Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Το μπουρδουκλόσφαιρο, ένα συναρπαστικό άθλημα

Στην καταραμένη αυτή χώρα πρέπει να το πάρουμε απόφαση. Ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να δούμε ποτέ. Οποιος κάνει πάνω από δύο συνεχόμενες σωστές πάσες, θεωρείται μονταρισμένη και καλοδουλεμένη ομάδα, όποιος είναι 18 ετών και βάλει δύο γκολ βαφτίζεται κράμα Μαραντόνα, Μέσσι και Πελέ μαζί, αλλά το χειρότερο δεν είναι αυτό.
Το χειρότερο είναι πως όσο περνάνε τα χρόνια, με οδηγούς και πρωτοπόρους απ την μιά τον Καραγκούνη κι απ την άλλη ολόκληρο τον Ολυμπιακό, έχουμε αρχίσει να παρακολουθούμε ένα νέο άθλημα, το μπουρδουκλόσφαιρο.
Οι κανόνες αυτού του αθλήματος είναι απλοί:
Μόλις μας πλησιάσει αντίπαλος σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου μπουρδουκλώνουμε το δεξί μας πόδι με το αριστερό και πέφτουμε κάτω.
Αμέσως μετά ζητάμε χειρονομώντας φάουλ
Αν ο διαιτητής έχει δώσει φάουλ ζητάμε κίτρινη κάρτα
Αν ο διαιτητής έχει δείξει και κίτρινη κάρτα ζητάμε κόκκινη κάρτα.
Αν ο διαιτητής έχει δείξει και κόκκινη κάρτα κοιτάμε μήπως πρέπει να ζητήσουμε και μπενάλτυ.
Βέβαια, επειδή αυτά ποτέ δεν φτάνουν γιά να δημιουργήσουν ένα απολαυστικό πιάτο, συνήθως “πασπαλίζουμε” με το παλιό παραδοσιακό χαρμάνι που η συνταγή του χάνεται στα βάθη των χρόνων.
Διαιτητές και βοηθοί ολοκληρώνουν την καγκουριά, ενώ άλλοι παρακολουθούν και προβλέπουν την ραγδαία τους εξέλιξη.
Δηλαδή τί παραπάνω είχε ο Γερμανάκος;
Σωστά…

ΥΓ. Ολα τα λεφτά το…τηλεοπτικό δεξί χέρι του Τάσου Πάντου και η “γλώσσα του σώματος”: το ταραγμένο δεξί χέρι του Αντώνη Νικοπολίδη αμέσως μετά την ματσαράγκα του φιλότιμου φίλου του.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η Σιωπή

Αν δεν έχει δεχθεί η ομάδα σου γκολ στα τελευταία λεπτά – χάνοντας τελικά το παιχνίδι – στην έδρα της, έχοντας μόνο δικούς της οπαδούς στο γήπεδο, δεν ξέρεις τι θα πει πραγματική σιωπή. Χιλιάδες κόσμου κι όμως εσύ να μπορείς να ακούσεις τη μπάλα να κυλά στο χορτάρι και τη βαριά ανάσα των παικτών […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χωρίς καθρέφτη στο σπίτι

Υποτίθεται ότι όσο μεγαλώνεις, μαθαίνεις. Κοιτάς τα λάθη σου, βελτιώνεσαι και δεν τα επαναλαμβάνεις. Δεν ισχύει για όλους αυτό. Η ΑΕΚ πέρασε μια διαδικασία δύσκολη με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Δυο χρόνια πέρασαν γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο άγχος, κάτι που από πολλούς θεωρείται αυτονόητο, αλλά τα παραδείγματα Άρη και Ηρακλή δείχνουν ότι δεν είναι. Μέσα σε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *