Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η Super League συμπράττει με τη Φλόγα και τη Λάμψη στην ενημέρωση για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας

Εδώ και 8 χρόνια, η 21η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα είναι αφιερωμένη στην εκστρατεία στήριξης παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Η 15η  Φεβρουαρίου είναι η παγκόσμια μέρα κατά του παιδικού καρκίνου και η Σούπερ Λίγκα αναλαμβάνει κοινωνική δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των φιλάθλων, αλλά και της κοινωνίας, όσον αφορά τα παιδιά που νοσούν.

Γνωρίζοντας πολύ καλά τη δύναμη του ποδοσφαίρου και του μεγάλου κοινού στο οποίο απευθύνεται, η Super League δηλώνει το παρόν σε θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και το κοινό καλό. Μαζί με το συλλόγους γονιών παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Φλόγα» και «Λάμψη», συμμετέχει στη διάδοση του μηνύματος ότι ο παιδικός καρκίνος είναι ιάσιμος. Ένα ηχηρό και γεμάτο ελπίδα μήνυμα που πρέπει να ακουστεί σε όλα τα μέλη της κοινωνίας.

Ο καρκίνος των παιδιών λοιπόν μπορεί να ιαθεί, όταν υπάρχει έγκαιρη διάγνωση. Υπολογίζεται ότι παγκοσμίως νοσούν 250.000 παιδιά το χρόνο, από τα οποία μόνο το 20% έχει πρόσβαση σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το άλλο 80% προέρχεται από φτωχές χώρες, στις οποίες η διάγνωση και η ορθή αντιμετώπιση είναι έργο δυσχερέστατο. Στην Ελλάδα, ετησίως νοσούν 280-300 παιδιά, από τα οποία το 70% κερδίζει τη μάχη με τον καρκίνο, ακολουθώντας εξειδικευμένη θεραπεία.

@super_league_gr

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας, ώστε να μπορούν να κάνουν έγκαιρη διάγνωση της νόσου, και στη σωστή ενημέρωση των γονιών, ώστε να μπορούν να δράσουν άμεσα.

Προς αυτή την κατεύθυνση, λειτουργούν οι δύο σύλλογοι Φλόγα και Λάμψη,  προσφέροντας εθελοντικό έργο για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου και την υποστήριξη των οικογενειών τους.

Ο σύλλογος Φλόγα δραστηριοποιείται στην Αθήνα διεκδικώντας τη δυνατότητα παρέμβασης σε θέματα ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια. Η Λάμψη με χώρο δράσης τη Βόρεια Ελλάδα, έχει ως βασικό στόχο την άριστη ιατρική και ψυχολογική φροντίδα των παιδιών που πάσχουν από κακοήθη νοσήματα.

Είναι πολύ σημαντικό να έχουν αυτοί οι σύλλογοι βοήθεια στο τιτάνιο έργο τους, που αποσκοπεί σε μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά. Η Super League Σουρωτή στέκεται δίπλα τους, αναλογιζόμενη το μέγεθος και την επιρροή της, και ελπίζουμε όλο και περισσότεροι μεγάλοι φορείς να στηρίζουν τέτοια κοινωφελή έργα.

Προς την ευαισθητοποίηση στα θέματα αυτά λοιπόν αφιερώθηκε η 21η αγωνιστική, η οποία κύλησε ομαλά, αναφορικά με τα αποτελέσματα των κορυφαίων ομάδων του πρωταθλήματος. Αν εξαιρέσουμε τον Ολυμπιακό, ο οποίος έφερε ισοπαλία με τον Ατρόμητο, η ΑΕΚ κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης και ο ΠΑΟΚ πέτυχε θεαματική νίκη επί της Λάρισας. Στην επόμενη αγωνιστική οι 3 μεγάλες ομάδες επικράτησαν των αντιπάλων τους οπότε σήμερα (μετά και την 23η αγωνιστική), ο βαθμολογικός πίνακας δείχνει πρώτο τον ΠΑΟΚ, έπειτα την ΑΕΚ και τρίτο με αρκετή διαφορά τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού αναβλήθηκε λόγω τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία από ρίψη αντικειμένου. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα κινδυνεύει να τιμωρηθεί με αφαίρεση 3 πόντων και σε αυτό το σενάριο η ΑΕΚ θα περάσει πρώτη στη βαθμολογία. Το πρωτάθλημα μετράει ακόμα 7 αγωνιστικές για να λήξει και φαίνεται να έχει ανέβει η θερμοκρασία εντός των γηπέδων. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακός θα κάνουν ότι μπορούν να κατακτήσουν την πολυπόθητη 1η θέση  και να γίνουν οι νέοι πρωταθλητές της σεζόν.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

To παλάτι των ονείρων του Σοκόλ Κούστα

Ήταν 11 Δεκεμβρίου του 1990 όταν τέσσερις νεαροί απ’ το χωριό Αλίκο των Αγίων Σαράντα δέχονταν τα πυρά Αλβανών στρατιωτών στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα. Για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό που ήθελαν ήταν απλά να ζήσουν ελεύθεροι, μακριά από την τυραννία της δικής τους χώρας. Το τίμημα που πλήρωσαν ήταν η ίδια τους […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πιο γλυκό αριστερό

  Στην Ελλάδα του παραδοσιακά μέτριου ποδοσφαίρου έχουμε χορτάσει χαλκέντερα φουλ μπακ, φιλότιμα αμυντικά χαφ, σκληροτράχηλα σέντερ μπακ και γενικά παίκτες χαμηλής τεχνικής κατάρτισης. Όταν λοιπόν βλέπουμε έναν πραγματικά ξεχωριστό παίκτη κάθε δεκαετία (στην καλύτερη) ή εικοσαετία (στη χειρότερη) είναι λόγος να τον θυμόμαστε την ημέρα που έχει γενέθλια. Ένας τέτοιος παίκτης ήταν ο Βασίλης […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *