Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αναμνήσεις απ την άλλη πλευρά του Ατλαντικού


Γιά τους άνω και πέριξ των 40 ετών τα παγκόσμια κύπελλα του 1970 και του 1974 συνδέονται με τις πρώτες τους τηλεοπτικές επαφές με το ποδόσφαιρο και σίγουρα αποτελούν αναμνήσεις ξεχωριστής σημασίας.
Ο Πελέ, ο Κρόϊφ, ο Γκερτ Μίλλερ είναι πρόσωπα καθαγιασμένα στις συνειδήσεις των μεσηλίκων φιλάθλων και οι φιγούρες τους όσο κι αν είναι οικείες έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν στον χρόνο.
Σκαλίζοντας το “περιβόλι” του ίντερνετ ανακάλυψα ένα διαδικτυακό τόπο εξ Αμερικής προερχόμενο που διαθέτει σε DVD και πολύ καλή ποιότητα εικόνας παλιά παιχνίδια, όπως αυτά της Βραζιλίας του ’70, της Ολλανδίας του ’74, της Αργεντινής του ’82, αλλά και πολλά σημαντικά παιχνίδια συλλόγων, καθώς και τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων.
Η λίστα είναι πολύ καλά ενημερωμένη και μπορείτε να αποκτήσετε και παιχνίδια της τρέχουσας σεζόν.
Η πληρωμή γίνεται με πιστωτική κάρτα και η αποστολή των DVD είναι σχετικά άμεση αν λάβουμε υπ όψιν από πού έρχονται (εντός δύο εβδομάδων).
Φυσικά τα έξοδα αποστολής είναι μικρότερα αν σε μία παραγγελία περιλάβετε όλα τα παιχνίδια που θέλετε

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το πρώτο Superclásico του Μαραντόνα

Από το 1913 (όταν και σύμφωνα με τους ιστορικούς έγινε το πρώτο επίσημο παιχνίδι μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ) μέχρι και σήμερα, οι ιστορίες, οι μύθοι, τα γκολ, οι διαμαρτυρίες, τα επεισόδια, οι τίτλοι είναι δεκάδες. Το συμπέρασμα όμως το ίδιο. Κάθε ντέρμπι, όσο αδιάφορο και να είναι φαινομενικά, σε όσο καλή ή κακή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η τέχνη του ποδοσφαίρου του Γκουαρδιόλα

Στις 14 Φεβρουαρίου η Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γκουαρδιόλα υποδέχονταν το δύσμοιρο Αμβούργο του Ζόσεφ Ζινμπάουερ (στις τελευταίες μέρες του Ιωσήφ στον πάγκο). H διαφορά στην ποιότητα των δύο ομάδων ήταν γνωστή πριν τη σέντρα κάτι που φυσικά έδειξε περίτρανα και το 8-0 υπέρ των Βαυαρών. Όσοι είχαν την τύχη να δουν αυτή την αναμέτρηση […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *