Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ κι ο Λιονέλ Μέσσι

Copa-America

Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτό το καλοκαίρι έχουμε και πάλι Κόπα Αμέρικα. Το περιβόητο Κόπα Αμέρικα Σεντενάριο για να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια του θεσμού. Για να έχει δε μεγάλη εμπορική επιτυχία η διοργάνωση θα γίνει στις ΗΠΑ με συμμετοχή και της τοπικής εθνικής ομάδας (και άλλων χωρών της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής). Η Αργεντινή, όπως σε κάθε θεσμό, θεωρείται φαβορί και ετοιμάζεται για να καταφέρει να σπάσει επιτέλους την γκίνια. Όποιοι παρακολουθούν καιρό το μπλογκ μας, θα ξέρουν ότι το αθλητικό κανάλι TyC έχει βγάλει μερικές από τις καλύτερες διαφημίσεις για την εθνική ομάδα της χώρας. Αυτή τη φορά, με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ φρόντισε να προσαρμόσει τον περίφημο ξενοφοβικό λόγο του Ντόναλντ Τραμπ για το τείχος, πάνω στη συμμετοχή της Αργεντινής. Η επιλογή των φράσεων και των φάσεων είναι επική:

“Η χώρα μας είναι σε σοβαρό πρόβλημα,
έχουμε κόσμο να έρχεται από τα σύνορα (εικόνες παικτών Αργεντινής στο αεροδρόμιο)
που δεν είναι άνθρωποι που θέλουμε.
Χιλιάδες άνθρωποι περνάνε τα σύνορα, χωρίς να τους ελέγχει κανείς (εικόνες οπαδών της Αργεντινής που εκδράμουν)
και τους στέλνουν σε όλες τις ΗΠΑ (εμφάνιση γηπέδων που θα γίνει το Κόπα Αμέρικα)
Δεν ξέρουμε καν από που έρχονται, έρχονται από παντού (εικόνες παικτών Αργεντινής από ξένα πρωταθλήματα)
Είναι δολοφόνοι (άψογο τελείωμα ντι Μαρία)
Δεν είναι οι καλοί, γλυκοί άνθρωποι που νομίζετε (εικόνα αγγελικής φάτσας Μέσσι)
Δεν έχουμε προστασία, ο καθένας μπορεί να μπει (εικόνες αντεπίθεσης Αργεντινής)
Πρέπει να χτίσουμε ένα τείχος (λογοπαίγνιο, καθώς pared σημαίνει τείχος/τοίχος και όπως ξέρουν οι σομπρερίστας είναι και το “1-2)
Και πρέπει να χτιστεί γρήγορα, πρέπει να χτίσουμε ένα τεράστιο τείχος και κανείς δεν το ξέρει καλύτερα από μένα
Μας εκμεταλλεύονται και αυτό συμβαίνει είτε σας αρέσει, είτε όχι (ντρίμπλα Κουν που κάνει χαζό τον αντίπαλο)

Το σποτ κλείνει με το αρκετά αισιόδοξο και υπερφίαλο: “Η αλήθεια είναι ότι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι να μην μας αφήσουν να μπούμε” και αναμένουμε να δούμε, όλοι εμείς που έχουμε μεγαλώσει με τις αποτυχίες της Αργεντινής, αν αυτή τη φορά το συγκεκριμένο σποτ θα φέρει γούρι.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Για ψώνια, Κόπα Αμέρικα 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το Μουντιάλ του μεταλλά

Πόσες φορές φίλε μεταλλά/χαρντ-ροκά δεν ζήλευες τους γνωστούς σου που βλέπανε τα ματς με φανέλες εθνικών ομάδων και εσύ ανήμπορος φορούσες την ίδια μπλούζα των Σλέιερ με τα σπαθιά να σχηματίζουν μια πεντάλφα; Πόσες φορές δεν ευχήθηκες να μπορείς να κάνεις μπλεντ-ιν στην παρέα με ένα τ-σερτ που δεν θα σε κάνει να ξεπουλήσεις τα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σαν την εθνική Αγγλίας δεν έχει

Στο δικό μου μυαλό οι εθνικές ομάδες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Είναι εκείνες που συμπαθώ, εκείνες που αντιπαθώ και η εθνική Αγγλίας. Η Αγγλία βρίσκεται μόνη της, σε μια ξεχωριστή κατηγορία που αν έπρεπε να έχει ένα τίτλο θα ήταν κάτι γραφικό, σε στυλ “Διασκεδαστικοί θεούληδες”. Πριν το Μουντιάλ της Βραζιλίας έγραφα σχετικά… Η εθνική Αγγλίας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια σχετικά με το “Ο Ντόναλντ Τραμπ κι ο Λιονέλ Μέσσι”

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Εντάξει επικό

  2. Ο/Η Γιώργης λέει:

    το βλέπω ο Σάντερς να το κάνει προεκλογικό σποτ. Και τελικά, απέναντι στην κακία και την μισαλλοδοξία, το χαμόγελο είναι το καλύτερο όπλο.
    Όπως έλεγε και ένα παλιό σύνθημα, “ένα γέλιο θα σας θάψει”

  3. Ο/Η Αντωνιος Κασκαρινος λέει:

    Το βίντεο είναι φοβερό και η ιδέα εκπληκτική…
    Τώρα όσο αφορά το κοπα σεντεναριο, ενώ με είχε ψησει στην αρχή η ιδεα, ακούω σιγά σιγά να απέχουν κάποια από τα αστέρια για διάφορους λόγους, και μάλλον χάνει λίγο την αίγλη του.. Ελπίζω να δούμε μπάλα.. Ελπίζω βέβαια να δείξουν τους αγώνες φέτος όπως και πέρυσι μέχρι την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος.. Και να έχουμε να συγκρίνουμε γιουρο και κοπα αμερικα..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *