Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η πιο γρήγορη και αστεία αποβολή όλων των εποχών

“Τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε” είναι μια έκφραση που σίγουρα έχεις ακούσει και διαβάσει αμέτρητες φορές, ειδικά τα τελευταία χρόνια που οι Μέσσι και Ρονάλντο, οι πιο γνωστοί εκπρόσωποι της κατηγορίας ποδοσφαιριστών “Αν Δεν Σκοράρω Σε Τρία Συνεχόμενα Ματς Ο Πλανήτης Σοκάρεται”, σκοράρουν με ρυθμούς που στο παρελθόν έχουμε δει μόνο μόνο από τον έναν και μοναδικό Μαξίμ Τσιγκάλκο. Στο Football Manager. Με τα περισσότερα ρεκόρ σκοραρίσματος καπαρωμένα από τον “κοντό φοροφυγά” και τον “νάρκισσο κλαψιάρη” αναγκαστικά η προσπάθεια των υπολοίπων να χαραχτεί το όνομα τους στην Ιστορία επικεντρώνεται σε άλλα σκέλη του παιχνιδιού.

Την Τετάρτη που μας πέρασε ο Νταβίντ Λουίζ, γνωστός εκπρόσωπος της κατηγορίας ποδοσφαιριστών “Είμαι Ικανός Για Το Καλύτερο Αλλά Και Για Το Χειρότερο. Ακόμα Και Στην Ίδια Φάση”, χρειάστηκε μόλις 12 δευτερόλεπτα αγώνα για να χάσει τον προσωπικό του αντίπαλο, Σέρχιο Αγκουέρο, από τα μάτια του, να τον ξαναβρεί και να τον ρίξει στο έδαφος, ένα επίτευγμα που γίνεται αρκετά πιο εκνευριστικό αν αναλογιστείς πως κάποιος πλήρωσε περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει, ένα ποσό που λογικά θεωρεί εξοργιστικά μεγάλο ακόμα και η κυρία Λουίζ που τον έφερε στον κόσμο. Και όχι, τώρα δεν μιλάμε για το Football Manager. Η κίτρινη κάρτα που δέχτηκε για το μαρκάρισμα αυτό αποτελεί φυσικά ρεκόρ για τη φετινή χρονιά ενώ είναι και η πιο γρήγορη του Τσάμπιονς Λιγκ τα τελευταία 13 χρόνια.

Όμως όπως είπαμε τα ρεκόρ είναι για να σπάνε και πριν καν περάσουν μερικές ώρες ένας συμπατριώτης του Λουίζ, ο Ντέιβιντσον, άγνωστο μέλος της κατηγορίας ποδοσφαιριστών “Είμαι Βραζιλιάνος Επιθετικός Στο Βιογραφικό Αλλά Λατινοαμερικάνος Αμυντικός Στην Καρδιά”, που παίζει στην ομάδα Αμέρικα-TO χρειάστηκε μόλις 2 δευτερόλεπτα για να γραφτεί στο μπλοκάκι του διαιτητή στο παιχνίδι απέναντι στην Ουμπεράμπα, που διεξήχθη στα πλαίσια του τοπικού πρωταθλήματος Μινέιρο.

Το κατόρθωμα του Βραζιλιάνου επιθετικού είναι τόσο μεγάλο που ξεπερνάει στη σχετική λίστα ακόμα και τον Βίνι Τζόουνς, γνωστότερο εκπρόσωπο της κατηγορίας ποδοσφαιριστών “Βίνι Τζόουνς” (ας μη γελιόμαστε, ποιοι είμαστε εμείς να προσθέσουμε οποιονδήποτε άλλο παίκτη δίπλα στον τύπο που εκστόμισε τη φράση “θα σου ξεριζώσω το κεφάλι και θα χέσω μέσα στην τρύπα”), ο οποίος κατέχει το ρεκόρ της πιο γρήγορης κίτρινης στην Αγγλία από το 1992, όταν του πήρε μόλις τρία δευτερόλεπτα για να φτάσει στο πόδι ενός αντιπάλου, τον οποίο λογικά είχε βάλει στο μάτι από πριν γιατί… είναι ο Βίνι Τζόουνς και αυτό θεωρείται ικανοποιητική απάντηση στις περισσότερες σχετικές ερωτήσεις.

Φυσικά, όπως πιθανόν θα έχεις ακούσει, όλα στη ζωή γίνονται για ένα σκοπό. Έτσι λοιπόν όλα αυτά που συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης έγιναν για να βρούμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και να προωθήσουμε την απίστευτη ιστορία του Λι Τοντ, παντελώς άγνωστο μέλος της κατηγορίας ποδοσφαιριστών “Παίζω Μπάλα Τις Κυριακές Μπας Και Κάψω Καμία Από τις Θερμίδες Που Έβαλα Το Σάββατο”. Τον Οκτώβρη του 2000 ο Τοντ, ένας άσημος επιθετικός της Κρος Φαρμ Παρκ Σέλτικ, είχε την ατυχία να στέκεται ακριβώς δίπλα στο διαιτητή την ώρα που αυτός σφύριξε τη σέντρα του αγώνα με τους Τόντον Ιστ Ριτς Γουόντερερς. Ο ήχος της σφυρίχτρας που βρισκόταν δίπλα ακριβώς στο αυτί του ήταν τόσο εκκωφαντικός που ο ενοχλημένος Τοντ σχολίασε δυνατά “Fuck me, that was loud”. Ο διαιτητής, που λογικά είναι πιο ευερέθιστος και από τον Γιώργο Νταλάρα σε περίοδο που δεν υπάρχουν φιλανθρωπικές συναυλίες για να δουλέψει λάβει μέρος, το πήρε προσωπικά και του έδειξε αμέσως την κόκκινη κάρτα για εξύβριση! (Δεν σου κάνω πλάκα, δεν βρίσκεσαι στο ‘Κουλούρι’, έγινε όπως ακριβώς το διάβασες ή έτσι τουλάχιστον έχει καταγραφεί σε βιβλία και σχετικά αφιερώματα.)

“Δεν έβρισα τον διαιτητή ή κάποιον άλλο. Οποιοσδήποτε στη θέση μου το ίδιο θα έκανε. Λίγο ακόμα και θα με κούφαινε” ήταν η μόνη δήλωση που έκανε μετά το τέλος ο καημένος Τοντ, ενώ το σχετικό ρεπορτάζ κλείνει με δηλώσεις του προπονητή του: “Οι παίκτες πρέπει να αποβάλλονται όταν βρίζουν τον διαιτητή ή κάποιον άλλο παίκτη. Αλλά υποτίθεται ότι οι διαιτητές πρέπει να χρησιμοποιούν και λίγη από την κοινή λογική”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, βιντεοθεραπεία, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ό,τι Πει ο Χορηγός

Εδώ και τρεις μέρες έγινε γνωστό ότι η Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF) αφαίρεσε τη διοργάνωση του Κόπα Άφρικα 2015 από το Μαρόκο. Το Μαρόκο ζήτησε την αναβολή της διοργάνωσης ισχυριζόμενο ότι η επιδημία του Έμπολα που πλήττει τη Δυτική Αφρική θέτει σε κίνδυνο τη διοργάνωση. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η χώρα δεν μπορεί να παρέχει τα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σημασία δεν έχει το ταξίδι αλλά το check-in

(Φωτογραφία: 16/9/2015 – Ρόμα-Μπαρτσελόνα) Κάποια στιγμή στο μέλλον, ας πούμε ένα βράδυ του χειμώνα του 2031, σε κάποιο σαλόνι ενός φουτουριστικού σπιτιού ένας παππούς και το εγγόνι του θα κάθονται δίπλα από μια εικονική φωτιά, που θα σιγοκαίει ψηφιακά σε μια τεράστια οθόνη, και θα παρακολουθούν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι σε 3D απεικόνιση και σε μια ανύποπτη στιγμή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Η πιο γρήγορη και αστεία αποβολή όλων των εποχών”

  1. Ο/Η Τη μπάλα ρε Πελέ, τη μπάλα λέει:

    Kαι να τώρα η ονείρωξη,αυτή η κάρτα να έπεφτε και μαλιστα ως κόκκινη σε παιγνίδι της Τσουπρολίγκας,ιδανικό σε παιγνίδι της Ξάνθης ώστε να σπασει και το ρεκορ πιο γρήγορης ανακοίνωσης (που φυσικά κατέχει ήδη το σαιτ της ομαδας που αναβάζει ως γνωστον μόνο του αυτόματες ανακοινώσεις σε καθε φάση).
    Τέλος ελπίζω να μην διάβασε ο Βινι Τζοουνς οτι “εκθρονίστηκε” διότι είναι ικανός να επιστρέψει για να αποδείξει στους συντάκτες προσωπικά ότι παραμένει ικανότατος κατι-σαν-ποδοσφαιριστής-Ράμπο.

  2. Ο/Η Jose Maria Bakero λέει:

    Μ εχει πιασει νευρικο με την κοκκινη μου χει κολλησει η εικονα ενος τορφαντου τυπου με βλεμμα Αρκα να λεει τι εγινε ρε παιδια; Η πιο γρηγορη κοκκινη που δα γω ποτε ηταν σε ματς β εθνικης κυπρου. Μπαινει αλλαγη το τζοβενοαλανι του χωριου εν μεσω αποθεωσης απο τα κοριτσα που φωναζουν το ονομα του, παει με χαλαρο τζοκινγκ στο κεντρο του γηπεδου, εκτελει ο τερματοφυλακας το ελευθερο, τον τζαρτζαρει ο απο πισω και απανταει με αριστερο κροσε. Κοκκινη πριν προσγειωθει η μπαλα και αδιαμαρτυρητα ο δικος μας φευγει απο το γηπεδο με το ιδιο χαλαρό τροχαδακι με την αποθεωση να συνεχιζεται. Την εποχη που όλοι θελαν να γινουν μαραντονα εστω και μονο στις τσιτες. Καλημερα λατρεμενο σομπρερο, καποια στιγμη η δουλεια σας πρεπει ν αναγνωριστει ως λειτουργημα

  3. Ο/Η duendes λέει:

    @Jose Maria, και στην Ελλάδα έχουμε δει κάτι σχετικό πριν λίγα χρόνια:
    https://www.youtube.com/watch?v=sgCDnMYDgUE

    Ευχαριστούμε και για τα πολύ καλά λόγια.

  4. Ο/Η Παυλος Man Utd λέει:

    https://youtu.be/tj_z2xyb0ek

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *