Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Sombrero Review: Όλη η μπάλα σε μια εφαρμογή

Υπήρχε μια εποχή (όχι τόσο μακρινή, όσο πιθανόν φαντάζονται οι πιτσιρικάδες) που η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση, όπως είναι σήμερα. Τα χρόνια εκείνα, που το ίντερνετ δεν είχε φτάσει στην Ελλάδα, κινητά τηλέφωνα βλέπαμε μόνο στο “Πριν χτυπήσει το κουδούνι” και η τηλεόραση έδειχνε απειροελάχιστα παιχνίδια ακόμα και το σαββατοκύριακο, η ποδοσφαιρική ενημέρωση σου εξαρτιόταν κατά κύριο λόγο από το ραδιόφωνο και τις εφημερίδες.

Κάπως έτσι, μια ολόκληρη γενιά περνούσε τις Κυριακές της στον καναπέ, διαβάζοντας μεσημεριάτικα τα ‘μπαγιάτικα’ νέα της χθεσινής ημέρας και περιμένοντας με αγωνία εκείνη τη μαγική στιγμή που η φωνή στο ράδιο σε ενημέρωνε πως μπήκε γκολ στο γήπεδο που σ’ενδιέφερε. Τότε ακολουθούσαν μερικά δευτερόλεπτα απόλυτης σιγής και τρέμουλου, κατά τα οποία προσπαθούσες να καταλάβεις από τους ήχους αν σκόραρε η ομάδα σου ή ο αντίπαλος. Αν μάλιστα το ραδιοφωνάκι δεν μπορούσε να μεταφερθεί ή το σήμα δεν ήταν καλό στο υπόλοιπο σπίτι, η αποχώρηση σου από το δωμάτιο για λίγο σήμαινε ότι μπορεί να περνούσες το επόμενο τέταρτο κόβοντας νευρικές βόλτες, προσπαθώντας να μαντέψεις αν όσο έλειπες μπήκε γκολ στο παιχνίδι που σ’ενδιαφέρει.

Όταν με το καλό τελείωναν τα παιχνίδια και μπορούσες πλέον να απομακρυνθείς από το μαγικό κουτί, ξεκινούσε το μαρτύριο της υπομονής, όπου έπρεπε να περιμένεις τουλάχιστον μέχρι την ώρα των βραδινών ειδήσεων για να δεις τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις, μέχρι το πρωί για να διαβάσεις ρεπορτάζ, δηλώσεις και παραλειπόμενα από τα παιχνίδια και μέχρι το επόμενο μεσημέρι για να τσακωθείς με την άνεση σου με τον ράφτη ή τον περιπτερά της γειτονιάς για κάποια αμφισβητούμενη φάση.

Όσο ωραίες και ρομαντικές κι αν μας φαίνονται τώρα εκείνες οι εποχές, ευτυχώς ανήκουν στο παρελθόν. Το Ίντερνετ ήρθε για να κάνει την πρόσβαση στην πληροφορία άμεση και αργότερα ήρθαν και οι έξυπνες συσκευές που έβγαλαν από την εξίσωση τον παράγοντα τοποθεσία. Το Football Loop Greece δεν είναι μία ακόμα εφαρμογή με live scores. Τέτοιες υπάρχουν πολλές έτσι κι αλλιώς. Είναι μια γενικότερη εμπειρία ενημέρωσης για την ομάδα σου και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είτε αυτή η ενημέρωση είναι ζωντανή για κάποιον αγώνα που διεξάγεται εκείνη την ώρα, είτε είναι η καθημερινή με τις ειδήσεις για την ομάδα σου, είτε η για οποιονδήποτε λόγο αναζήτηση μιας πληροφορίας.

Για να γίνει πιο κατανοητό, θα χρησιμοποιήσουμε παραδείγματα βγαλμένα από τη ζωή κάθε ποδοσφαιρόφιλου. Παράδειγμα 1ο: Είσαι καλεσμένος σε ένα γάμο και δεν έχεις δει λεπτό από το ματς; Μαθαίνεις το σκορ και παρακολουθείς την εξέλιξη του αγώνα μέσω της εφαρμογής. Το ματς τελειώνει και σκας για να δεις φάσεις και γκολ. Την ώρα που τα συμπεθέρια χορεύουν «γλύκα, γλύκα, γλυκιά μου», ενημερώνεσαι από το Football Loop Greece ότι τα επίσημα στιγμιότυπα του αγώνα είναι πλέον διαθέσιμα, βγαίνεις από το γλέντι και βλέπεις με την ησυχία σου φάσεις και γκολ στο κινητό σου. Επιστρέφεις έτοιμος για να φας τα ταρτάκια στον μπουφέ και να πουλήσεις μούρη στο τραπέζι στους υπόλοιπους καλεσμένους που είναι ακόμα στη φάση “πόσο έληξε τελικά το ματσάκι;”.


Τις βγάζει τις κίτρινες ο Κύζας

Παράδειγμα 2ο: Βγήκε ο κόρακας του ντέρμπι και δεν μπορείς να θυμηθείς τι σου λέει το όνομα; Βλέπεις όλα τα ματς που έχει παίξει φέτος και θυμάσαι ότι ήταν αυτός που είχε δώσει εκείνο το πέναλτι. Χάνει ακόμα ένα άχαστο η παλτουδιά που έφερε ο πρόεδρος από τη Γουατεμάλα; Σε λίγα δευτερόλεπτα τσεκάρεις πότε λήγει το συμβόλαιό του και θα πάει στο καλό. Είσαι σύγχρονος γιάπις μπίζνεσμαν (ή έστω φοιτητής) που δεν θέλει να ξεχάσει την εμβόλιμη αγωνιστική; Κάνεις προσθήκη στο ημερολόγιο του κινητού σου όποιον αγώνα θέλεις και σε ειδοποιεί για να μην το ξεχάσεις ενώ είσαι στο μπίζνες μίτινγκ (ή για καφέ με τις φοιτήτριες από το 1ο έτος). Θέλεις στατιστικά; Να θυμηθείς την εντεκάδα στο ματς της 1ης αγωνιστικής; Να δεις σε ποιο διάστημα σκοράρει η ομάδα σου συνήθως για να το παίξεις ξερόλας στους διπλανούς στο γήπεδο; Όλα γίνονται με μεγάλη ευκολία.



Ειδήσεις για όποια ομάδα θέλεις, συγκεντρωμένες από διάφορες σελίδες

Και φυσικά ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της εφαρμογής είναι η δυνατότητα να μαθαίνεις τα νέα της ομάδας σου. Λειτουργώντας ως news aggregator (που λέμε και στο χωριό μου), μαζεύει όλες τις ειδήσεις από τα κορυφαία σάιτ (εκτός από το Sombrero) για την αγαπημένη σου ομάδα (ή και για κάποιον αντίπαλο, αν θες να κάνεις κατασκοπία). Με τη δυνατότητα να ανοίγουν μέσα στην ίδια την εφαρμογή, χωρίς να τρέχεις από παράθυρο σε παράθυρο σε browsers, τα έχεις μαζεμένα και οργανωμένα.

Όλα αυτά φυσικά είναι δωρεάν (ή μούχτιν που λένε και οι φίλοι μας στην Κύπρο, από την οποία προέρχονται τα παιδιά που έφτιαξαν τις εφαρμογές). Το Football Loop είναι μια δουλειά που γίνεται με μεράκι και είναι σε πολύ καλό επίπεδο, έχοντας διάφορες δυνατότητες, ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός. Οι άνθρωποι που βρίσκονται από πίσω της έχουν στόχο να τη βελτιώσουν τόσο αισθητικά, όσο και από άποψη λειτουργίας στο μέλλον. Αν έχετε βρεθεί σε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις που περιγράψαμε, τότε μπορείτε να κατεβάσετε το Football Loop Greece και να το δείτε και μόνοι σας, είτε από iOS, είτε από Android:

ΥΓ Για όσους δεν ασχολούνται πλέον με τη Σούπερ Λιγκ, υπάρχει αντίστοιχη εφαρμογή για το κυπριακό ποδόσφαιρο αλλά και το Football Loop England, που λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο, αυτή τη φορά όμως για την Αγγλία.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Sombrero reviews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο βασιλιάς κι εγώ: η ζωή μου με τον Ερίκ Καντονά

Δύο άνθρωποι που περπατούν μαζί από την Κεντρική Γαλλία και την Οσέρ μέχρι το Μάντσεστερ της δεκαετίας του 1990. Ο ένας νεαρός, άσημος φοιτητής, αδερφός των Γάλλων ποδοσφαιριστών Μπαζίλ και Ροζέ Μπολί και ο άλλος ένας εκ των σπουδαιότερων Γάλλων ποδοσφαιριστών όλων των εποχών. Ο ένας είναι ο Κλοντ Μπολί και ο άλλος ο Ερίκ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Λίγα λόγια για το “More than a game”

Κλείνοντας τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου «More than a game» του Δημήτρη Ραπίδη από τις Εκδόσεις Απρόβλεπτες μου έμεινε μια γλυκόπικρη γεύση. Καταρχάς ας εξηγηθώ γιατί γλυκόπικρη. Γλυκιά επειδή πολύ απλά έχουμε να κάνουμε με ένα απολαυστικό βιβλίο, καλογραμμένο και γεμάτο από ενδιαφέρουσες ιστορίες και πικρή επειδή βάζει, σκοπίμως το ποδόσφαιρο στο βάθος, έχοντας στη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *