Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αχ βρε Ζοσέ

mou-sad

Είναι γεγονός πως ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν περνάει και τις καλύτερές του μέρες στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα δεν παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, δεν παίρνει αποτελέσματα και έχει μείνει αρκετά πίσω στο κυνήγι της πρώτης θέσης που ήταν και ο μεγάλος στόχος το καλοκαίρι. Σε όλα τα παραπάνω έχουμε και τον παραγκωνισμό του εξαιρετικά ταλαντούχου μεσοεπιθετικού Χενρίκ Μικχιταριάν. Ενός παίκτη που μας μάγεψε με τη φανέλα της Ντόρτμουντ τα τρία προηγούμενα χρόνια και που η ομάδα του Μάντσεστερ έβγαλε απ’ τα ταμεία της -σχεδόν- 30 εκατομμύρια λίρες το περασμένο καλοκαίρι για να τον κάνει δικό της. Ο Μουρίνιο έχει χρεωθεί από την αρχή της καριέρας του πολλές αποτυχημένες μεταγραφές, όπως και όλοι οι προπονητές για να είμαστε δίκαιοι, αλλά και πολλές λανθασμένες επιλογές σε παίκτες που βρήκε στην ομάδα του, δεν τους πίστεψε δίνοντάς τους σε άλλες ομάδες, και βλέποντάς τους (εξ αποστάσεως) να εξελίσσονται σε παίκτες κορυφαίου επιπέδου. Για να είμαστε δίκαιοι αυτή η συνήθεια ξεκίνησε στη Ρεάλ Μαδρίτης δειλά-δειλά και απογειώθηκε αρνητικά στο δεύτερο πέρασμα του Πορτογάλου από τον πάγκο της Τσέλσι. Εκεί δηλαδή που άρχισε να φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Μουρίνιο είχε αρχίσει να μένει στάσιμος ως προς την εξέλιξη (και αντίληψη) ενός σπορ που διαρκώς αλλάζει. Τις σημαντικότερες από αυτές τις περιπτώσεις θα δούμε παρακάτω.

Lukaku-daily-post

O νέος Ντρογκμπά: O Πορτογάλος επέστρεψε στον πάγκο των “μπλε” το καλοκαίρι του 2013 και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να αντιμετωπίσει στον τελικό του Σούπερ Καπ  Ευρώπης τον άσπονδο φίλο του, τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Η Τσέλσι ηττήθηκε στα πέναλτι με 5-4 με τον Λουκάκου να αστοχεί στο τελευταίο πέναλτι και να στερεί από τον Πορτογάλο μια νίκη γοήτρου. Μια νίκη που ήθελε όσο τίποτα άλλο σε εκείνο το χρονικό σημείο. Ο Βέλγος επιθετικός είχε αποκτηθεί από την Άντερλεχτ το 2011 (στα 17 του) για σχεδόν 20 εκατομμύρια λίρες και όλοι περιμέναμε να τον δούμε να γίνεται ο παίκτης που θα πάρει σιγά-σιγά τη θέση του θρύλου Ντιντιέρ Ντρογκμπά στην επίθεση της Τσέλσι. Ο Μουρίνιο φυσικά είχε διαφορετική γνώμη από όλους. Τον έδωσε δανεικό στην Έβερτον για τη σεζόν 2013-2014 με τον Βέλγο να πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και να δηλώνει πανέτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή στο Λονδίνο. Αυτό δεν έγινε ποτέ με τον Μουρίνιο να τον πουλάει το 2014 για 28 εκατομμύρια λίρες στην Έβερτον, φέρνοντας μάλιστα στη θέση του τον 36χρόνο Ντιντιέρ Ντρογκμπά. Η Τσέλσι μπορεί να κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2015 αλλά η συνέχεια -εννοείται- πως δεν δικαίωσε τον Πορτογάλο προπονητή.

kevin-de-bruyne-man-city-v-psg-champions-league-qf-second-leg-celeb_3447713

Ο νεαρός μάγος: O Κέβιν Ντε Μπρούινε είχε αποκτηθεί μόλις για 7 εκατομμύρια λίρες το 2012 από την Γκενκ. Τη σεζόν 2012-2013 είχε δοθεί δανεικός στη Βέρντερ και είχε αφήσει άφωνους όλους τους Γερμανούς με τις επιδόσεις του. Με τον Μουρίνιο στον πάγκο ξεκίνησε βασικός κόντρα στη Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2013-2014 και μετά από εκείνο το 0-0 πουλήθηκε στη Βόλφσμπουργκ για 18 εκατομμύρια λίρες. Ο προπονητής των “μπλε” είχε δηλώσει πως ο νεαρός Βέλγος δεν μπορεί να αντέξει στο σκληρό Αγγλικό παιχνίδι και πως η μεταγραφή του στη Γερμανία ήταν το καλύτερο για την καριέρα του. Το καλοκαίρι του 2015 η Σίτι τον αγόρασε για 55 εκατομμύρια λίρες  και πλέον στα χέρια του Γκουαρδιόλα έχει εξελιχθεί σε ένα εκ των ποιοτικότερων μέσων σε ολόκληρο τον κόσμο και βαρόμετρο στην καλή απόδοση των “πολιτών”.

Επιτέλους ένας αριστερός μπακ: Καλοκαίρι του 2014 και η Τσέλσι χρειάζεται επειγόντως ένα κανονικό αριστερό μπακ. Ο Βραζιλιάνος Φιλίπε Λουίς είναι ο πλέον κατάλληλος. Ποιοτικός. Γρήγορος. Εξαιρετικός αμυντικός, και από μία ομάδα που έχει μάθει να παίζει με το “μαχαίρι στα δόντια”. Την Ατλέτικο του Ντιέγκο Σιμεόνε. Το deal θα ολοκληρωθεί στις 16 εκατομμύρια λίρες και ο παίκτης θα γίνει κάτοικος Στάμφορντ Μπριζ. Ο Μουρίνιο δεν θα δείξει ποτέ να τον εμπιστεύεται και πολύ γρήγορα ο Βραζιλιάνος θα βρεθεί να σκουπίζει τον πάγκο για να παίζει βασικός ο δεξιοπόδαρος Θέζαρ Αθπιλικουέτα. Το καλοκαίρι του 2015 ο Λουίς θα επιστρέψει και πάλι στην Ατλέτικο και θα γίνει ξανά αυτό που είναι πραγματικά. Ένας ανάμεσα στους 5-6 κορυφαίους στη θέση του στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Για να αγοράσει κανονικό μπακ η Τσέλσι έπρεπε να αλλάξει προπονητή -να περάσει ένας χρόνος ακόμα- να έρθει ο Κόντε και μαζί του να φέρει τον Μάρκος Αλόνσο από την Φιορεντίνα. Πολύ καλή (και φθηνή) επιλογή.

Το γερμανικό πολυεργαλείο: O Αντρέ Σίρλε είχε “κλείσει” στους Λονδρέζους λίγο πριν υπογράψει ο Μουρίνιο την επιστροφή του και με την έλευση του Πορτογάλου όλοι περιμέναμε την απογείωσή του μιας και διέθετε (και διαθέτει ακόμα) όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται κάποιος σε ομάδα-Μουρίνιο. Έχει το γκολ χωρίς να είναι καθαρόαιμος επιθετικός. Μαρκάρει σαν “σκύλος” αν και είναι επιθετικογενής και φυσικά βάζει πάντα το “εγώ” κάτω από το “εμείς”. Αυτό που λέμε κλασικός παίκτης ομάδας. Και όμως. Μετά από μία πολύ καλή σεζόν (2013-2014) ο Πορτογάλος τον πούλησε μεσούσης της σεζόν (Γενάρη του 2015) στη Βόλφσμπουργκ. Ο Σίρλε είχε προλάβει να στεφθεί πρωταθλητής κόσμου με τη Γερμανία στα γήπεδα της Βραζιλίας και φυσικά να κερδίσει το δύσκολο κοινό των “μπλε”. Συνεχίζει να αποτελεί βασικό στέλεχος των πάντσερ. Προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ το λόγο που άφησε την Τσέλσι.

 

Το μηχανάκι από την Κολομβία: Χειμερινή περίοδος του 2015 και η Τσέλσι βγάζει από τα ταμεία της το ποσό των 23 εκατομμυρίων λιρών για να φέρει τον Κουαδράδο από την Φιορεντίνα. Ο παίκτης δήλωνε παντού πόσο ευτυχισμένος είναι που θα έπαιζε για τον Μουρίνιο και τη δική του Τσέλσι και οι περισσότεροι περιμέναμε με αγωνία αυτό το πάντρεμα. Τελικά δεν είδαμε τίποτα μιας και ο Πορτογάλος δεν μπόρεσε να πάρει τίποτα ούτε από τον Κουαδράδο στέλνοντάς τον στη Γιουβέντους ως δανεικό μισό χρόνο αργότερα. Στο Τορίνο -εννοείται- πίστεψαν στο ταλέντο του και τον έκαναν δικό τους ένα χρόνο μετά με κανονική μεταγραφή. Εννοείται πως πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Γιούβε και εννοείται πως ο Κόντε θα του έβρισκε ένα σημαντικό ρόλο στην δική του Τσέλσι.

Manchester-United-v-Watford

Ο σπουδαίος Ισπανός: O Μουρίνιο όταν ανέλαβε την Τσέλσι για δεύτερη φορά είχε την τύχη να βρει εκεί ως παίκτη τον σπουδαίο Χουάν Μάτα. Τι είχε καταφέρει ο Ισπανός τόσο με την εθνική όσο και με τους “μπλε” το θεωρώ περιττό αναφοράς. O Πορτογάλος δεν πίστεψε τον Ισπανό και τον χρησιμοποίησε ελάχιστα τη σεζόν 2013-2014 πουλώντας τον μάλιστα το καλοκαίρι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το περασμένο καλοκαίρι οι δυο τους έσμιξαν ξανά στο Όλντ Τράφορντ και ο Μάτα (αν και δεν λογίζεται ως βασικός) εκθέτει τον προπονητή του όταν παίζει βασικός μιας και είναι ένας εκ των καλύτερων παικτών της ομάδας την τρέχουσα σεζόν. Λογικό μιας και διαθέτει σπάνιο ποδοσφαιρικό dna.

O φτωχός Φαραώ: Η διοίκηση της Τσέλσι δεν χάλασε το χατήρι του Μουρίνιο και του έφερε τον Σαλάχ (για 11 εκατομμύρια λίρες) από την Βασιλεία το Γενάρη του 2014. Ο Αιγύπτιος θεωρούνταν τότε ένας ανάμεσα στους κορυφαίους ανερχόμενους εξτρέμ του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Τι κατάφερε στην Τσέλσι επί Μουρίνιο; Μια τρύπα στην άμμο (και πολλά λέω). Μοιραία άρχισαν οι δανεισμοί μέχρι να βρει την Ιθάκη του στη Ρόμα το περασμένο καλοκαίρι.

O αδικημένος Νιγηριανός: O Βίκτωρ ο Μόζες είναι ένας τιμιότατος ποδοσφαιριστής στα δικά μου μάτια. Ένας ποδοσφαιριστής που επί Μουρίνιο δεν βρήκε ποτέ χώρο στους “μπλε” αν και άξιζε μια ευκαιρία. Δόθηκε δανεικός στη Λίβερπουλ και έκανε μαζί της πρωταθλητισμό. Δόθηκε στη Στόουκ και έκανε μια εξαιρετική σεζόν. Δόθηκε στη Γουέστ Χαμ και ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμος στην εξαιρετική ομάδα του Μπίλιτς. Η έλευση Κόντε και το γεγονός πως ο Ιταλός έχει αλλάξει το σύστημα σε 3-5-2 έχουν δώσει στον Νιγηριανό όχι μόνο πολλές ευκαιρίες αλλά φανέλα βασικού ως δεξί μπακ-χαφ. Κάτι που είχε κάνει για ένα μεγάλο διάστημα επιτυχώς και στη Λίβερπουλ του Ρότζερς το 2014. Σημαντικό γρανάζι της Τσέλσι πλέον και ακόμα ένας που εκθέτει ανεπανόρθωτα τις επιλογές του Πορτογάλου τα τρία τελευταία χρόνια όταν ήταν δηλαδή ο τιμονιέρης των “μπλε”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

we love 1-1-8, Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο άνθρωπος που δεν νοιάστηκε για τίποτα

“Έχεις αποφασίσει να σταματήσεις το ποδόσφαιρο, γνωρίζεις πόσο χρονών είσαι;”. Αυτή ήταν μία απ’ τις τελευταίες ερωτήσεις του προπονητή της Ρέντινγκ, Μαουρίς Έβανς προς τον Ρόμπιν Φράιντεϊ, για να εισπράξει την αποστομωτική απάντηση “Έχω τα μισά σου χρόνια αλλά έχω ζήσει όσα εσύ δεν πρόκειται να ζήσεις σε δύο ζωές”. Ο Άγγλος επιθετικός θα αφήσει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένα βροχερό -και κρύο- απόγευμα στο Στόουκ

Τόπος: Στόουκ-ον-Τρεντ. Χώρος: Ποδοσφαιρικό γήπεδο Μπριτάνια. Ο αέρας λυσσομανάει παγωμένος αλλάζοντας κατεύθυνση και δύναμη κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Στις κερκίδες μπορείς να διακρίνεις ανάμεσα στα καθίσματα τον πάγο, όπως και στις άκρες του γηπέδου, ακόμα και στα δίχτυα των δύο τερμάτων. Το έδαφος είναι σκληρό και γλιστράει επικίνδυνα και οι μικρότερες διαστάσεις των ποδοσφαιρικών γραμμών σε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

17 σχόλια σχετικά με το “Αχ βρε Ζοσέ”

  1. Ο/Η Τυχαιος λέει:

    Σιρλε στη ντορτμουντ, ματα απο καλοκαιρι στη Μαντσεστερ. κατα τα αλλα, καταφερες να μου θυμισεις τον Κυρ-Αλεκο σε ενα κρυο και συννεφιασμενο πρωινο που τοσο θα του αρεσε

  2. Ο/Η Dreamdim λέει:

    Ο Αντρέας ο Σούρλας (ίσως ο Νο1 δημοσιοσχετίστας ποδοσφαιριστής στη Bundesliga) έχει αποχωρήσει απο την ομάδα της VW μετακινήθηκε γύρω στα 250 χλμ και αγωνίζεται με τα κιτρινόμαυρα της αρμάδας του Thomas Tuchel.

  3. Ο/Η Stoperhaimer λέει:

    Αν και το Λάντα έκανε καριέρα στην Premier League θα έκοβα κάθε σχέση με το ποδόσφαιρο και θα έβλεπα μπασκετική ρωσική Α2, ως διαμαρτυρία για την έλλειψη δικαιοσύνης στον κόσμο. 3 χρονιές εκ των οποίων 1 της προκοπής και να θεωρείται και αναντικατάστατος. Ουρτ.

    Βέβαια μιλάω εγώ (ως φαν της BVB) που πήρα πίσω παίκτη με μεγαλύτερο κώλο από 60χρονο ταβενιάρνη με υπόψια αίματος στα τριγλυκερίδια του (Γκέτσε)και τον Τσίρλε που ερχόταν από κακή σαιζόν με την Φολκσβαγκεν FC. Χωριανοί τα χάπια μου.

  4. Ο/Η gargaduaaas λέει:

    Τρέχουμε να ανεβάσουμε ένα κείμενο, κάνουμε ένα λάθος, και αμέσως να μας φάτε. Τι είστε εσείς ρε; :p

  5. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Για κάθε έναν απο όλους αυτούς έχουμε:

    Transfers In με Mourinho.

    Χτίσιμο 3 απίστευτα επιτυχημένων ομάδων.

    Porto : Paulo Ferreira, Nuno Valente, Derlei, Maniche, Bosingwa, Benni McCarthy, Carlos Alberto.

    Chelsea: Drogba, R.Carvalho, Robben, Cech, Alex, Michael Essien, del Horno, Lassana Diarra, John Mikel Obi, Ballack, Glen Johnson.

    Inter: Diego Milito, Thiago Motta, Lucio, Eto’o, Sneijder, Pandev.

    Αγορά σημαντικών παικτών κορμού, καθώς ήδη υπήρχε καλό setup παικτών.

    Real: Di Maria, Khedira, Ozil, Varane, Coentrao, Callejón, Modric, Morata.

    Chelsea (2): Fabregas, Diego Costa, Matic, Willian, Zuma.

    Δεν καταλαβαίνω τι εξυπηρετεί αυτό το άρθρο. Ειλικρινα θα ήθελα να καταλάβω. Όλοι οι προπονητές έχουν επιτυχημένες και αποτυχημένες μεταγραφές ή μπορεί να κρίνουν λάθος παίκτες. Εντωμεταξύ, το λες και μόνο σου στην αρχή του κειμένου, αλλα εν τέλει το γράφεις και αυτοαναιρείσαι. Και μάλιστα ο Μourinho είναι απο τους λίγους που έχουν και τόσο καλό μεταγραφικό παλμαρέ. Ακόμα και στην United έχουν να το λένε οτι είχαν το καλύτερο μεταγραφικό καλοκαίρι πολλών ετών. Και ακόμα και αν μένει στάσιμος και απέκτησε κακή συνήθεια όπως λες τα τελευταία χρόνια, εγώ βλέπω οτι έκανε πολύ σημαντικές κινήσεις και στις 2 ομάδες (Real-Chelsea) που έφεραν επιτυχίες.

    Μάλιστα όσον αφορά τις περιπτώσεις που ανέφερες, υπάρχει και αντίλογος:

    – Lukaku: Ο ίδιος δήλωσε οτι έφυγε επειδή ο ίδιος πίεσε και δεν έφταιγε ο Mourinho για την φυγή του, αφού τον ήθελε να τον κρατήσει.
    – De Bruyne: Αυτό είναι και το πιο σημαντικό λάθος, απλά εκείνη την περίοδο ήταν 1η επιλογή ο Oscar που έκανε θαύματα. Στην πορεία ο ένας έγινε υπερπαίχτης και ο άλλος μια μετριότητα. Αλλα δεν μπορείς να ξέρεις πάντα τι θα γίνει.

    Και οι 2 παίκτες αν έκαναν υπομονή και δεν ήθελαν να είναι βασικοί άμεσα, θα είχαν πάρει τις ευκαιρίες τους, λογικό να άργησαν γιατι υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός. Και ο Ferguson ο.χ δεν μπορούσε να δώσει έυκολα ευκαιρίες στον Pique.

    – Cuadrado, Felipe Luis. Δεν προσαρμόζονται όλοι οι παίκτες σε όλα τα πρωταθλήματα, δεν είναι μόνο ευθύνη προπονητή. Ειδικά για τους Λατίνους είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις στην Αγγλία (Forlan, Veron, Di Maria..). Βλέπω και τον Darmian 2 χρονια στην United που ήρθε απο Ιταλία και μου θυμίζει τον .. Βύντρα. Αν επιστρέψει Ιταλία μπορεί να φυσάει.

    – Schurrle, Salah, Moses. Μιλάμε για μέτριες περιπτώσεις παικτών,απο αυτους που έρχονται και αμα σου βγουν κάτι καλύτερο καλώς,αλλιώς δεν έχασες και τίποτα, κυρίως παίκτες rotation. Ειδικά για τον τελευταίο συγγνώμη αλλά γελάω που αναφέρθηκε καν, απορώ που έχει ακόμα θέση σε top ομάδα.

    – Μata: Απλά δεν ταίριαζε στην ομάδα που ήθελε να χτίσει στην Chelsea, μια ομάδα του αποτελέσματος, που αποτελείται κυρίως απο παίκτες-μαχητές (βλ. Ιντερ). Το είπε και ο ίδιος ο Mourinho oτι στην United τον χρειάζεται γιατι είναι άλλες οι απαιτήσεις ποδοσφαίρου που υπάρχουν, και επίσης ο ίδιος ζήτησε να φύγει απο την Chelsea, πάλι δεν ήθελε να τον πουλήσει ο Mourinho, απλά δεν μπορούσε να προσαρμοστεί ο Mata στην δικιά του Chelsea.

    Αν ήθελες να γράψεις ολοκληρωμένο άθρο και όχι μια ακόμη κλασσική “επίθεση” στον Mourinho, θα μπορούσες να μας συγκρίνεις παρόμοιες περιπτώσεις με άλλους top προπονητές, να συγκρίνουμε να δούμε ποιος είναι ο πιο επιτυχημένος και με το καλύτερο μάτι. Πρόχειρα θυμάμαι,χωρίς ψάξιμο τον Pep στην Barca που αγόρασε τον καλύτερο επιθετικό εκείνη την περίοδο στον πλανήτη, τον Zlatan, χωρίς να καταλάβει οτι δεν του ταιριάζει, έτσι έκατσε μια σεζόν και ενώ παράλληλα είχε δώσει μαζί με λεφτά ως ανταλλαγή τον υπερπολύτιμο Eto’o! Στην Bayern άφησε τον Kroos και είναι ο καλύτερος στην θέση του αυτή την στιγμή ίσως.

    Kαι για να κλείσω με τον Μικιταριάν, ο καιρός θα δείξει. Ο ίδιος είπε οτι προσαρμόζεται, δεν γκρινιάζει για κάτι, και προφανώς ο προπονητής του που τον επέλεξε ξέρει ποτε θα είναι έτοιμος.

    Ο στόχος της United δεν μπορεί να είναι άμεσα η 1η θέση, ασχέτως τι πρέπει να λένε όλοι για να ξέρουν που βρίσκονται. Ο στόχος είναι να πατήσει η ομάδα στα πόδια της κάποια στιγμή και τα άλλα θα έρθουν. Ο Mourinho είπε κάτι πολύ σημαντικό τις προάλλες, οτι βλέπει στα αποδυτήρια πολλούς που δεν θα έκανα τα πάντα για να μείνουν στην ομάδα, που δεν τα δίνουν όλα για αυτήν. Δεν είναι τυχαίο οτι έχει φτάσει η ομάδα να έχει υψηλότερους μισθούς απο Real και Barcelona χωρίς να φαίνεται στο γήπεδο, έχουν γίνει εγκλήματα τα τελευταία χρόνια, έχουν αγοραστει παίκτες χρυσές μετριότητες που δεν έχουν αποδείξει οτι αξίζουν να βρίσκονται στην United ακόμα, που έρχονται και αποδίδουν 40-50% κάτω απο την αξία τους. Μετά τον σεβασμό/φόβο που υπήρχε επι Φέργκιουσον έχει χαθεί η μπάλα, αν δεν στηριχτεί κανονικά ένας προπονητής να βάλει τάξη.Θέλει δουλειά πολλή, και ωραία θα ήταν να βλέπαμε ένα άρθρο του τι πάει λάθος τα τελευταία χρόνια (ακόμα και στα τελευταία του Φέργκιουσον) για να γίνει συζήτηση για την ταμπακιέρα και όχι απλά άρθρα-επιθέσεις προς τον Mourinho για άλλους λόγους.

  6. Ο/Η ShamrockD λέει:

    Καταλάθος το έστειλα ανώνυμα. Απαντάω για να λαμβάνω πιθανές ειδοποιησεις.

  7. Ο/Η balkou λέει:

    Σωστός ο shamrock. Σούρλε, παίκτης που δύσκολα παίζει βασικός. Σάλαχ, που έπαιξε καλύτερα σε 6 μήνες στη Φιορεντίνα, παρά στον 1+ χρόνο που παίζει στη Ρόμα όπου έδειξε τι πραγματικά είναι.
    Ο Φελίπε απλά δεν ταίριαζε στην Πρέμιερ, όπως και ο Κουαδράδο ταιριάζει καλύτερα στην Ιταλία.
    Και φυσικά το παράδειγμα Ζλάταν – Ετό, λέει πολλά. Ειδικά όταν τον Ετό ο Πεπ ήθελε να τον διώξει από το 2008 (σε μια χρονιά δηλαδή που ήταν καθοριστικότατος).
    Να μη μιλήσω για κάτι Λίπι, Αντσελότι κλπ.

  8. Ο/Η scott pilgrim λέει:

    Μπράβο φίλε ShamrockD, είπες ό,τι ήθελα να πω.

    Ειδικά αυτό με τον Kroos εδώ μου κάθεται! Δεν είναι δυνατόν να δίνεις τέτοιον παίκτη για να φέρεις τον εξαιρετικό μεν στο τέλος της καριέρας του δε xabi alonso και ένα σωρό Ισπανούς…

    Όσο για την περίπτωση της United, μου θυμίζει όταν στο Football Manager φεύγω από ομάδα με μεγάλο budget και έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα και ο νέος προπονητής, βρίσκοντας πολλά χρήματα να ξοδέψει, αγοράζει μέτριους παικτες του 6.80 rating με υπέρογκα ποσά…

  9. Ο/Η gargaduaaas λέει:

    Με μία μεγάλη διαφορά φίλε Balkou. Ο Ζλάταν και ο Ετό ήταν ήδη -όταν τους διαχειρίστηκε ο Πεπ- φτασμένοι παίκτες. Ο Καμερουνέζος είχε κερδίσει ήδη δύο ΤσουΛου όταν έφυγε, και ο Πεπ ήθελε να χρησιμοποιήσει διαφορετικό σύστημα, στο οποίο -λογικά- δεν θα ταίριαζε ο Ετό. Το πρόβλημα με τον Ζλάταν δημιουργήθηκε όταν ο Σουηδός έβαλε τον εαυτό του πάνω από όλους στη Βαρκελώνη. Αν είχε αφήσει λιγάκι τον εγωισμό του στην άκρη θα είχε κατακτήσει κι αυτός ένα ΤσουΛου.

    Στο κειμανάκι γράφω για παίκτες που -πλην του Μάτα- δεν είχαν φτάσει στο τοπ της καριέρας τους (μερικοί δεν έχουν φτάσει ακόμα).

    Τι εννοώ. Αν ο Ζοσέ πουλήσει το Γενάρη τον Ρούνεϊ και ο Άγγλος πάει στην Παρί (λέμε τώρα) και το 2018 πάρει το Ευρωπαϊκό δεν θα είναι κάτι που θα το χρεώσω στον Ζοσέ.
    Αν όμως πουλήσει τον Ράσφορντ ή τον Λίντγκάρντ και τους βλέπουμε μετά με άλλες φανέλες να κάνουν όργια δεν θα ήταν ένα μεγάλο φάουλ;

    Ο Σερ Άλεξ για παράδειγμα έχει χρεωθεί δύο τεράστια λάθη τα τελευταία χρόνια. Πικέ και Πογκμπά. Στην πορεία του και στην αρχή αυτής είχε τον τρόπο να βλέπει από χιλιόμετρα μακριά τα ταλέντα και να τα αξιοποιεί. Προς το τέλος αυτής έγιναν και οι πολύ κακές επιλογές του. Εκεί δηλαδή που είχε μείνει στάσιμος προπονητικά και είχε αρχίσει η κατιούσα.

    Στα λόγια μου έρχεστε λοιπόν.

  10. Ο/Η Δεξιός Οπισθοφύλακας λέει:

    Μ ‘αρέσουν τα αρθρα για τον πιο αντιπαθητικό πορτογάλο (πιο αντιπαθητικό και απο τον Μπαρόζο). Προκαλούν μια ενδιαφέρουσα αντιπαράθεση και έχω την αίσθηση οτι θα συνεχίσει για αρκετό καιρό αυτό.

  11. Ο/Η gargaduaaas λέει:

    @ShamrockD
    Επειδή γελάς με τον “άμπαλο” τον Moses να σου πω -αν δεν το γνωρίζεις- πως ψηφίστηκε “ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ- για τον Νοέμβριο από τους φιλάθλους στο Νησί.

    Καλό μεσημέρι.

  12. Ο/Η ShamrockD λέει:

    @gargaduaaas To οτι έχει καταφέρει και έχει ταιριάξει σε ένα συγκεκριμένο ρόλο στο 343 του Conte, και αποδίδει έτσι όσο ποτέ στη καριέρα του, αυτό μας δείχνει οτι όντως ήταν παίκτης για μεγάλη ομάδα?

    Και ο Fellaini είμαι σίγουρος χωρίς να ψάξω οτι θα έχει ψηφιστεί και παίκτης του μήνα όταν έσπερνε με την Everton επειδή είχε ταιριάξει με τον Moyes, στον ρόλο που του είχε αναθέσει έτσι όπως έπαιζε η Everton, παρόλα αυτά αμφιβάλλω αν θα ταίριαζε με τον Martinez που ήρθε μετά που έπαιζε άλλο στυλ ποδοσφαίρου.

    Useful squad players είναι αυτοί, στην καλύτερη, και με πολλά ερωτηματικά ακόμα αν είναι και αυτό στις μεγάλες ομάδες. Η καλή φόρμα δεν σημαίνει παικτική αξία, κάτι έχεις μπερδέψει.

  13. Ο/Η gargaduaaas λέει:

    @ShamrockD

    Εννοείται πως όχι. Το βραβείο ίσως λέει πολλά, ίσως και τίποτα. Πάντως “άμπαλος” δεν είναι για τίποτα και για κανένα λόγο. Ένας προπονητής πρέπει να ξέρει πως να χρησιμοποιεί τον κάθε παίκτη του και να παίρνει ό,τι μπορεί από αυτόν.

    Ο Φελαϊνί όντως είχε κάνει σπουδαία παιχνίδια με την Έβερτον και προσωπικά δεν τον θεωρώ κακό ή μέτριο παίκτη. Έχει να δώσει πράγματα κατ εμέ.

    Η Μαν Γιου σήμερα πάντως ήταν καλή. Ίσως επειδή δεν ήταν ο Μουρίνιο στον πάγκο.

  14. Ο/Η ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ ΡΕΑΛ λέει:

    ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΕΞΕΛΙΣΟΝΤΑΙ… ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Π.Χ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟ 2016 ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΧΡΙΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΣ ΤΟ 2006…ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ.. ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΕΔΕΙΧΝΕ ΝΑ ΧΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ… Η ΦΕΤΙΝΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΓΩΣΕΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΣΑΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ.
    ΥΓ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΑΝ. Γ. (ΣΤΗ ΟΜΑΔΑ ΜΟΥ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣ, ΠΕΡΣΥ ΕΦΥΓΕ ΟΝΤΑΣ ΔΕΚΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ) ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΦΕΤΙ ΔΙΠΛΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΛΑ ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΗ ΟΜΑΔΑ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΡΟΥΣΗ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ Ο ΤΣΟΛΟ ΠΑΕΙ ΙΝΤΕΡ ΟΠΩΣ ΑΚΟΥΓΕΤΕ

  15. Ο/Η gargaduaaas λέει:

    @πλανητάρχης

    Θα συμφωνήσω και στα δύο που γράφεις. Τα έχω γράψει εδώ και χρόνια άλλωστε. Η χρονιά φέτος στο Μάντσεστερ δεν γινεται να σωθεί με τίποτα. Το πολύ να κερδίσει το λιγκ καπ, πρωτάθλημα δεν παίρνει και δύσκολα θα είναι και στην τετράδα του ΤσουΛου.Αν μείνει και του χρόνου και δεν καταφέρει κάτι μεγάλο τότε ναι -λογικά- μεγάλη ομάδα να τον πάρει δεν θα υπάρχει λόγικά. Εκτός της Μίλαν που χτίζεται ξανά. Ίσως δούμε σιγά-σιγά επιστροφή στην Πορτογαλία ή πάγκο κάποιας εθνικής. Το τελευταίο πιστεύω θα του ταίριαζε πολύ.

  16. Ο/Η Saint-Ex λέει:

    “Η χρονιά φέτος στο Μάντσεστερ δεν γινεται να σωθεί με τίποτα.” χαχαχαχα α ρε gargaduaaas, scripta manent! 😀

  17. Ο/Η gargaduaaas λέει:

    @Saint-Ex

    Τώρα το είδα το μήνυμά σου. Τα γραπτά μένουν, εννοείται. Είχα γράψει πως “το πολύ να κερδίσει το λιγκ καπ, πρωτάθλημα δεν παίρνει και δύσκολα θα μπει και στην τετράδα”.

    Σε τι από αυτά έπεσα έξω;

    H χρονιά τελικά “σώθηκε” με τηη κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ με “σπουδαίο” ποδόσφαιρο.

    Φέτος πάντως, δείχνει πολύ δυνατή και βλέπω τον Πορτογάλο να έχει μάθει από όλα τα περσινά του λάθη. Θέλω να γράψω και ένα κείμενο με αυτό το θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *