Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα φιλικά είναι για τους φίλους, όχι για εμάς

Μια από τις μεγάλες μου απορίες είναι πώς καταφέρνουν και παίζουν ντέρμπι-φιλικά οι ομάδες της Αργεντινής στην καλοκαιρινή τους προετοιμασία. Για όσους δεν ξέρουν, υπάρχουν “τουρνουά” (που πολλές φορές είναι μόνο ένα ματς) μεταξύ των παραδοσιακών εχθρών (π.χ. Ρίβερ-Μπόκα, Ράσινγκ-Ιντεπεντιέντε) τον Ιανουάριο (που είναι παχιές οι μύγες στην καλοκαιρινή Αργεντινή), σε διάφορες πόλεις εκτός Μπουένος Άιρες και φυσικά με κόσμο και των δύο ομάδων. Σε μια χώρα με τόση βία που οι μετακινήσεις οπαδών έχουν απαγορευτεί στα μεγάλα ματς, γίνονται παιχνίδια προετοιμασίας που όμως με τα χρόνια έγιναν κάτι mas que un φιλικό. Για τον κόσμο και τους παίκτες δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από τη νίκη.

Πρόσφατα είχαμε ένα ματς με πέντε αποβολές και μια τεράστια μανούρα μεταξύ Κάρλος Τέβες και Μαϊντάνα (που είχε περάσει από την Μπόκα) που κράτησε για πολλή ώρα, ενώ η λήξη βρήκε νικήτρια τη Ρίβερ με 1-0 με πέναλτι. Το τορνέο της Μαρ ντελ Πλάτα πήγε στη Ρίβερ με το γκολ του Πισκουλίτσι και για μερικές μέρες οι Μιγιονάριος ήταν από πάνω. Χθες οι ομάδες έπαιζαν για το… Κόπα Λουίς Νοφάλ στην Μεντόζα. H μοίρα το ήθελε ώστε τα πράγματα να γίνουν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.

https://www.youtube.com/watch?v=_YrryLxS5W4

Η Ρίβερ κέρδισε πέναλτι και το ανέλαβε αυτή τη φορά ο Ουρουγουανός Ροντρίγκο Μόρα. Η Ρίβερ έκανε το 1-0 (ήταν και το τελικό σκορ) και ο Μόρα έχοντας μπροστά του στο πέταλο τους Μποστέρος έκανε ότι τους πυροβολεί. Ο Τέβες που έχει γίνει λίγο capo στην Μπόκα από τότε που γύρισε, δεν το ανέχτηκε και μετά το τέλος του αγώνα την έπεσε στον Μόρα με αποτέλεσμα μια νέα μανούρα σε ένα φιλικό μέσα σε μια βδομάδα. Μανούρα για έναν… πανηγυρισμό σε ένα φιλικό. Αυτή τη φορά τα πράγματα δεν ήταν τόσο σοβαρά ευτυχώς, ο Μόρα είπε ότι τον έβρισε ο Τέβες και ότι ο ίδιος πάντα πανηγύριζει έτσι, ο Τέβες είπε ότι ο Μόρα έδειξε ασέβεια στον κόσμο της Μπόκα και το κλίμα για το Σούπερ Κλάσικο του καινούριο πρωταθλήματος έχει φτιαχτεί ήδη.

https://www.youtube.com/watch?v=7iZhKYpyvns

Όχι ότι χρειάζεται βέβαια, όπως έχουμε πει. Μιλάμε για δυο ομάδες που η έννοια φιλικό δεν μπορεί να ισχύσει. Για δυο συλλόγους που έχουν κάνει ακόμα και στη Βραζιλία ανθρώπους να παίζουν ντέρμπι ντυμένοι με τις φανέλες των ομάδων. Και αν δεν μας πιστεύετε αρκεί να δείτε τι γίνεται και στα γυναικεία Μπόκα-Ρίβερ. Το γεγονός ότι η υπόκρουση είναι το Creeping Death των Metallica τα λέει όλα:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

el clasico, Γυναικείο ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Εξομολογήσεις Ενός Επικίνδυνου Δοντιού

Σήμερα η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσιεύει αποσπάσματα από το ακυκλοφόρητο (μέχρι την επόμενη βδομάδα) βιβλίο του Λουίς Σουάρες  «Περνώντας τη γραμμή: Η δική μου Ιστορία». Ο Σουάρες δίνει τη δική του οπτική για τα θέματα των δαγκωματιών, το πως του βγαίνει και πως προσπαθεί να το αντιμετωπίσει. Θα μπορούσα να ανεβάσω το στάτους μου στην […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η χρυσή γενιά της Χιλής

Πώς είναι να ζεις σε μια χώρα που λατρεύει το ποδόσφαιρο, αλλά αποτυγχάνει μονίμως;  Σε μια χώρα που ήταν από τις 4 ιδρύτριες του Κόπα Αμέρικα, αλλά δεν το κατέκτησε ποτέ; Που έβγαζε σπουδαίους ποδοσφαιριστές, αλλά έχει όσα Λιμπερταδόρες έχουν σηκώσει κι οι ομάδες από το Εκουαδόρ; Η Χιλή ήταν πάντα ο ορισμός της ομάδας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Τα φιλικά είναι για τους φίλους, όχι για εμάς”

  1. Ο/Η παναγιωτης λέει:

    Δεν απαγορευονται οι μετακινησεις στα ντερμπυ…

  2. Ο/Η Φωτης λέει:

    Τελικα η Ριβερ κερδιζει την Μποκα μονο με πεναλ;Που λεει και ο Κοκολινο…

  3. Ο/Η Παυλος Man Utd λέει:

    Απορια. Πως το γηπεδο της Μεντοσα ηταν γεματο με οπαδους των δυο ομαδων? Οκ ειναι οι λαοφιλεστερες ομαδες της χωρας αλλα η πολη αυτη βρισκεται στους προποδες των Ανδεων στα συνορα με την Χιλη.Μιλαμε για 1000 χιλιομετρα απο το Μπουενος Αιρες…

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Παναγιώτη απαγορεύονται από το 2013. Από πέρσι το φθινόπωρο άρχισαν να γίνονται κάποια ματς (όχι τα πιο επικίνδυνα) με φιλοξενούμενους οπαδούς. Μπόκα-Ρίβερ δεν έχει γίνει με οπαδούς ακόμα.

    http://canchallena.lanacion.com.ar/1825830-asi-se-jugara-la-fecha-de-los-clasicos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *