Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η ‘Ζούγκλα’ στην …ζούγκλα

25 Αυγούστου 2008, Αντώνης Ρέμος, στο ALTER.

«“Θέλουμε τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο μαζί μας, για την εμπειρία του όχι τόσο στο ποδόσφαιρο, αλλά στην απονομή δικαιοσύνης“.»


Χειμώνας 2008, Κυριακή βράδυ. Λίγο μετά τα βραδινά δελτία κουτσομπολιού…


Όλη η (κλισέ alert!) ποδοσφαιρική Ελλάδα ξαπλωμένη στον καναπέ της, παρακολουθεί μαζοχιστικά, την χειρότερη εβδομαδιαία αθλητική εκπομπή στην ιστορία της παγκόσμιας τηλεόρασης. Ο Πουρουπουπού, σε συνεργασία με τον σχολιαστή φάσεων, Βαρούχα, δίνει νόημα στους καφέδες ολόκληρης της επόμενης εβδομάδας, αναλύοντας τις αμφισβητούμενες φάσεις της αγωνιστικής! Η προσοχή τους επικεντρώνεται κυρίως στον αγώνα του Καυτατζογλείου, στον οποίο ο διαιτητής κ. Λάκης Κοκοράκης, έχει ‘σφάξει με το βαμβάκι’ τον Ηρακλή. Τα δεκάδες replay και οι …βαθυστόχαστες αναλύσεις των ειδικών του χώρου, αποσαφηνίζουν όσο καλύτερα γίνεται τις φάσεις, τα λάθη τονίζονται αλλά ο διαιτητής αθωώνεται, γιατί μην ξεχνάμε “ένα παιχνίδι είναι μόνο” και “οι διαιτητές, σαν όλα τα ζώα-ανθρώπους, κάνουν και λάθη”.


Μερικά Mhz πιο μακριά, σ’ έναν άλλο τηλεοπτικό σταθμό, ο Μάκης ξεκινάει την δικιά του εκπομπή. «Αγαπητέ Λάκη, η αμεροληψία ενός διαιτητή είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Ας δούμε το βίντεο…»


Στις τρεις ώρες και είκοσι δύο λεπτά που ακολουθούν (μαζί με τις διαφημίσεις), όλη η διαιτητική ζωή του Λάκη Κοκοράκη περνάει μπροστά απ’ τα αδηφάγα μάτια της τηλεοπτικής Ελλάδας. Το ‘πάγωμα’ του χρονομέτρου που χρειάστηκε για να περάσει τα τεστ αντοχής των διαιτητών. Τα πέντε κιλά χόρτο, που κάποτε του είχαν ‘δωρίσει’ σε ένα απόκρημνο χωριό της Κρήτης για να …δει καλύτερα, ένα μελλοντικό πέναλτι στο τοπικό πρωτάθλημα. Το φιλικό νεύμα συμπαράστασης του αρχιδιαιτητή λίγο πριν ανακοινωθούν οι πίνακες διαιτητών της πρώτης εθνικής! Ακόμα και το ξέσπασμα του μέσα στα αποδυτήρια, σ’ έναν αγώνα Β’ εθνικής, όταν ωρυόταν στους αλλόφρονες ποδοσφαιριστές, που τόλμησαν να αμφισβητήσουν τις αποφάσεις του: “Όταν μιλάει ο Λάκης Κοκοράκης, εσείς θα κοιτάτε τις επικαλαμίδες σας»!


Ο Λάκης Κοκοράκης, ξεγυμνώνεται μπροστά σε όλη την Ελλάδα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που εκείνο το απόγευμα, είχε ‘ξεγυμνώσει’ από οργή, εκατοντάδες φίλους του Ηρακλή, που θα …άντεχαν άλλα τόσα δάνεια στην δανειοκαταπιεσμένη πλάτη τους, για μια μόνο ευκαιρία να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο μαζί του, με το κλειδί της κλειδωμένης πόρτας, στο χέρι τους!


Ο Μάκης μπήκε στο ποδόσφαιρο. Η απονομή της δικαιοσύνης, δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Ηρακλής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο

Ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα είναι αυτό του να ανακαλύπτεις νέα πράγματα. Νέα πράγματα με την κανονική έννοια του όρου. Για παράδειγμα, όχι ας -πούμε- να ανακαλύπτεις τον Μπέλα Ταρ, και τις ταινίες του, ενώ ασχολείσαι όμως με τον κινηματογράφο, αλλά να ανακαλύπτεις το σινεμά. Σκεφτείτε πως θα ήταν αν δεν ξέρατε τίποτα για το […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεμένος πάνω στο άλογο

Δεν ξέρω πώς λειτουργεί ο κάθε οπαδός στη σχέση του με έναν ποδοσφαιριστή. Αν σταδιακά αναπτύσσει μια σχέση αγάπης (ή κι απέχθειας) ή πάντα υπάρχει η στιγμή, το γεγονός που γέρνει την πλάστιγγα και καθορίζει μια παντοτινή συναισθηματική σχέση (η οποία βέβαια συνήθως είναι μονομερής). Νομίζω στη δική μου περίπτωση είναι συνδυασμός. Μια σχέση που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *