Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κοσμοπλημμύρα Λόγω Πλημμύρας

Το Καρλάιλ στην Κούμπρια είναι ένα απομονωμένο μέρος στα σύνορα Αγγλίας και Σκωτίας. Η τοπική πόλη δεν έχει τίποτα το ενδιαφέρον να δεις, εκτός αν κάνεις κάποια μελέτη στους μεσαιωνικούς ναούς, ας πούμε. Η κοινότητα είναι μικρή, τόσο μικρή που η τοπική ομάδα είναι το κέντρο της ζωής της πόλης. Την Κυριακή η Καρλάιλ έπαιξε στη φάση των 32 του κυπέλλου Αγγλίας με την Έβερτον (οι οπαδοί της οποίας συγκέντρωσαν με σχετική εκστρατεία πάνω από 8.000 λίρες και τις έδωσαν στους γηπεδούχους για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο γήπεδο τους!) και παρόλο που έχασε 0-3 το ματς ήταν μια γιορτή. Γιορτή για την πόλη, για το σύλλογο και τους παίχτες της ομάδας που μπορούν να περηφανεύονται ότι οι 25.000 άνθρωποι που ήρθαν και γέμισαν το γήπεδο ήταν ένα δικό τους επίτευγμα.

PAY-Carlisle-United

Όχι τόσο με τα κατορθώματά τους εντός του γηπέδου, παρόλο που ο τερματοφύλακας, Μαρκ Γκιλέσπι, που έσωσε το πέναλντυ κόντρα στη Γέοβιλ στον προηγούμενο γύρο του κυπέλλου ήταν το πρόσωπο της πόλης για δύο εβδομάδες, όσο για το ότι με τις πλημμύρες που σάρωσαν τη Βρετανία τον προηγούμενο μήνα, οι παίχτες της Καρλάιλ βγήκαν στην πόλη και βοηθούσαν τους κατοίκους να αδειάσουν τα υπόγειά τους.

«Επιστρέφαμε από ένα ματς κόντρα στη Γουέλιγκ και οι παίχτες κοίταζαν σοκαρισμένοι έξω από το παράθυρο του λεωφορείου τη ζημιά που είχε προκαλέσει η καταιγίδα στη Γουόρικ Ρόουντ και στους γύρω δρόμους» διηγείται ο υπεύθυνος επικοινωνίας του συλλόγου. «Τότε με χτύπησε στον ώμο ο αρχηγός μας, Ντάνυ Γκρέιτζερ και μου είπε πως θα έπρεπε να βοηθάμε αυτούς τους ανθρώπους. Δε με νοιάζει τι χρειάζεται να γίνει αλλά πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που τα υπόγειά τους έχουν πλημμυρίσει. Οι άνθρωποι αυτής της πόλης έχουν σταθεί δίπλα μας στα πάνω και στα κάτω της ομάδας και τώρα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους εμείς».

2F1D88FF00000578-3348001-Carlisle_United_Football_Club_s_stadium_Brunton_Park_remains_und-a-9_1449464024631

Ο Ντάνυ είναι ντόπιος, από το Πένριθ, και μπορεί να νιώσει τον πόνο των ανθρώπων της κοινότητας. Όμως όλη η ομάδα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του. Η διοίκηση εντόπισε σε συνεννόηση με την αστυνομία τα 4 σπίτια που είχαν πληγεί περισσότερο και οι παίχτες πήγαν αρχικά εκεί. Στο τέλος κατάφεραν να βοηθήσουν 15 σπίτια.

Η κοινότητα το αναγνώρισε και αποφάσισε να βοηθήσει με τη σειρά της στο γήπεδο. Όχι να παίξουν βέβαια, αλλά να το στεγνώσουν και να ξαναφτιάξουν το χλοοτάπητα, αφού το νερό είχε φτάσει στο ύψος του οριζόντιου δοκαριού. Οι κάτοικοι μαζί με τον φροντιστή του γηπέδου, που είναι ο καλύτερος στη χώρα σύμφωνα με τον πρόεδρο, έφεραν το νέο χλοοτάπητα με φορτηγά, στέγνωσαν το γήπεδο, τον πέρασαν και τον έραψαν. Το γήπεδο ήταν πάλι χαλί για το ματς με την Γιορκ Σίτυ, περιοχή που επίσης είχε χτυπηθεί από τον τυφώνα, κάτι που έκανε τις τοπικές εφημερίδες να το χαρακτηρίσουν «το ντέρμπυ της πλημμύρας». Το ματς έληξε 1-1, αλλά το βασικό ήταν ότι παίχτηκε σε γήπεδο χαλί.

Carlise VS York

Ο πρόεδρος του φαν κλαμπ της Καρλάιλ, Κέιτ Ρόουλι δήλωσε ότι οι οπαδοί κάνουν περίπου 17.000 μίλια το χρόνο με την ομάδα. Δεν είναι όμως ότι στο ξενέρωτο Καρλάιλ η ομάδα είναι η μόνη τους διασκέδαση, ούτε κάποια υποχρέωση να υποστηρίζουν το σύλλογο της πόλης τους. Το κάνουν με την ψυχή τους διότι είναι κομμάτι της κοινότητας και, όπως και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις στην Αγγλία, ζουν τις χαρές και τις λύπες όλοι μαζί.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν ο Γκάζα συνάντησε τον Βίνι

Τι μπορεί να συμβεί όταν δύο θρύλοι συναντηθούν για πρώτη φορά; Αν αυτοί είναι ο Μέσι κι ο Ρονάλντο για παράδειγμα θα περιμένουμε ένα ματς με γκολ και θέαμα. Αν όμως μιλάμε για την Αγγλία των 80s και Πολ Γκασκόιν με Βίνι Τζόουνς οι απαιτήσεις αλλάζουν. Ο Γκάζα παρ’ ότι ήταν μόλις 21 ετών ακόμα, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η εκρηκτική άνοδος του Μοϊσές Καϊσέδο

Τα social media πολλές φορές αποτελούν έναν τρόπο για να κάνεις μια ανασκόπηση στη ζωή κάποιου, πώς άλλαξε ή όχι. Ειδικά στον αθλητισμό που τέτοια φαινόμενα είναι συχνά. Κάπως έτσι, για παράδειγμα, βλέπει κανείς π.χ. τις δημοσιεύσεις του Μεντβέντεφ πριν λίγα χρόνια όταν περήφανος λέει ότι κέρδισε 100 δολάρια σε ένα τουρνουά τένις. Τόσα που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

5 σχόλια σχετικά με το “Κοσμοπλημμύρα Λόγω Πλημμύρας”

  1. Ο/Η thanosleeds λέει:

    Όπως έγραψα και στο facebook, ήμουν σίγουρος ότι θα κάνατε άρθρο γι’ αυτό και μπράβο σας. Το Μπράντον Παρκ είναι ένα πανέμορφο αλλά και πολύπαθο γήπεδο. Το γήπεδο άνοιξε το ’09, το ’53 κάηκε μία κερκίδα και το 05 πλημμύρισε. Φέτος πλημμύρισε 2 φορές, τη δεύτερη πιο σοβαρά από την πρώτη (την πρώτη βρέθηκαν ψάρια στο ένα τέρμα όπως θα δείτε σε άρθρο που θα παραθέσω). Αναγκάστηκαν να παίξουν 3 ματς σε άλλες έδρες (Πρέστον, Μπλάκμπερν, Μπλάκπουλ) και αυτό τους έχει κρατήσει πίσω στην προσπάθεια για άνοδο. Τουλάχιστον η κληρωτίδα στα 2 κύπελλα τους έκανε το χατήρι βγάζοντας καλές κληρώσεις-Λίβερπουλ στο Λιγκ Καπ όπου αποκλείστηκαν στο Άνφιλντ ηρωικά στα πέναλτι και τώρα με την Έβερτον. Πάρα πολύ συμπαθητική ομάδα η Καρλάιλ, το 2008 έφτασε μια ανάσα από την Τσάμπιονσιπ ενώ στην Πρώτη Κατηγορία έχει παίξει μία φορά, το 1974-75.
    http://www.bbc.com/sport/football/35059214

  2. Ο/Η thanosleeds λέει:

    Επίσης παιδιά διορθώστε αυτό που γράφετε για τον κόσμο. Λίγο πάνω από 17.000 είχε (sold out ήταν), τόσο χωράει το Μπράντον Παρκ και όχι 25.000.

  3. Ο/Η darkcity λέει:

    Καρλάιλ, η πιο συμπαθητική ομάδα της 4ης κατηγορίας της Αγγλίας. Τη θυμάμαι από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το Στοίχημα στην Ελλάδα, λόγω και της συνωνυμίας της με τον ηθοποιό Ρόμπερτ Καρλάιλ (Trainspotting).

  4. Ο/Η KwstasArsenal λέει:

    thanosleeds

    Την σεζον που η Καρλαιλ ηταν στην 1η κατηγορια, ειχε ξεκινησει καπως καλα, ειχε κανει καποιες νικες αλλα μετα κατερευσε. Η Εβερτον, τοτε πηγαινε για πρωταθλημα και 2-3 αγωνιστικες πριν το τελος, η Καρλαιλ, παιρνει διπλο μεσα στο Εβερτον, την περναει η Ντερμπι και τελικα το πηρε !

  5. Ο/Η Ramon Llul λέει:

    Χρωστάω κάτι απαντήσεις οπότε ας ξεκινήσω με τα λιγότερο σημαντικά:

    @darkcity δεν έχω ιδέα τι κάνει στο στοίχημα διότι δεν είμαι και μεγάλος φαν του σπορ. Όμως απ’ ότι είδα στη βαθμολογία, μπορεί την απευθείας άνοδο να μην την προλαβαίνει, αλλά για τα Play-offs έχει ακόμα πιθανότητες. Δε νομίζω ότι τους νοιάζει βέβαια.

    @thanosleeds: Αρχικά να πω ότι το νούμερο των θεατών το έδωσε η guardian & το επιβεβαιώνει η Independent. Σε πιστεύω για τη χωρητικότητα, αλλά όταν 2 αξιόπιστες εφημερίδες το γράφουν δεν έχω λόγο να μην τις πιστέψω.

    Κατά τ’ άλλα συμφωνώ σε όλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *