Τα δάκρυα της γιαγιάς και η πρόταση γάμου στον Χάιντσε
Τα συναισθήματα χαράς ή λύπης για έναν τίτλο είναι μεγάλα. Αν όμως υποστηρίζεις ομάδες που είναι μικρές, που απέχουν από τη διεκδίκηση πρωταθλημάτων, όλα αυτά τα συναισθήματα (και μάλιστα συχνά σε μεγαλύτερο βαθμό) εκδηλώνονται σε υποβιβασμούς ή ανόδους. Οι Αρχεντίνος Τζούνιορς είναι μεν μια ιστορική ομάδα της Αργεντινής με τρία πρωταθλήματα που έχει βγάλει γνωστούς παίκτες όπως ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Εστεμπάν Καμπιάσο, ο Χουάν Πάμπλο Σορίν, ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε κι ο Φερνάντο Ρεδόνδο, αλλά και μια “μικρή” ομάδα με ένα πολύ ιδιαίτερο κοινό, καθώς αν θυμάστε καλά το Ελ Πατερνάλ (ή επίσημα στάδιο Ντιέγκο Μαραντόνα) είναι εκεί που έχουμε δει έναν οπαδό να πετάει εξοργισμένος στο γήπεδο το παπούτσι του και έναν άλλον να πετάει τη… μασέλα του.
https://www.youtube.com/watch?v=A8u_x_DctVc
Πέρσι οι Αρχεντίνος υποβιβάστηκαν ξανά και έτσι ξεκίνησε ακόμα μια προσπάθεια ανόδου. Στο χθεσινό παιχνίδι με τη Χιμνάσια Χουχούι η νίκη αρκούσε για την άνοδο των Μπίτσος. Στις εξέδρες βρέθηκε αρκετός κόσμος, ανάμεσά τους και μια ηλικιωμένη κυρία που βλέποντας το γήπεδο σχεδόν γεμάτο, δεν άντεξε από την αγωνία και ξέσπασε σε δάκρυα. Δάκρυα χαράς και προσμονής. Κι όταν στο 42′ ο Νίκο Γκονζάλες έβαλε το γκολ της νίκης, η γιαγιά ξέσπασε σε πανηγυρισμούς, σαν μία από μας. Ξεχνώντας κάθε είδους καθωσπρεπισμό, φορώντας την ιερή, αγαπημένη φανέλα, η “γιαγιά των Αρχεντίνος” πανηγύρισε έξαλλα δείχνοντας το τιμημένο έμβλημα στη φανέλα και έγινε θέμα σε όλη τη χώρα (όπως πρόσφατα και ο 94χρονος παππούς σε ένα άλλο γήπεδο).
Φαίνεται πάντως ότι το Πατερνάλ εκτός από ιπτάμενες μασέλες και παπούτσια έχει αρκετές γιαγιάδες στο γήπεδο. Πριν δυο χρόνια ο Λαουτάρο Ρινάλντι (του ΠΑΟ) μετά από ένα γκολ απέναντι στους Νιούελ΄ς είχε φύγει σφαίρα για τις εξέδρες για να αγκαλιάσει την 86χρονη τότε γιαγιά του που ήταν παρούσα ώστε να καμαρώσει το εγγονούδι της.
Το παιχνίδι χθες έληξε τελικά με 1-0 και τα έξαλλα πανηγύρια συνεχίστηκαν. Με πρωταγωνιστή τον προπονητή Γκαμπριέλ Χάιντσε, ναι τον γνωστό μας πρώην διεθνή αμυντικό. Ο Χάιντσε πέρσι ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής από τη Γοδόι Κρους, μόνο που δεν είχε ακόμα πάρει δίπλωμα προπονητή. Έτσι αναγκαζόταν να προπονεί την ομάδα κανονικά, αλλά να παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια από τις εξέδρες. Αυτό ενοχλούσε μεγάλο μέρος του κόσμου και όταν τα αποτελέσματα δεν πήγαν καλά, οι βρισιές και οι εκκλήσεις για απόλυση πολλαπλασιάστηκαν. Υπό την πίεση του κόσμου αλλά και των αποτελεσμάτων (ρεκόρ 2-2-6), η Γοδόι Κρους τον έδιωξε, πριν καν προλάβει να πάρει την προσωρινή του άδεια (ο Χάιντσε δεν είχε τελειώσει ακόμα τα μαθήματα). Ο προπονητής που δεν ήταν προπονητής έφυγε ως αποτυχημένος.
Παρ’ όλα αυτά, αρκετοί έλεγαν ότι μέσα στην εβδομάδα έκανε καλή δουλειά στις προπονήσεις. Σε αυτό βασίστηκαν και στους Τζούνιορς και τον προσέλαβαν για προπονητή στην προσπάθεια ανόδου. Η πρόσληψη του Γκρίνγκο δεν άρεσε σε κανέναν. Δημοσιογράφοι, οπαδοί, ακόμα και μέλη της διοίκησης ήταν εναντίον του. Ο Χάιντσε σε κάθε ματς άκουγε τα μύρια όσα από το απαιτητικό κοινό του Πατερνάλ. Μιλάμε για ένα γήπεδο που έχει δει από Μαραντόνα μέχρι Ρικέλμε. Φανταστείτε γκρίνια. Τα αποτελέσματα ήταν και πάλι μέτρια στην αρχή, το βάρος αυξανόταν, η καρέκλα έτριζε. Ο Χάιντσε στωικά τα αντιμετώπιζε όλα αυτά χωρίς πολλά λόγια. Κι όταν οι Αρχεντίνος άρχισαν να παίζουν μπάλα και η ομάδα να κερδίζει άνετα τα ματς, να δημιουργεί διψήφια διαφορά από τους κάτω, οι βρισιές έγιναν αποθέωση. “Το χέρι του Γκρίνγκο θα μας ανεβάσει” και άλλα συνθήματα αποθέωσης, μέχρι τα πιο πρόσφατα “Να μείνει ο Γκρίνγκο” (μια που αρκετές ομάδες ενδιαφέρονται γι’ αυτόν). Ο Χάιντσε και πάλι τα αντιμετώπισε ήρεμα. “Με τσάκισαν στις κατηγορίες και τις βρισιές, αλλά δεν έσπασα. Γιατί να πιστέψω τώρα την αποθέωση” δήλωσε προ καιρού.
https://www.youtube.com/watch?v=bx5DoqkDOfo
Και χθες το έργο του τελείωσε. Οι Αρχεντίνος με το γκολ εξασφάλισαν μαθηματικά την άνοδο, ο Χάιντσε που ξεκίνησε μέτρια στην αρχή της σεζόν και κανείς δεν τον ήθελε, τα κατάφερε. Κι όπως συχνά συμβαίνει στο ποδόσφαιρο (ακόμα περισσότερο στη Ν. Αμερική που ο κόσμος κουβαλάει τρέλα), ο άσχετος έγινε Θεός. Την ώρα που ο Χάιντσε ετοιμαζόταν να κάνει δηλώσεις λίγο πιο πέρα από τους παίκτες του που χόρευαν, ένας παχουλός οπαδός κατάφερε να μπει μέσα, να διασχίσει το γήπεδο παρά τα κιλά του, να τον αγκαλιάσει και να τον φιλήσει λέγοντάς του: “Θέλω να σε παντρευτώ”. Η ποδοσφαιρική παράνοια στο μεγαλείο της. Όλη η γκάμα των συναισθημάτων, από τα δάκρυα της γιαγιάς μέχρι τα πανηγύρια και την πρόταση γάμου, απόδειξη ότι μέσα σε 90 περίπου ποδοσφαιρικά λεπτά μπορείς να τα ζήσεις όλα.
1 σχόλια σχετικά με το “Τα δάκρυα της γιαγιάς και η πρόταση γάμου στον Χάιντσε”
El semillero del mundo.., η αλλιως ο πανιωνιος της αργεντινης..! Μπραβο για την ανοδο μωρη τρελλα!!!