Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όπως στρώνεις, κοιμάσαι

Έλλειψη σωστής νοοτροπίας είναι η αιτία που η Καβάλα για τριάντα ολόκληρα λεπτά, σε έστησε στα σχοινιά ψάχνοντας για την ισοφάριση, που και ο πιο αστοιχείωτος καταλάβαινε ότι ερχόταν.

Έλλειψη εμπιστοσύνης στον τερματοφύλακα είναι η αιτία που ο Νασούτι αγωνιζόταν σε όλο το παιχνίδι σαν στόπερ και λίμπερο μαζί, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να ‘σκουπίσει’ οποιαδήποτε μπαλιά πλησιάζε το τέρμα του Άρη – παίρνοντας θέση πάνω στην γραμμή, στην πλευρά που κάλυπτε το τείχος, ακόμα και στο φαουλ απ’το οποίο προήλθε η ισοφάριση.

Έλλειψη εμπειρίας ή στιγμιαίο λάθος (σημαντική η διαφορά μεταξύ των δυο αλλά και αδύνατη η επιλογή ενός εκ των δυο όταν έχεις δει έναν τερματοφύλακα σε 1,5 παιχνίδι όλο κι όλο) είναι η αιτία που ο Πέσκοβιτς κάθισε σε λάθος σημείο στο φάουλ της ισοφάρισης, καταφέρνοντας να δεχτεί γκολ – έστω και από καλοχτυπημένη εκτέλεση – στην πλευρά που όφειλε να καλύπτει.

Έλλειψη προγραμματισμού είναι η αιτία που παρά το πέρσινο πάθημα, η ομάδα δεν απέκτησε έναν δεύτερο τερματοφύλακα τον οποίο να μπορεί να εμπιστευθεί όταν λείπει ο Σηφάκης.

‘Ελλειψη ενδιαφέροντος (και πίεσης), πάντως, είναι δεδομένο ότι δεν θα έχουμε από εδώ και πέρα, και μέχρι το τέλος της περιόδου, έτσι όπως τα φέραμε τα πράγματα…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο, Καβάλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Χορεύοντας στα χαλίκια

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ. Είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεις έναν ημιεπαγγελματία ή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που να μπορεί να μπει σε κάποιο γήπεδο και να διαλύσει διάσημους (και φτασμένους) ποδοσφαιριστές. Ίσως κάποτε -όταν το ποδόσφαιρο δεν ήταν γεμάτο παίκτες-αθλητές- να ήταν εφικτό. Στις μέρες μας δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Στο μπάσκετ έχουν υπάρξει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πόσο καλά ξέρεις το ντέρμπι των αιωνίων;

Από το 1930, όταν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι, μέχρι και σήμερα, τα ντέρμπι των αιωνίων καθηλώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των φιλάθλων της ποδοσφαιρικής Ελλάδας. Ακόμα και όταν δεν είναι καλά παιχνίδια (κάτι όχι σπάνιο) ή δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, το γόητρο και η ανάγκη για νίκη επί του αντιπάλου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

6 σχόλια σχετικά με το “Όπως στρώνεις, κοιμάσαι”

  1. Ο/Η Nordsee λέει:

    Συμφωνώ απόλυτα σε όλα! Όταν έχεις τον Σηφάκη μέσα νιώθεις μια σιγουριά. ‘Οχι ότι ώρες ώρες δεν κάνει άστοχες εξόδους, αλλά με το που βλέπεις τον Πέσκοβιτς…

  2. Ο/Η dentaris λέει:

    Eγω παλι διαφωνω.

    Ασφαλως και φερει ευθυνη ο Πεσκοβιτς στο γκολ,η αληθεια ειναι ομως οτι η Καβαλα το δικαουνταν,καθως εφτανε πολλες φορες και με ανεση στη μεγαλη περιοχη του ΑΡΗ.
    Εκει ειναι για μενα το προβλημα,που ενω προηγηθηκαμε νωρις,δε διαχειριστηκαμε το παιχνιδι σωστα,με κατοχη-κυκλοφορια μπαλας,και τακτικα οργανωμενες αντεπιθεσεις,οποτε παρουσιαζοταν ευκαιρια.

  3. Ο/Η duendes λέει:

    @dentaris, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το ένα αναιρεί το άλλο. ΚΑΙ η Καβάλα δικαιούταν ένα γκολ, γιατί κυριάρχησε πλήρως στο 2ο ημίχρονο που εμείς κλειστήκαμε υπερβολικά, αλλά ΚΑΙ ο Πέσκοβιτς έκανε λάθος επιλογή στην φάση του φαουλ. Το ίδιο νομίζω λέμε και οι τρείς (και γενικότερα, όλοι όσοι είδανε το παιχνίδι).

    Το θέμα της σωστής διαχείρισης πάντως είναι πράγματι το ζουμί κι αν ο Κούπερ δεν βρει άμεσες λύσεις γι’ αυτό (καλύτερες από τις επιλογές του το Σάββατο), κινδυνεύουμε στα επόμενα ματς να το πληρώσουμε ξανά και τότε δεν θα υπάρχουν “δεύτερες ευκαιρίες”.

  4. Ο/Η dentaris λέει:

    Απλα δεν μπορω να εστιασω στο λαθος του,γιατι η ομαδα μου εδωσε την εντυπωση οτι πηγαινε γυρευοντας.

    Κατα τα αλλα συμφωνω με οσα λες.
    Η ομαδα θα κριθει πολυ αυστηροτερα του χρονου,δεν εχει ομως περιθωρια για λαθη,καθως ολη η χρονια “παιζεται” στους επομενους 2 μηνες.

  5. Ο/Η Nordsee λέει:

    @ dentaris: Μα κανείς δεν είπε ότι δεν το δικαιούταν. Σε αυτό φταίει και ο Άρης, που επαναπάυτηκε. Απλά όταν παίζει ο Πέσκοβιτς, μετά τις εμφανίσεις του, υπάρχει ένας πανικός στην άμυνα.

  6. Ο/Η apostolos λέει:

    για να λέμε και του στραβού το δίκιο ήταν λανθασμένη η αλλαγή του Πρίττα με τον Γκαρσία. Τον σέβομαι τον Έκτορ αλλά έβγαλε τον καλύτερο παίκτη του Άρη σε εκείνο το χρονικό σημείο του αγώνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *