Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πάρτε την ομάδα και φύγετε από ‘δω

Boca-Olimpia_OLEIMA20161009_0176_28

Με την ευκαιρία των αγώνων των εθνικών ομάδων και της διακοπής των πρωταθλημάτων, έγιναν αρκετά φιλικά αυτές τις ημέρες. Έτσι κι η Μπόκα Τζούνιορς αντιμετώπισε την Ολίμπια της Παραγουάης σε ένα φιλικό αγώνα που ονόμασαν Κόπα Πατσαμάμα. Γιατί μπορούν. Ο τελικός του κυπέλλου (που δεν είχε άλλες ομάδες, ούτε προφανώς ημιτελικούς) έγινε στην πόλη Χουχούι και τα εισιτήρια εξαφανίστηκαν από τους οπαδούς της Μπόκα στην περιοχή, που είχαν την ευκαιρία να δουν την ομάδα τους από κοντά.

Οι Παραγουανοί φάνηκε ότι δεν ήρθαν για τουρισμό, ούτε για τα καναπεδάκια στον μπουφέ μετά το τέλος του αγώνα και μπήκαν πολύ δυνατά ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 5′. Ο γνωστός μας Νταρίο Μπενεντέτο ισοφάρισε δύο λεπτά αργότερα και η Ολίμπια πήρε ξανά το προβάδισμα με το απευθείας φάουλ του Μεντιέτα. Η Μπόκα προσπάθησε, αλλά δεν ήταν σε καλή μέρα, ενώ αντίθετα η Ολίμπια είχε αρκετές επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Όλα έδειχναν ότι το… βαρύτιμο Κόπα Πατσαμάμα θα πήγαινε στην Ασουνσιόν, αλλά ο διαιτητής Φερνάντο Εσπινόσα είχε αντίθετη άποψη. Στο 89′ φύριξε πέναλτι υπέρ της Μπόκα σε ένα ανύπαρκτο χέρι, απόφαση που ξεσήκωσε τους Παραγουανούς.

Και πάνω που τα πράγματα ηρέμησαν, ο Μπόου σούταρε, ο τερματοφύλακας Σεντουριόν απέκρουσε και ενώ οι Παραγουανοί ήταν έτοιμοι να πανηγυρίσουν, δόθηκε επανάληψη καθώς ο τερματοφύλακας Σεντουριόν είχε κάνει κίνηση προς τα μέσα. Μάλλον σωστή η απόφαση, αν και προσωπικά πιστεύω ότι τα περισσότερα πέναλτι θα έπρεπε να επαναλαμβάνονται αν τηρούσαμε σωστά τον κανονισμό. Ήταν και η τελευταία σταγόνα για τους Παραγουανούς που έγιναν έξαλλοι. Ο Μπόου σούταρε ξανά, ευστόχησε αυτή τη φορά και έκανε το 2-2 και ο διαιτητής αναγκάστηκε να αποβάλλει τον αρχηγό Βάργκας. Αυτό ήταν, οι παίκτες της Ολίμπια με εντολή του προπονητή έφυγαν για τα αποδυτήρια εν μέσω ιπτάμενων αντικειμένων από το όχι πολύ φιλόξενο κοινό της Χουχούι. Το παιχνίδι τελικά έληξε έτσι και το Κόπα Πατσαμάμα έμεινε ορφανό αφού η διαδικασία των πέναλτι δεν έγινε ποτέ. Οι διοικούντες των δύο ομάδων σε μια προσπάθεια να φτιάξουν το κλίμα, αποφάσισαν ότι θα κάνουν ένα καινούριο φιλικό, αυτή τη φορά στην Παραγουάη, απόφαση που δεν την λες και πολύ σοφή.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Από θεατής στις εξέδρες, σε σκόρερ στο γήπεδο

Σε μια ήπειρο που ακόμα και το 2016 συμβαίνουν συνεχώς ποδοσφαιρικές ιστορίες τρέλας και γραφικότητας, μπορεί να καταλάβει κανείς τι γινόταν πριν από εκατό χρόνια. Με αφορμή το Κόπα Αμέρικα Σεντενάριο που γιορτάζει τα εκατό χρόνια του θεσμού, ταξιδεύουμε πίσω στην πρώτη διοργάνωση το μακρινό 1916. Ήδη, από το 1910 οι εθνικές της Ν. Αμερικής […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μικρό θαύμα της Σαπεκοένσε

Είναι αυτή η άτιμη η μπάλα που έχει μέσα όλα τα συναισθήματα. Από τη μεγάλη χαρά, μέχρι τη μεγάλη λύπη, γλυκόπικρη σαν την ίδια τη ζωή. Κι αν δεν πιστεύετε εμένα, το έχει πει κι ο Ρίτσαρντ ο Άσκροφτ με τους Verve. Μόνο που δε συμβαίνουν όλα στον ίδιο βαθμό, δεν υπάρχει ομοιομορφία, δεν υπάρχει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Πάρτε την ομάδα και φύγετε από ‘δω”

  1. Ο/Η Drenthe λέει:

    Σεντουριον ειναι το 10αρι της Μποκα !
    (Με σεβασμό η διόρθωση)

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Είναι και ο γκολκίπερ της Ολίμπια κατά διαβολική σύμπτωση:

    https://en.wikipedia.org/wiki/V%C3%ADctor_Centuri%C3%B3n

  3. Ο/Η asparagus λέει:

    Ονομάσανε τον αγωνα “Κύπελλο Pachamama”; Δηλαδη “Κύπελλο Μάνα-Γη”. Τι οικολογικο-θρησκευτικη έμπνευση ήταν αυτη;

  4. Ο/Η Θωμάς Ραβέλης λέει:

    Τουλάχιστον ξέρουν ότι δεν μπορούν να παίξουν απλά ένα φιλικό και βάζουν ένα Κύπελλο να έχει λίγο νόημα, και μια παραπάνω αφορμή για τσαμπουκάδες, πόσο μπροστά είναι ρε φίλε εκει?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *