Ο θάνατος ενός οπαδού

  [3 Σχόλια]

Στις 26 Ιουνίου η Φέγενορντ πραγματοποίησε την πρώτη της προπόνηση για τη νέα σεζόν. Στις κερκίδες του Ντε Κάιπ βρέθηκαν περίπου 6.000 οπαδοί της που ήθελαν να δούνε την πρώτη συνάντηση της ομάδας και να δείξουν έμπρακτα τη στήριξη τους και για τη νέα περίοδο. Στο 12ο, συμβολικό, λεπτό της προπόνησης οι παίκτες σταμάτησαν τις ασκήσεις τους και η προσοχή όλων των παρευρισκομένων στο γήπεδο στράφηκε σε μια γωνία του αγωνιστικού χώρου, στο σημείο που καθόταν ο 54χρονος Rooie Marck, μαζί με το γιο του και μερικούς φίλους.

Ο Rooie Marck έπασχε από μια θανατηφόρα ασθένεια. Οι γιατροί του είχαν δώσει ελάχιστες εβδομάδες ζωής και η τελευταία του επιθυμία ήταν να βρεθεί στο γήπεδο της ομάδας για μια τελευταία φορά, ότι ακριβώς είχε ζητήσει κι ένας άλλος οπαδός της Φέγενορντ, ο Ντιέι φαν Σουιλέκομ, πριν σχεδόν δυο χρόνια. Η ιστορία του είχε ήδη διαδοθεί μεταξύ των οπαδών της ομάδας κι έτσι όταν σηκώθηκε με τη βοήθεια των φίλων του για να περπατήσει προς το πέταλο των φανατικών χιλιάδες άνθρωποι τον ενθάρρυναν χειροκροτώντας και τραγουδώντας το ‘You will never walk alone’, στέλνοντας τη στιγμή εκείνη απ’ ευθείας στο βιβλίο της Ιστορίας του οπαδισμού, μια στιγμή που ένας άνθρωπος λίγο πριν το θάνατο, έβαζε όλη του τη υπολειπόμενη δύναμη για να σταθεί όρθιος χωρίς στήριγμα, την ώρα που χιλιάδες άγνωστοι-γνωστοί του τραγουδούσαν «hold your head up high and don’t be afraid of the dark», μια στιγμή απ’ αυτές που συμβαίνουν με διαφορετική μορφή, συχνά-πυκνά κάπου στο κόσμο και οι οποίες πάντα θα αγγίζουν οποιονδήποτε οπαδό σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Ο Rooie Marck άντεξε να ζήσει τη στιγμή αυτή που από ένας ανώνυμος, πιστός οπαδός της Φέγενορντ έγινε το επίκεντρο των συνθημάτων των οπαδών με τους οποίους τραγουδούσε τόσα χρόνια μαζί και τρεις μόλις μέρες μετά από την πρώτη προπόνηση της ομάδας του, που ήταν ταυτόχρονα και η τελευταία δικιά του, άφησε την τελευταία του πνοή.

Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή παρουσία συγγενών, φίλων και εκατοντάδων άγνωστων ανθρώπων με τους οποίους απλά μοιραζόταν το ίδιο πάθος. Ένα από τα αστικά της περιοχής στην οποία κηδεύτηκε και στο οποίο λογικά οδηγός ήταν κάποιος οπαδός της Φέγενορντ, κυκλοφορούσε τη μέρα εκείνη στους δρόμους του Ρότερνταμ έχοντας στο σημείο που αναγράφεται συνήθως ο προορισμός του τη φράση ‘You will never walk alone’.

3 Σχόλια μέχρι τώρα

Σχολιάστε:

XHTML: Μπορείτε να κάνετε χρήση των εξής tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>