Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

My humps (lovely little lumps)

undulated-soccer-pitch-in-kroksback

Το οδοιπορικό μας σε διάφορα υπερ-γραφικά γήπεδα της υφηλίου συνεχίζεται αυτή τη φορά στη Σουηδία. Ταξιδεύουμε στο Μάλμο(ε) και συγκεκριμένα στο Κρόκσμπακ Παρκ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο διαδίκτυο το πάρκο αυτό χτίστηκε τη δεκαετία του 1970, όταν το ομώνυμο προάστιο άρχιζε να γεμίζει με κατοικίες. Στη νότια πλευρά του πάρκου υπάρχουν επτά μικροί λόφοι που τον χειμώνα γεμίζουν με παιδάκια που παίζουν στα χιόνια. Εκτός όμως από τους λόφους, τις λιμνούλες και το δασάκι του πάρκου, στο βόρειο μέρος του πάρκου υπάρχει και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Αυτό φυσικά δεν θα ήταν είδηση, αν δεν είχε την εικόνα που φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία. Άγνωστο γιατί δεν έγινε καμία προσπάθεια να ισιώσουν το έδαφος (στην Ελλάδα είναι σίγουρo ότι θα είχαν φάει κάποια λεφτά και τα έργα δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ) και έτσι το ποδοσφαιρικό γήπεδο του Κρόκσμπακ Παρκ είναι γεμάτο με… σαμαράκια.

Puckelball = soccer in a hilly terrain

Το αποτέλεσμα είναι ακόμα χειρότερο όταν κοιτάς τις γραμμές πάνω στα κυρτώματα του γηπέδου που σε κάνουν να νομίζεις ότι έχεις καπνίσει όλο το νομό Μεσσηνίας και είναι άγνωστο πώς τα παιδάκια που παίζουν δεν ζαλίζονται. Για να είναι πλήρες το θέαμα, οι κατασκευαστές φρόντισαν να βάλουν και αντίστοιχες εστίες, δίνοντας έτσι νέους ποδοσφαιρικές εκφράσεις όπως “το σούταρε στο Όμικρον” και “η μπάλα πήγε στο φινιστρίνι της εστίας”.

Σχετικά κείμενα:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Γήπεδα, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το νέο Μαρακανά: μια ιστορία νοσταλγίας, αντιδράσεων και ανακαίνισης

Αν ρωτήσεις κάποιον να σου πει για τα σημαντικότερα γήπεδα ποδοσφαίρου του κόσμου και δεν γεννήθηκε χθες σίγουρα θα αναφέρει μέσα σε αυτά το Μαρακανά. Το ιστορικό στάδιο του Ρίο έκλεισε αρχικά το 2010, ώστε να γίνουν τα απαραίτητα έργα για να είναι έτοιμο για το Μουντιάλ (αλλά και τους Ολυμπιακούς του 2016). Ένα έργο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Μπορείς να χάσεις, αλλά όχι χωρίς να τα έχεις δώσει όλα»

Αν δείξεις σε κάποιον άσχετο με το ποδόσφαιρο μια φωτογραφία του Ντιέγκο Λουγκάνο δύσκολα θα φανταστεί το επάγγελμά του. Αρκετά ευγενική φυσιογνωμία,  σχεδόν “ιντελεκτουέλ”, με το μαλλάκι του ανέμελο. Δεν έχει αυτή τη φάτσα του βαρυποινίτη όπως π.χ. ο συμπατριώτης του Αρέβαλο Ρίος ή οι αντίστοιχοι Χιλιανοί με τα τατουάζ και τα κουρέματα. Αν είσαι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “My humps (lovely little lumps)”

  1. Ο/Η kwstas λέει:

    καλησπέρα και καλή χρονιά. Νομίζω πως δεν το έφτιαξαν επίτηδες έτσι αλλά είναι ένα είδος στυλ η τέχνης η κάτι τέτοιο. Αυτό το συμπέρανα από το τέρμα που είναι και αυτό ”ζαλισμένο”.

  2. Ο/Η Elaith λέει:

    Ναι έτσι δείχνει, αλλά εγώ λυπάμαι τα παιδάκια που θα φεύγουν με πονοκέφαλο από το πάρκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *