, έχει παίξει παντού ρε συ Θάνο το θέμα.
    🙂

    Aνώνυμε λάθος είναι στο κόπι πέιστ.

  4. Ο/Η thanosleeds λέει:

    Ναι βρε Elaith αλλά εσείς θα το περιγράφατε με άλλη χροιά 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *