Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το σκυλάκι πάνω από τα χρήματα

Ο Χουάν Μανουέλ Μαρτίνες είναι από τους παίκτες που ο κόσμος λατρεύει να βλέπει γιατί τον ξεσηκώνουν. Εξαιρετική τεχνική, φοβερή ντρίμπλα, κινήσεις μεταξύ ζογκλέρ και ποδοσφαιριστή και αρκετά γκολ. Μετά από μια εξαιρετική πορεία στη Βέλεζ Σάρσφιλντ και μεταγραφές σε σημαντικές ομάδες όπως Κορίνθιανς και Μπόκα, ο “Μπουρίτο” βρήκε ένα πολύ γερό συμβόλαιο στο MLS και τη Ρεάλ Σολτ Λέικ Σίτι. Έχοντας ρίξει κάπως την απόδοσή του με τα χρόνια, τα χρήματα των Αμερικάνων ήταν μια καλή ευκαιρία.

Στις ΗΠΑ ο Μαρτίνες συνέχισε τις ίδιες εξωαγωνιστικές δραστηριότητες. Μην πάει ο νους σας στο κακό. Συνηθίζει με τη γυναίκα του να βοηθάει κόσμο, να δίνει φαγητό ή ρούχα σε φτωχούς. Η μεγάλη αγάπη του όμως είναι άλλη. Όπως γράφει και στην περιγραφή του στο τουίτερ, ο Μαρτίνες αγαπάει τα ζώα. Δεν συμμετέχει σε κάποια φιλοζωϊκή οργάνωση, απλά έχει τη συνήθεια να μαζεύει αδέσποτα από το δρόμο. Τα παίρνει στο σπίτι του, τα ταΐζει, τα φροντίζει, τα πηγαίνει στον κτηνίατρο και μετά ψάχνει οικογένειες για να τα υιοθετήσουν.

Όταν πριν μερικά χρόνια το σπίτι του πήρε φωτιά, ο Μαρτίνες κοιμήθηκε κάπως έτσι

Αυτή δεν είναι μια συνήθεια καινούρια, την κάνει χρόνια. Σε συνέντευξή του υπολόγισε ότι έχει σώσει πάνω από 300 σκυλάκια, ενώ από το σπίτι του έχουν περάσει πάνω από 100. Η δουλειά του όμως δεν σταματάει εκεί, καθώς από ότι λέει ο ίδιος, συχνά επισκέπτεται κάποια από τα σκυλιά στα νέα σπίτια τους για να δει… πώς περνάνε και αν είναι χαρούμενα. Κάτι σαν κοινωνικός λειτουργός σκύλων. Φυσικά στο σπίτι του έχει και τέσσερα μόνιμα σκυλιά, “πάντα λέμε δεν είμαστε τέσσερις [μαζί με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του], αλλά οκτώ στην οικογένεια”.

https://www.youtube.com/watch?v=EqD0bqxRRFw

Το πιο διάσημο γκολ του Χουάν Μανουέλ Μαρτίνες

Ο Μπουρίτο έπαιξε αρκετά παιχνίδια στην Σολτ Λέικ Σίτι και παρ’ ότι είναι πια 31 και σίγουρα πιο βαρύς από παλιά, μπορεί να ξεσηκώνει τα πλήθη και ο κόσμος να τον αποθεώνει. Έτσι, προκάλεσε έκπληξη η είδηση πριν λίγο καιρό ότι  ζήτησε να φύγει, αφήνοντας ένα πολύ βαρύ συμβόλαιο (της τάξης του άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων). Η είδηση έλεγε ότι ο Μαρτίνες αποφάσισε να φύγει για οικογενειακούς-προσωπικούς λόγους και κυκλοφόρησε κυρίως ότι η γυναίκα του δεν άντεχε άλλο στη Γιούτα. Κάτι που δεν είναι πολύ περίεργο αν στα ενδιαφέροντά σου δεν είναι το κρύο, το χιόνι και οι Μορμόνοι. Ο Μαρτίνες εγκατέλειψε τις ΗΠΑ και γύρισε στην Αργεντινή. Η αλήθεια όμως για τη φυγή του αποκαλύφθηκε λίγο καιρό αργότερα, όταν αφού είχε σχεδόν συμφωνήσει με την Βέλεζ για να παίξει εκεί για έξι μήνες, η μεταγραφή χάλασε.

https://www.youtube.com/watch?v=BpcYGr_EO-0

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά τα μαγικά συνεχίζουν

“Ένα από τα σκυλιά μου έχει καρκίνο και του κάνουμε χημειοθεραπεία. Του έδωσαν έξι μήνες ζωής. Ακύρωσα το συμβόλαιό μου για να μπορώ να καθορίσω πού θα πάω. Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση στη Βέλεζ που δεν μπορεί να αγοράσει παίκτες ή να δανειστεί μεγάλα συμβόλαια και επειδή αγαπάω τον σύλλογο, αποφάσισα να πάω για έξι μήνες και να παίξω εκεί, μέχρι να “φύγει” το σκυλί μου και στη συνέχεια να συνεχίσω την καριέρα μου και τις φιλοδοξίες μου”.

Τα πράγματα όμως δεν πήγαν τόσο καλά. Η Βέλεζ του είπε ότι δεν γίνεται ένα απλό εξάμηνο συμβόλαιο και συμφώνησαν να υπογράψουν για 6 μήνες + 1 χρόνο. Το καλοκαίρι, χωρίς κόστος, αν δεν ήθελαν και οι δύο θα μπορούσαν να το σπάσουν. Ο Μαρτίνες συμφώνησε με ένα αρκετά χαμηλό ποσό (σε σχέση με αυτά που έπαιρνε στις ΗΠΑ) και όταν πήγε να υπογράψει, είδε προς έκπληξή του ότι οι πονηροί της Βέλεζ είχαν βάλει όρο 2 εκατομμύρια δολάρια για να φύγει. Ο παίκτης έγινε έξαλλος, δεν υπέγραψε και με αφορμή την συμπεριφορά της αγαπημένης του ομάδας, αποκάλυψε και την ιστορία με τον σκύλο του. “Μπορεί να έχω βλακόφατσα, αλλά δεν σημαίνει ότι είμαι και βλάκας. Κατέβασα τα βρακιά μου στις διαπραγματεύσεις, δεν ξέρω τι άλλο θέλουν.” Ο Μαρτίνες είναι αυτή τη στιγμή χωρίς ομάδα και ψάχνει να δει αν θα παραμείνει στην Αργεντινή όπως σκόπευε ή θα συνεχίσει αλλού. Το σίγουρο είναι πάντως ότι δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή που άφησε τόσα χρήματα πίσω του, αφού γι’ αυτόν προτεραιότητα ήταν να είναι κοντά στο “μέλος της οικογένειάς του”. Κι ας είναι τετράποδο…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο μονόχειρας Θεός της Ουρουγουάης

To απόγευμα της 27ης Μάϊου 1934 η προσοχή όλων στην Ουρουγουάη ήταν στραμμένη στο Σεντενάριο, εκεί όπου οι δυο μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, η Πενιαρόλ και η Νασιονάλ, έπαιζαν το πρωτάθλημα σε ένα παιχνίδι μπαράζ, καθώς το τέλος της σεζόν τις είχε βρει ισόβαθμες στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο 70ο λεπτό του αγώνα και με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Και τώρα έμειναν οχτώ κι οι Αργεντίνοι λίγοι (Μέρος 2ο)

http://www.youtube.com/watch?v=EuDY0Bu4kY4 Συνεχίζουμε το ταξίδι στην Λ. Αμερική για όσους ήρωες αντέχουν να διαβάζουν παράξενα ονόματα ομάδων, με τις υπόλοιπες εκ των τελευταίων 8 του Κόπα Λιμπερταδόρες. Μια από τις εκπλήξεις του θεσμού φέτος είναι η Τιχουάνα. Οι “Σόλος” (ένα άθλιο άτριχο σκυλί από το Μεξικό) είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε μόλις το 2007 όταν και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Το σκυλάκι πάνω από τα χρήματα”

  1. Ο/Η Berberos λέει:

    Απλα ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ!!!

  2. Ο/Η Γιώργης λέει:

    αυτοί στη Βελεζ πρέπει να είναι χειρότεροι παράγοντες από τους δικούς μας. Να δούμε που θα κρυφτούν τώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *