Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Γκολ, ξύλο και πάλι γκολ

Η φάση των ομίλων στο Κόπα Λιμπερταδόρες τελείωσε με ορισμένα μεγάλα ματς που έκριναν τις ομάδες που θα συνεχίσουν. Σε ένα από αυτά, στο Πατερνάλ του Μπουένος Άιρες, οι Αρχεντίνος Τζούνιορς υποδέχτηκαν την πρωταθλήτρια Βραζιλίας Φλουμινένσε που ήθελε μόνο τη νίκη και αποτέλεσμα στον άλλο αγώνα (Νασιονάλ με Αμέρικα) μια που ήταν τελευταία στον όμιλο με 5 βαθμούς. Τα θαύματα όμως φαίνεται γίνονται αρκετά συχνά για τη Φλου που πέρασε εντυπωσιακά με 2-4 από το γήπεδο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ένα εκπληκτικό γκολ του Φρεντ, που λανσάρει μαλλί Μαρσέλο και ο σπίκερ τον αποκαλεί Φρέντζι, δυο μαϊμουδοπενάλ (ένα για έκαστη ομάδα) και η σαφής ανωτερότητα της καινούριας ομάδας του Αλφόνσο Μόουρα έφεραν το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που δεν άρεσε καθόλου στους Αργεντίνους με αποτέλεσμα να δούμε αρκετό ξύλο μετά το τέλος του αγώνα άγιες μέρες που είναι:

Κατά τα άλλα στα γκρουπ 1 και 2 πέρασαν λογικές ομάδες, με την κολομβιανή Ατλέτικο Ζούνιορ να τερματίζει πρώτη αφήνοντας στη 2η θέση την Γκρέμιο, στο γκρουπ 3 μαζί με την Φλου πέρασε τελικά η Αμέρικα και στο γκρουπ 4 πέρασαν τα φαβορί Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα και Βέλεζ (αν και η Βέλεζ χρειάστηκε να πάει στο Καράκας και να κερδίσει την τοπική ομάδα με 0-3 για να την αφήσει έξω και να περάσει αυτή). Στο 5ο γκρουπ έγινε η σφαγή του Δράμαλη με την Κόλο Κόλο να αποκλείεται την τελευταία αγωνιστική χάνοντας μέσα στη Χιλή με 2-3 από τη Σέρο Πορτένιο που πέρασε πρώτη με δεύτερη τη Σάντος. Στο 6ο πέρασε η Ιντερνασιονάλ και την τελευταία αγωνιστική τα… Τζάγκουαρ από το Μεξικό άφησαν έξω την Έμελεκ από τον Ισημερινό, στο 7ο η Κρουζέιρο έκανε περίπατο με 5 νίκες, 1 ισοπαλία αφήνοντας τη σταθερή Εστουδιάντες 2η και τέλος στο 8ο γκρουπ η Ιντεπεντιέντε παρά τη νίκη της μέσα στην Ουρουγουάη επί της Πενιαρόλ αποκλείστηκε μια που Λίγκα ντε Κίτο κέρδιζε την Γοδόι Κρους (που στην παρθενική της εμφάνιση σε ένα όμιλα φωτιά μάζεψε 7 βαθμούς και μπορούσε να προκριθεί) και πέρασε μαζί με τους κιτρινόμαυρους του Μοντεβιδέο.

Τα ζευγάρια στην επόμενη φάση είναι ήδη γνωστά και τα περισσότερα ζευγάρια είναι ιδιαίτερα αμφίρροπα:

Κρουζέιρο (ΒΡΑ) – Όνσε Κάλντας (KOΛ)
Λιμπερτάδ (ΠΑΡ) – Φλουμινένσε (ΒΡΑ)
Ιντερνασιονάλ (ΒΡΑ) – Πενιαρόλ (ΟΥΡ)
Ατλέτικο Ζούνιορ (ΚΟΛ) – Χαγουάρες (MEΞ)
Σέρο Πορτένιο (ΠΑΡ) – Εστουδιάντες (AΡΓ)
Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (ΧΙΛ) – Γκρέμιο (ΒΡΑ)
Λίγκα ντε Κίτο (ΕΚΟΥ) – Βέλεζ (ΑΡΓ)
Αμέρικα (ΜΕΞ) – Σάντος (ΒΡΑ)

Να τονίσουμε εδώ ότι πέρασαν και οι 5 ομάδες από τη Βραζιλία, ενώ αντίθετα από την Αργεντινή πέρασαν οι 2 (με τις Ιντεπεντιέντε, Γοδόι και Αρχεντίνος να αποκλείονται την τελευταία αγωνιστική). Κλείνουμε με το επικό ματς Κόλο Κόλο – Σέρο Πορτένιο στο οποίο οι γηπεδούχοι ήθελαν απλά το Χ και προηγήθηκαν με 2-0, για να αποκλειστούν με 2-3 στο 87′:



ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Γκολ από καρδιάς

Ήταν 12 χρόνια πριν όταν η παρέα των Τέβες, Καβενάγκι, Μαστσεράνο κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ν. Αμερικής κάτω των 20 ετών. Από τότε η Αργεντινή, βαριά βιομηχανία παραγωγής ταλέντων, δεν τα κατάφερε ξανά μέχρι προχθές. Μέσα στο Σεντενάριο του Μοντεβιδέο, σε ένα παραδοσιακό ντέρμπι σουνταμερικάνο, οι Αργεντίνοι υπέταξαν την Ουρουγουάη με 2-1 κερδίζοντας ταυτόχρονα την πρόκριση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ήπειρος των τρελών

Το ποδόσφαιρο λατρεύεται με πάθος σχεδόν σε όλο τον πλανήτη αλλά σε λίγα μέρη το πάθος αυτό φτάνει στα επίπεδα που συναντάει κανείς στη Λατινική Αμερική. Όπως είναι φυσικό, η υπέρμετρη αυτή λατρεία του έχει ως αποτέλεσμα συχνά-πυκνά οι άνθρωποι να ξεφεύγουν από τα όρια της κοινής λογικής, είτε θετικά, είτε αρνητικά. Δίπλα ακριβώς στο Μπουένος Άιρες, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *