Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι χειρότεροι όλων;

Βλέποντας χθες το παιχνίδι της Ισπανίας με τη Γαλλία κατέληξα σε ένα συμπέρασμα. Για μένα η χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης ήταν οι Γάλλοι. Θα μου πείτε: τι λες ρε μεγάλε; Οι Γάλλοι προκρίθηκαν, οι Ιρλανδοί μάζεψαν γκολ από όλους. Ωραία, να πούμε συγκριτικά με το όνομα και το υλικό τους; Θα μου πείτε: τι λες ρε μεγάλε; Τους Ολλανδούς τους ξέχασες;

Κι όμως δεν τους ξέχασα, αλλά θεωρώ τους Γάλλους ακόμα χειρότερους. Ξεκινάω λέγοντας ότι η Ολλανδία ήταν στον όμιλο φωτιά του Euro. Γερμανία και Πορτογαλία μαζί και το αουτσάιντερ Δανία που τελικά εμφανίστηκε ανώτερο των προσδοκιών. Την ίδια στιγμή η Γαλλία ήταν στον όμιλο με τη χειρότερη Αγγλία των τελευταίων ετών (και χωρίς του Ρούνεϊ στα 2 πρώτα παιχνίδια), την Ουκρανία και τη Σουηδία ομάδες πολύ χειρότερες από αυτές του άλλου ομίλου.

Αλλά δεν είναι μόνο τα θεωρητικά. Η Ολλανδία στο πρώτο παιχνίδι άξιζε τη νίκη. Έκανε 300 προσπάθειες για γκολ και έχασε γιατί οι επιθετικοί της βαρούσαν στο γάμο του καραγκιόζη. Στο δεύτερο ισχύει ότι ήταν απογοητευτική με τους Γερμανούς, αλλά στο τρίτο είχε αναγκαστικά μια διαφορετική διαχείριση αγώνα μια που ήθελε παραπάνω γκολ και έτσι δεν κάθισε στο προβάδισμα του 1-0. Την ίδια στιγμή η Γαλλία έπαιξε στο φριχτό 1-1 με την Αγγλία στο οποίο κατάφερε να πάρει την ισοπαλία, κέρδισε την Ουκρανία στο μοναδικό της υποφερτό παιχνίδι και κατάφερε να χάσει με 2-0 (και μαζί την πρωτιά) από την αδιάφορη Σουηδία. Στο δε νοκ-άουτ χθες με την Ισπανία ήταν άχρωμη, άοσμη και άγευστη και έχασε με κάτω τα χέρια από μια Ισπανία μέτρια που δεν αγχώθηκε καθόλου.

Επιπλέον, η Γαλλία φεύγει αφήνοντάς σου την αίσθηση ότι και 100 αγώνες να έπαιζε δύσκολα να κέρδιζε τους περισσότερους. Μια ομάδα που δεν ήξερε πώς να επιτεθεί, μια ομάδα με ορισμένους παίκτες σε άθλια κατάσταση (π.χ. Μαλουντά, Μπενζεμά), μια ομάδα που τελείωσε το Euro έχοντας σκοράρει τρεις φορές σε πέντε παιχνίδια. Η δική μας Ελλάδα, η κρεμασμένη από τα δοκάρια προχθές Ελλάδα, κατάφερε να σκοράρει 5 φορές σε αυτά τα παιχνίδια, να τις ακυρωθούν άλλα 2 γκολ και να έχει και ευκαιρίες σε αυτά.

Στο μόνο που ίσως να χάνει η ομάδα του Ριμπερί, είναι στο πόσο μπουρδέλο ήταν στα εσωτερικά της, εκεί που μάλλον οι Ολλανδοί ήταν λίγο περισσότερο. Αποδεικνύεται πάντως ότι αν τα αποδυτήρια δεν είναι καλά, αν ο προπονητής δεν έχει τον σεβασμό των παικτών, αν οι παίκτες δεν μιλιούνται μεταξύ τους, οι εθνικές ομάδες δεν μπορούν να προχωρήσουν εύκολα. Άλλωστε και το δικό μας 2008 στο οποίο τα πράγματα δεν ήταν καλά, το έδειξε αυτό.

Με βάση τα παραπάνω και παρά τις διαφωνίες αρκετών, ανακηρύσσω επίσημα τη Γαλλία ως τη χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης. (Ιταλοί κανονίστε να με δικαιώσετε απόψε)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Euro 2012, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ένα μεσημέρι στο Λεβερκούζεν

Περπατώντας στους δρόμους κοντά στην Bayarena του Λεβερκούζεν πετυχαίνεις ένα φαγάδικο με μια μεγάλη επιγραφή που λέει “GYROS”. Αυτή είναι και η τελευταία ομοιότητα μεταξύ ενός ποδοσφαιρικού αγώνα εκεί και ενός στην Ελλάδα. Παρ’ ότι είχα εντυπωσιαστεί στα προηγούμενα παιχνίδια ποδοσφαίρου που παρακολούθησα στη Γερμανία, αυτή τη φορά περίμενα κάτι λιγότερο ενδιαφέρον. Όπως και να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φενέρ-Σέλτικ σημειώσατε 2

Επεισόδιο 1ο: Φενέρμπαχτσε και Σέλτικ κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο του Europa League. Σκληροί και επικίνδυνοι Τούρκοι χούλιγκαν, απ’αυτούς που αν σε πετύχουν με ψευδώνυμο ή υπογραφή άλλης ομάδας, σε κάποιο σκοτεινό τσατ/φόρουμ/ποστ σε τρομοκρατούν μέχρι θανάτου να συνειδητοποιήσεις ότι χαράμισες δυο ώρες από τη ζωή σου για κάποιον που είναι λίγο πιο έξυπνος από ένα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

28 σχόλια σχετικά με το “Οι χειρότεροι όλων;”

  1. Ο/Η 4minister λέει:

    Ετοιμαζόμουν να απαντήσω αλλά με πρόλαβες στην προτελευταία παράγραφο. Για τα “εσωτερικά” των Ολλανδών εννοώ, που προφανώς η ολλανδική δημοσιογραφική ομερτά έχει αποκρύψει με επιμέλεια. Προφανώς δεν είναι μόνο οι Έλληνες αθλητικογράφοι που έχουν τη συγκεκριμένη αντιδεοντολογική πρακτική.

    Συμπληρωματικά είχαν και ένα από τους χειρότερους κόουτς στον πάγκο. Αν συνυπολογίσουμε το υψηλό επίπεδο του ρόστερ, η διαφορά του επιπέδου παικτών – προπονητή μάλλον είναι η μεγαλύτερη από τις 16 ομάδες της τελικής φάσης του EURO. Πολύ λίγος ο Μπερτ Βαν Μάργουικ, ο πεθερός του Βαν Μπόμελ, για αυτή την ομάδα.

    Υ.Γ. Φοβού τους Ιταλούς και ισοπαλίας φέροντες. 😛 Έχουν πάρει κούπες ξεκινώντας με ισοπαλίες και περνώντας με το ζόρι τον όμιλο.

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Κάτω η οικογενειοκρατία !
    Ναι στη γυναίκα φαν ντερ Φαρτ για προπονήτρια της εθνικής !

  3. Ο/Η fobos2 λέει:

    Έχω την εντύπωση ότι οι χειρότεροι όλων σ’ αυτό το Γιούρο είναι οι διαιτητές. Έχοντας συνηθίσει σε εξαιρετικές διαιτησίες στις τελευταίες διοργανώσεις, πέσαμε πάλι στα επίπεδα των Μουντιάλ και παρακάτω. Δε μιλάω για τα παιχνίδια της Ελλάδας (που νομίζω η Ουέφα έστειλε ήδη σπίτι τους και τους τρεις διαιτητές) ή για μεμονωμένες αποφάσεις, αλλά για όλους σχεδόν τους αγώνες και για τη γενική αντιμετώπιση με διαφορετικά μέτρα όμοιων φάσεων.

  4. Ο/Η alex λέει:

    καπου το χανεις νομιζω στη συγκριση και εξηγω.Οι Γαλλοι δεν ειχαν απαιτησεις αυτη την ομαδα αφου ουσιαστικα την προετοιμαζουν για να παει καλα στο Μουντιαλ και στο Γιουρο που θα φιλοξενησουν,οπου και δεν θα υπαρχει Μαλουντα ευτυχως.Εχουν πολλα πουλεν Ντεμπισι,Μβιλλα,Μαρτιν,Ματουιντι και αλλους σε καλη ηλικια και ηδη καλους παικτες Νασρι,Κλισι,Μενεζ,Μπεν Αρφα,Κονσελνι.ΟΚ σκασμενος ο Μπενζεμα και ο Ριμπερι.απλα δεν ηταν η τελευταια τους ευκαιρια τωρα.Οι Ολλανδοι απο την αλλη δεν ανεδεξειξαν ουτε ενα νεο παικτη σε αυτο το Γιουρο σε 2 και 4 χρονια τα αστερια τους θα ειναι ηδη σε μεγαλυτερη ηλικια και καταπονημενοι(ολοι ειναι ευαισθητοι στους τραυματισμους),οποτε ειχαν στοχο να διακριθουν σε αυτη τη διοργανωση.Ελπιζω να γινεται κατανοητο που ηθελα να το παω.

  5. Ο/Η nikoals λέει:

    Συμφωνο με τον alex, κανεις δεν ειχε απαιτησεις απο την γαλλικη ομαδα ενω η Ολλανδια ηταν για πολλους ενα απο τα φαβορι.
    Προσωπικα κουραστηκα να βλεπω την Ισπανια να παιζει χωρις επιθετικο.Δηλαδη εμεις που βαλαμε για πρωτο σκορερ τον Τορρες εχουμε το δικαιωμα να κινηθουμε δικαστικα εναντια στον προπονητη τους για διαφυγοντα κερδη?

  6. Ο/Η dimitra λέει:

    Είμαι σίγουρη πως οι συντάκτες αλλά και οι περισσότεροι αναγνώστες αυτού του σάιτ θα ήθελαν χειρότερο όλων τον Κριστιάνο.

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    @alex

    Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις απαιτήσεις για κάποιον τίτλο και την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα. Εμενα π.χ. δεν μου δείχνει σε καμία περίπτωση εικόνα ομάδας που έχει μέλλον, που δουλεύεται, που έχει ομοιογένεια κ.ο.κ.
    Οι παίκτες τρώγονται μεταξύ τους, ο Μπεν Αρφά τα βάζει με τον Μπλαν κ.ο.κ.
    Και είναι τραγική η εικόνα της ομάδας στο χορτάρι, πώς το λένε. Από τους παίκτες που αναφέρεις ποιος έκανε έστω υποφερτές εμφανίσεις; Ότι θεωρητικά μιλάμε για ταλέντα δεν μου λέει κάτι.
    Μια ομάδα που ετοιμάζεται για το μέλλον δεν χάνει από την αδιάφορη Σουηδία, ούτε σκοράρει 3 φορές.
    Το κείμενο άλλωστε δεν μιλάει τόσο για το χθεσινό που χάθηκε με κάτω τα χέρια. Μιλάει για τη συνολική απόδοση της ομάδας. Πετυχαίνεις μια Αγγλία φοβισμένη, κακή και παραλίγο να χάσεις.

    Για την Ολλανδία που λες διαφωνώ ως προς το σκεπτικό σου. Γιατί να βγάλουν νέα ταλέντα; Υποτίθεται ότι αυτή είναι η στιγμή τους. Είχαν φτάσει στο τελικό του Μουντιάλ και τώρα σε ακόμα πιο ώριμη ηλικία πήγαν σε ένα Euro. Άσχετο με το ότι απέτυχαν, για το σκεπτικό μιλάμε. Ταλέντα θα πρέπει να βγάλουν από δω και πέρα.
    Φυσικά και ήταν απογοητευτικοί, αλλά για μένα συγκριτικά οι Γάλλοι με μεγαλύτερο βαθμό ευκολίας, παρουσίασαν χειρότερη εικόνα.

    @nikoals (nikolas)
    Αυτό με τον Φάμπρεγκας και εμένα με έχει κουράσει, ειδικά επειδή τον βλέπω και με το βγαλμένο το φρύδι.

    @fobos

    Δεν θα πω ότι οι διαιτησίες είναι καλές, αλλά δεν μου έχουν κάνει τόσο αρνητική εντύπωση. Νομίζω κυρίως γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουν αλλοιώσει κάποιο αποτέλεσμα ή δεν είχαν τόσο σημαντικά λάθη.
    Μπορεί να ξεχνάω και κάτι βέβαια, αν κάνω λάθος πες μου.
    Αυτό που διακρίνω πάντως είναι μια προσπάθεια να μη σφυρίζονται πέναλτι (έχουν γίνεται αρκετές φάσεις με τραβήγματα σε πολλά ματς και δεν τα έχουν δώσει).

  8. Ο/Η dimitra λέει:

    Είμαι σίγουρη πως οι συντάκτες αυτού του σάιτ με αγνοούν συστηματικά,αλλά αυτό μου αρέσει ακόμα περισσότερο.

  9. Ο/Η alex λέει:

    Οτι καποιοι δεν την παλευουν μεταξυ τους ή με τον προπονητη δε γινεται μονο στη Γαλλια,γινεται και σε αλλες ομαδες και σε μεγαλυτερο βαθμο.Δε νομιζω στην Ολλανδια οι μισοι να γουσταρουν τους αλλους μισους και ολοι μαζι τον Ρομπεν:)Ασχολουνται με τον προπονητη, τον γαμπρο του τα ψυχολογικα του Ρομπεν και τον Χουντελαρ τον και καλα μεγαλο παιχτη που καταφερε να βγει πρωτος σκορερ στο Ολλανδικο και το Γερμανικο,οσα πανε και οσα ερθουν.
    Eπειδη ειναι νεανικη ομαδα εβαλαν τον Μπλαν προπονητη μηπως και τους συμμαζεψει,δεν ηταν τοσο κακοι στα 2 πρωτα ματς και εχασαν και ενα καρο ευκαιριες.Στο κοουτσαρισμα τα κανε σαλατα ειδικα στα παιχνιδια με Σουηδια και Ισπανια και θεωρω οτι αδικησε καποιους παικτες.
    Μα δεν ειναι θεωρητικα ταλεντα ειναι καλοι παικτες και παιζουν σε μεγαλες ομαδες ή παιρνουν μεταγραφη για μεγαλυτερες.
    Εκτος των αλλων κουβαλουσαν την αποτυχια της ομαδας του Μουντιαλ που απο τοτε ελαχιστοι παικτες παρεμειναν και το κλασσικο κομπλεξ των γαλλικων ΜΜΕ οτι ολοι ασχολουνται με μας.
    Οι Ολλανδοι πηγαν σαν φαβορι και εχοντας και καβατζα την επιτυχια του 2010 και οτι καποια ονοματα παικτων ειναι φοβητρο μονο στο ακουσμα τους.
    Η συγκριση της αποτυχιας ειναι αμφισβητισιμη για μενα με βαση τα επιχειρηματα σου,γιατι απο τη μια εχεις μια νεανικη και ανανεωμενη ομαδα και σε υλικο και σε συστημα και απο την αλλη μια ιδια ομαδα με πριν 2 χρονια που δεν μπορουν να κανουν κατι της προκοπης ποσο μαλλον να παξουν μπαλα και να βαλουν >1 γκολ.
    ΥΓ Παντα ημουν φιλος Ορανιε αλλα φετος τους σιχαθηκα.
    ΥΓ1 τους Γαλλους δεν τους συμπαθω ιδιαιτερα διαχρονικα αλλα το Σαμπιονα με ενθουσιαζει και τα ταλεντακια που βγαζει συνεχεια.

  10. Ο/Η pgetsos λέει:

    Elaith αστο… Γαλλοι και βλακειες… Οι Αγγλοι ειναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εχω δει σε εθνικο επιπεδο ΠΟΛΛΑ χρονια τωρα! χωρις αρχη μεση και τελος! 2 αμυντικοι και ενας τερματας να σωζουν την κατασταση, γιατι σημερα ηταν για 5-0…

  11. Ο/Η Elaith λέει:

    @alex
    Διαφωνούμε σε αρκετά. Π.χ. σε αυτά περί ένα κάρο ευκαιρίες κτλ, αλλά και στην εικόνα της ομάδας. Μου φάνηκε μια ομάδα χωρίς κανένα πλάνο στο παιχνίδι, χωρίς καμία στρατηγική, τρομακτικά βαρετή και αδύναμη επιθετικά.
    Αλλά ΟΚ, δεν γίνεται να συμφωνούμε όλοι.

    Εμένα και οι δυο αυτές ομάδες (Ολλανδία-Γαλλία) μου είναι “ούτε κρύο, ούτε ζέστη”. Δεν μου είναι αντιπαθείς, αλλά ποτέ δεν τις υποστήριζα κιόλας. Δεν βλέπω πάντως καμία από τις δύο να είναι για πολλά στο επόμενο Μουντιάλ δυστυχώς.

    @pgetsos Τους Άγγλους δεν τους σχολιάζω καν γιατί θεωρώ ότι για το υλικό τους αυτά μπορούσαν. Μόνο οι ίδιοι οι Άγγλοι μπορεί να περίμεναν κάτι καλύτερο.
    Τραγική ομάδα και παραλίγο να προκριθούν μετά το σφυροκόπημα των Ιταλών.

  12. Ο/Η panagos λέει:

    Απαραδεκτοι ισπανοι,πονανε τα ματια μας…ευτυχως που επαιζαν σημερα σοβαρες παραδοσιακες δυναμεις του αθληματος και ειδαμε λιγο μπαλα.

    Για τους γαλλους οτι και να πεις ειναι λιγο…τεραστιες κοτες με ευθυνη κυριως του αστειου προπονητη τους (δυο δεξια μπακ στην 11αδα ειχα να δω απο οταν παιζαμε στο οακα με μπαρτσελονα και κατεβηκαμε με βυντρα-νιλσον δεξια πτερυγα).πιο πολυ ξενερωσανε που φαγανε και δευτερο στο 90,παρα που δεν απειλησανε για το 1-1.

  13. Ο/Η Elaith λέει:

    Η σοβαρή παραδοσιακή δύναμη ήταν η Αγγλία ;

  14. Ο/Η pgetsos λέει:

    ε, νταξει, παντα ειναι προημιτελικα 😛 αλλα μεχρι εκει…

  15. Ο/Η Elaith λέει:

    Παραδοσιακή ομάδα προημιτελικών δηλαδή !

    🙂

  16. Ο/Η 4minister λέει:

    Η Αγγλία είναι παραδοσιακό φαβορί που δεν φτάνει ούτε στον τελικό. Συνήθως αποκλείεται στους ομίλους, εκτός αν το κοράκι δεν μετρήσει κανονικό γκολ των αντιπάλων … 😈

  17. Ο/Η appapa λέει:

    Οι τρισχειρότεροι όλων. Ειδικά χτες, Σαμρί και Μενέζ έσπασαν κάθε ρεκόρ σταρχιδισμού και προκλητικότητας πριν, κατά την διάρκεια και μετά το ματς. Λέγεται επειδή δεν μπήκαν βασικοί. Που αν πήγαινε έτσι, ο Βαλμπουενά που ήταν πάντα πολύ καλός με την Εθνική και δεν έπαιξε δευτερόλεπτο, έπρεπε να πάρει πολυβόλο να καθαρίσει όλο τον πάγκο και τους δημοσιογράφους.
    ΄Ακουγα χτες τον Μπενζεμά να λέει μετά το ματς ότι αναυπομονεί να ξεκουραστεί για να ξαναβρεί την ομάδα του σε φόρμα, έβλεπα μετά τον Μπουφόν να τραγοδάει σαν δαιμονισμένος όπως πάντα το Φρατέλι ντ΄Ιτάλια και σκεφτόμουν ότι μερικοί, όσο παικαταράδες κι αν είναι, καλό είναι να μην παίζουν στην Εθνική αν κάνουν αγγαρεία, και γι αυτούς και για τα ματάκια μας και τα αυτιά μας.

  18. Ο/Η panagos λέει:

    They invented football,προφανως και ειναι παραδοσιακη δυναμη και ανεκαθεν πρωτο φαβορι για καθε διοργανωση…

    Απλα καθε φορα,πρεπει να σκεφτεις με ποιο περιεργο τροπο θα αποκλειστουν (συνηθως ειναι στα πεναλτυ,πιο σπανια τρωνε γκολ απο τη σεντρα,ενω καμια φορα αδικουνται και απο τη διαιτησια).

  19. Ο/Η Elaith λέει:

    Πρωτο φαβορι ειναι μονο εις το κεφαλι τους και εις τα κεφαλια των οπαδων τους.
    Σε καθε διοργανωςη μας χαριζουν κεφι με τα ονειρα τους και πως γκρεμιζονται.
    Στα Euro δεν υπαρχει καμια Αγγλια.

  20. Ο/Η charlie λέει:

    Εκτός από παραδοσιακή δύναμη οι Άγγλοι είναι και ολιγαρκής δύναμη.
    Έκαναν ένα διαλειμματάκι από το ’66 (που πήραν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τρόπαιο που έχουν κατακτήσει σε επίσημη διοργάνωση) είπαν να μην κερδίζουν όοοοολα τα τρόπαια, να αφήσουν και κάτι για τους άλλους…

  21. Ο/Η makattacks λέει:

    Συμφωνώ όσο δεν πάει με τον Charlie, για το υποτιθέμενο φαβορί για οποιαδήποτε κούπα πριν ακόμη λάβουν χώρα τα παιχνίδια, όταν γίνουν βρίσκονται κάπου μεταξύ τριτοτέταρτης και εβδομοόγδοης θέσης…. Όσον αφορά τους Ολλανδούς απογοητεύτηκα αρκετά από αυτό που εμφάνισαν στο γήπεδο, βάσει του ότι πριν δυο χρόνια ήταν σε τελικό μουντιάλ, και βάσει ονομάτων φυσικά! Τώρα για τα γαλλάκια τι να πεις, γατάκια όσο δεν πάει, χωρίς προπονητή-κουμανταδόρο, χωρίς παίκτη ηγέτη, χωρίς αρχή μέση και τέλος…

  22. Ο/Η makattacks λέει:

    @nikoals ρε τον Τόρρες πρώτο σκόρερ? Όλα κι όλα 3 γκολ έχει βάλει φέτο…

  23. Ο/Η panagos λέει:

    Δεν μπορειτε να καταλαβετε τη μαγεια του να εχεις ομαδα για εβδομοογδοη θεση.και παρ’ολ’αυτα να τη θεωρεις φαβορι…και καθε φορα να παιρνει τη θεση που της αξιζει και μετα να βγαζει ειρωνικα πρωτοσελιδα η sun…

    Eγγλεζικη ποδοσφαιρικη κουλτουρα,τι να λεμε τωρα…

  24. Ο/Η nikoals λέει:

    @makattacks και αν εχει βαλει 3 γκολ δεν ξεχνα την μπαλα του

  25. Ο/Η nikoals λέει:

    @makattacks και αν εχει βαλει 3 γκολ δεν ξεχνα την μπαλα του.Παντως εκανα καλυτερη επιλογη απο αλλους που ειχαν van persie(που εβαλε 20+ γκολ φετος) και απο benzema.Αν δεν ηταν τοσο κολλημενος ο προπονητης και επαιζε φυσιολογικα, ο τορρες ακομα 1-2 γκολακια τα ειχε.Φυσικα και οσοι παιξαν gomes θα τραβαν τα μαλια τους που δεν επαιξε με Ελλαδα

  26. Ο/Η Elaith λέει:

    Συμφωνω, ηταν ψαγμενο το σκεπτικο, αλλα κολλησε στο ντελ Μποσκε

  27. Ο/Η makattacks λέει:

    @nikoals το γκολ είναι κυρίως θέμα ψυχολογίας, και στο πρώτο ματς με την Ιταλία ο Τόρρες δεν την έβαζε στο πλεκτό ούτε με τις τρεις. Φυσικά το ότι δεν παίζει είναι μεγάλο ντεζαβαντάζ!!!

  28. Ο/Η makattacks λέει:

    @nikoals RESPECT!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *