Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

10 κεράκια για μια λόμπα

giovanni

Σήμερα ο Ολυμπιακός δίνει το σημαντικότερο του φετινό αγώνα εναντίον της Μπενφίκα. Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα (αν ήξερα άλλωστε τα αποτελέσματα αγώνων πριν γίνουν, θα ήμουν εκατομμυριούχος ή θα μασούσα φύλλα δάφνης και θα την άκουγα με αναθυμιάσεις δίνοντας ασόδυα και άντερ/όβερ στους πιστούς παίκτες του στοιχήματος που θα συνέρρεαν στο μαντείο), αυτό για το οποίο είμαι σχεδόν σίγουρος όμως, είναι ότι δεν θα δω γκολ σαν αυτό του Ζιοβάνι που σήμερα έχει τα δέκατα γένεθλιά του.

Ο αγώνας εναντίον της Γαλατασαράι είχε ήδη κριθεί, με το σκορ να είναι στο 2-0, και  εκεί γύρω στο 90΄ αρκετοί από τους οπαδούς είχαν αρχίσει να αποχωρούν από το γήπεδο θέλοντας να αποφύγουν το μποτιλιάρισμα στους δρόμους γύρω από το γήπεδο της Ριζούπολης. Είμαι σίγουρος πως όλοι αυτοί αν είχαν μια χρονομηχανή θα τη χρησιμοποιούσαν για να γυρίσουν το χρόνο πίσω και να παλουκωθούν στο κάθισμά τους για να δουν ζωντανά αυτό που ζήσαμε οι τυχεροί που ήμασταν μέσα στο γήπεδο στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων.  Ο Ζιοβάνι στην κόντρα με αντίπαλο μόλις έναν (αόρατο όπως αποδείχθηκε) αμυντικό και τον Μοντραγκόν να έχει κάνει έξοδο στο ύψος του πέναλτυ, προφανώς προσευχόμενος το γκολ που θα δεχθεί να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο ταπεινωτικό. Η συνέχεια γνωστή. Λόμπα του Βραζιλιάνου πάνω από τον Κολομβιανό, 3-0 και ο Ζιοβάνι να πανηγυρίζει ως συνήθως δείχνοντας τον θεό, που κάτι τέτοιες στιγμές, ακόμα κι αν είσαι άθεος, πιστεύεις πως υπάρχει.

Το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα αποδείχτηκε άνευ σημασίας, καθώς ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Champions League. Παρ΄όλα αυτά είμαι σίγουρος πως υπάρχουν πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού που θα θυσίαζαν τη σημερινή πιθανή νίκη-πρόκριση εναντίον της Μπενφίκα με αντάλλαγμα έστω κι ένα 90λεπτο του αγαπημένου τους “μάγου” με την ερυθρόλευκη με το 10 στην πλάτη.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Champions League, βιντεοθεραπεία, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η εξέλιξη του ποδοσφαίρου σε μια σελίδα

Όπως πιθανόν θα έχεις ακούσει αρκετές φορές “στο ίντερνετ μπορείς να βρεις σχεδόν τα πάντα”. Από τα μέσα Απριλίου και μετά αυτή η φράση έχει προχωρήσει ένα μικρό κλικ προσπαθώντας να εξαλείψει την λέξη ‘σχεδόν’ από την παραπάνω πρόταση. Υπεύθυνη γι’ αυτή τη νοητή αλλαγή είναι η ιστορική Bρετανική ειδησεογραφική υπηρεσία Pathe News η οποία […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με το μαχαίρι στα δόντια

 Ο Ντιέγκο Πάμπλο Σιμεόνε δεν είναι ο κλασσικός, τυπικός προπονητής. Συνήθως ντυμένος στην πένα αλλά με κατάμαυρα ρούχα σαν τον χάρο (είτε σαν μετρ σε σκυλάδικο) έχει την ίδια προσέγγιση στο παιχνίδι που είχε και ως ποδοσφαιριστής. Ένα αμυντικό χαφ που δάγκωνε, ένας αρχηγός, ένας παίκτης που έπαιζε για την ομάδα και όχι για την […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *