Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Οι αληθινές “Θεοπούλες” της Ισπανίας

Με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών, που διεξήχθη το 2011, το ESPN δημιούργησε το “HERoics film“, μια σειρά από έξι μικρού μήκους ντοκιμαντέρ με θέμα το γυναικείο ποδόσφαιρο. Τα πολύ αξιόλογα φιλμάκια, που σκηνοθετήθηκαν όλα από γυναίκες, προβλήθηκαν στην τηλεόραση τον Ιούνιο και τον Ιούλιο εκείνου του χρόνου και είναι διαθέσιμα και από την σελίδα του καναλιού.

Στο πιο ενδιαφέρον εξ αυτών η Sara Lozano μας παρουσιάζει την πιο αλλόκοτη ποδοσφαιρική ομάδα του πλανήτη, την El Chiquitín Fútbol Club της πόλης Χερέθ. Μια παρέα από Ισπανίδες γιαγιάδες, βγαλμένες από την κουζίνα οποιουδήποτε χωριού της Μεσογείου, οι οποίες παρά τα 70 ή και 80 τους χρόνια και το γεγονός ότι τα πρωινά δουλεύουν ακόμα για να ταΐσουν τις οικογένειες τους, προσπαθούν από το 1995 μέχρι και σήμερα να γεμίσουν τις ώρες τους παίζοντας μπαλίτσα, βλέποντας και σχολιάζοντας ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και διασκεδάζοντας όπως εκατομμύρια άλλοι ποδοσφαιρόφιλοι.

“Δεν θέλω να πεθάνω. Θέλω να δω πράγματα που δεν έχω δει ως τώρα. Δεν θέλω να πεθάνω. Τώρα που νιώθω τόσο δυνατή και ζωντανή γιατί να θέλω να πεθάνω; Σε καμία περίπτωση. Δεν απόλαυσα τίποτα παλιά. Δεν πήγα πουθενά. Τώρα είναι η σειρά μου. Τώρα θα το κάνω”.

Maria, 72 χρονών

Σχετικά κείμενα:
Η μικρή ομάδα που δεν σκοράρει ποτέ
Η ιστορία του Σάιμον Χιλ
Κάνε την διαφορά
Όλοι έχουν δικαίωμα στο παιχνίδι

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

sombrero at the movies, βιντεοθεραπεία, Γυναικείο ποδόσφαιρο, Ιστορίες για το τζάκι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Νότιγχαμ Φόρεστ-Ντέρμπι Κάουντι: Το ντέρμπι του Μπράιαν Κλαφ

Ήταν 31 Ιουλίου 2007 και το Πράιντ Παρκ στο Ντέρμπι ήταν σχεδόν γεμάτο για ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας. Ένα φιλικό λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Η τοπική Κάουντι αντιμετώπιζε τη μεγάλη αντίπαλο της, τη Νότιγχαμ Φόρεστ, και δεν υπάρχει τίποτα φιλικό σε ένα ντέρμπι, ακόμα κι αν αυτό αφορά ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών. Ειδικά όταν μιλάμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όταν το Μπερναμπέου αποθέωσε τον ντελ Πιέρο

Ήταν 5 Νοεμβρίου του 2008 όταν το Μπερναμπέου υποδεχόταν τη Γιουβέντους στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Λίγες μέρες πιο πριν, οι ομάδες είχαν βρεθεί στο Τορίνο για την 3η αγωνιστική και με γκολ (πανέμορφο) του ντελ Πιέρο και του Αμάουρι οι Ιταλοί κέρδισαν 2-1. Η Ρεάλ ήθελε και να πάρει εκδίκηση, αλλά και […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Οι αληθινές “Θεοπούλες” της Ισπανίας”

  1. Ο/Η Mr. Krinkle λέει:

    Μόνο απ’το sombrero.gr τα βλέπουμε αυτά. Να’στε καλά, συνεχίστε με τα posts σας να μας ενημερώνετε για πράγματα που αλλού δεν θα τα βλέπαμε. Keep them coming!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *