Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι εικόνες του ντέρμπι

https://www.youtube.com/watch?v=P3FGyYRWfAg

Για όσους είχαμε απογοητευτεί από τα περισσότερα εκ των τελευταίων Superclásico, το χθεσινό ήταν η καλύτερη ανταμοιβή. Κυριακή βράδυ σε καλή ώρα, με πολλούς πρωταγωνιστές και ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με το 0-1 της Μπόκα, γύρισε σε 2-1, για να λήξει με 2-4. Αρκετά καλό ποδόσφαιρο, πάθος, ωραίες εικόνες, το ποδόσφαιρο που αγαπάμε να βλέπουμε. Για όσους δεν το είδαν ή για όσους θέλουν να θυμηθούν, μαζέψαμε εικόνες και βίντεο που δίνουν το κλίμα ενός αγώνα που θα περάσει στην ιστορία.

Love is in the air

Μια ακόμα εντυπωσιακή υποδοχή στο Μονουμεντάλ. Βεγγαλικά, χαρτάκια, μπαλόνια, τραγούδια, σφυρίγματα και… φουσκωτές κούκλες. Ο Γκαγιάρδο μπαίνει μέσα και αποθεώνεται, με το πουκάμισο να κρέμεται έξω από το παντελόνι λες και ήρθε από ξενύχτι. Μπορεί να μην απέχει από την αλήθεια πολύ. Πώς να κοιμηθεί ένας προπονητής πριν από τέτοιο αγώνα; Αν εμείς το παθαίνουμε στο Football Manager, σκέψου στην κανονική ζωή…

Για έναν περίεργο λόγο χάλασε ο κλιματισμός στα αποδυτήρια της Μπόκα. Κι αν εσείς κρυώνετε, αυτές τις μέρες η θερμοκρασία στο Μπουένος Άιρες αγγίζει τους 34 το μεσημέρι. Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν προετοιμασμένοι και με τους ανεμιστήρες προσπάθησαν να κάνουν δουλειά.

Η εφήμερη χαρά της προσωρινής ανατροπής

https://www.youtube.com/watch?v=DdMi02bbxzI

Ο Αντρές ντ’ Αλεσάντρο είναι ο κορυφαίος της Ρίβερ για να γυρίσει το ματς από το 0-1. Αποχωρεί στο 2-1, στο τελευταίο του ντέρμπι, μέσα στο δεύτερό του σπίτι, το Μονουμεντάλ. Ο κόσμος όρθιος τον χειροκροτεί και φωνάζει το όνομά του Ο προπονητής της Μπόκα Γκιγιέρμο Μπάρος Σκελότο διαμαρτύρεται που καθυστερεί να βγει. Η Μπόκα χάνει 2-1, αυτό έχει σημασία γι’ αυτόν. “Άσε με, είναι το τελευταίο μου παιχνίδι ρε μαλάκα” απαντάει με τον δικό του τρόπο ο αγαπημένος “κεφάλας”. Ο ντ’ Αλεσάντρο βγαίνει, το ματς γυρίζει σε 2-4, ο προπονητής Γκαγιάρδο κατηγορείται για την αλλαγή του. Η αγαπημένη Ιντερνασιονάλ του Αντρεσίτο υποβιβάζεται στη Βραζιλία για πρώτη φορά στην ιστορία της (ήδη γράφεται ότι τον θέλουν πίσω για να ανέβει η ομάδα ξανά μαζί του) και η ακόμα πιο αγαπημένη Ρίβερ χάνει ένα superclasico μέσα στην έδρα της. Μαύρη Κυριακή.

Ο Τέβες δεν είναι γενικά σε καλή κατάσταση, ακούει και αρκετή κριτική, σκέφτεται να φύγει για την Κίνα. Κάνει όμως ίσως το καλύτερό του παιχνίδι από τότε που γύρισε στην Αργεντινή στο ίσως τελευταίο του σούπερ Κλάσικο. Τρομερό πάθος και τρέξιμο. Ξαφνική αλλαγή πορείας, επιτάχυνση και ασίστ στο πρώτο γκολ, σκοράρει τα δύο επόμενα (το τρίτο μια μαγεία στο παραθυράκι της εστίας) και γράφει το όνομά του για πάντα σε ένα από τα καλύτερα Ρίβερ-Μπόκα των τελευταίων πολλών ετών. Αποθεώνεται από όλα τα Μέσα, αποχωρεί σαν μεγάλος ηγέτης υπό τις ασπίδες της αστυνομίας.

Τα πανηγύρια δεν σταματούν. Οι παίκτες της Μπόκα πανηγυρίζουν στον αγωνιστικό χώρο, οι αντίπαλοί τους φεύγουν με σκυμμένο το κεφάλι. Το Μονουμεντάλ όπως και στο παρελθόν, δεν κοιτάει, δεν βρίζει τους παίκτες του. Αρχίζει και τραγουδάει συνθήματα υπέρ της Ρίβερ, την στιγμή που οι μισητοί αντίπαλοι τραγουδάν τα δικά τους. Συγκλονιστικές σκηνές (στο τέλος του πρώτου βίντεο για όσους ενδιαφέρονται).

Στα αποδυτήρια ακόμα ένα γλέντι. Πολλοί θυμίζουν τον Ριβάλντο και βγαίνουν στην αναμνηστική φωτογραφία με τα τέσσερα δάχτυλα. Το ίδιο κάνει κι ο Μαραντόνα που ποστάρει αντίστοιχη φωτογραφία. Τα μοντάζ και τα memes στο Ίντερνετ πολλαπλασιάζονται. Είναι οι Γενοβέζοι αυτή τη φορά που βγαίνουν από πάνω. Η νίκη δεν είναι απλά γοήτρου, η Μπόκα ανεβαίνει στην 1η θέση του πρωταθλήματος.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

el clasico, Η φωτογραφία της εβδομάδας, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Άγνωστες ομάδες με μεγάλα γήπεδα

Ο περισσότερος κόσμος αγνοεί την ύπαρξη μιας ποδοσφαιρικής ομάδας με το όνομα Ντεπορτίβο Μορόν με σήμα τον κόκκινο κόκορα. Και πώς να μην το κάνει άλλωστε από την στιγμή που είναι μια ομάδα της Γ Εθνικής της Αργεντινής της οποίας το μεγαλύτερο κατόρθωμα είναι ότι αγωνίστηκε μόλις μια χρονιά στην Α Εθνική το 1969 στο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γνωρίστε το όμορφο Ροσάριο

Το Ροσάριο είναι η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας της Σάντα Φε στην Αργεντινή και βρίσκεται περί τα 300 χιλιόμετρα μακρυά από το Μπουένος Άιρες. Είναι η 3η μεγαλύτερη πόλη της χώρας με περίπου 1 εκατομμύριο κατοίκους, έχει μουσεία, θέατρα, Ιατρική και Νομική και εκεί έχουν γεννηθεί προσωπικότητες όπως ο Τσε Γκεβάρα, ο Μαρσέλο Μπιέλσα, ο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *