Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο υιός του Θεού


Στην Αργεντινή λατρεύουν τις συγκρίσεις και λατρεύουν να ψάχνουν για διαδόχους. Μπορεί να μην έχουν βασιλιά, αλλά στο ποδόσφαιρο υπάρχει ο Θεός Ντιέγκο και οι προφητείες λένε ότι ο διάδοχός του και ποδοσφαιρικός γιος του θα είναι ο Μεσσίας που θα φέρει το Παγκόσμιο Κύπελλο ξανά στη χώρα του ταγκό (κλισεδιάρικη έκφραση για να μην επαναλαμβάνεις την λέξη “Αργεντινή” συχνά σε ένα κείμενο). Στη διαδοχολογία έχει συμβάλλει και ο ίδιος ο Ντιέγκο χρίζοντας κατά καιρούς διάφορους παίκτες ως αντικαταστάτες του. Τα ονόματα δεν έχουν τέλος: Ορτέγκα, Ρικέλμε, Αϊμάρ, Ντ’ Αλεσάντρο κτλ. Το νέο σίριαλ όμως για πρώτη φορά έχει δύο πρωταγωνιστές. Σέρχιο “Κουν” Αγκουέρο και Λιονέλ Μέσσι. Ποιος είναι ο καλύτερος; Ποιος θα αποδειχθεί διάδοχος του Θεού; Οι συζητήσεις και τα άρθρα στην Αργεντινή καθημερινά, το ίδιο και οι δηλώσεις. Τελευταία του προέδρου της Ιντεπεντιέντε που δήλωσε ότι προτιμάει ασυζητητί τον Αγκουέρο (καμία έκπληξη μια που ο Κουν ήταν ο ηγέτης της ομάδας πριν πωληθεί για 20 εκατομμύρια Ευρώ στην Ατλέτικο). Θέση έχει πάρει και ο ίδιος ο Ντιέγκο δηλώνοντας ότι προτιμάει τον Αγκουέρο (κατά διαβολική σύμπτωση ο Κουν τα έχει με την κόρη του Ντιέγκο) και κριτικάρει πολύ συχνά τον Λίο.

Τα επιχειρήματα από τους λάτρεις και των δύο είναι πολλά. Ακόμα περισσότερες οι ομοιότητες μεταξύ των δύο παικτών που είναι εμφανείς στο παρακάτω βίντεο:

Εσείς έχετε κάποια προτίμηση μετά από αυτό ;

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο Ρίκι, το ταλέντο του και το Thug Life

Δεν πέρασε πάνω από ένας χρόνος από τότε που ο μεγάλος Ρομπέρτο Μπάτζιο έδινε συνέντευξη στην Κοριέρε ντελο Σπορτ. Ανάμεσα σε άλλα σημεία, επανέλαβε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο της Λατινικής Αμερικής. Ο Μπάτζιο αγαπάει την Μπόκα και όταν ρωτήθηκε για το αν βλέπει κάποιον διάδοχό του είπε: “τον Ρίκι Σεντουριόν, αλλά πρέπει να […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πετάξτε τις φανέλες και φύγετε από LOL

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=q1aLt4c_01k?feature=player_detailpage&w=640&h=360] Δεν είναι η πρώτη φορά που το sombrero ασχολείται με τις χειρότερες ποδοσφαιρικές φανέλες που έχουν δει τα μάτια μας που τόσο τα έχει ταλαιπωρήσει η ψυχεδελική κουρτίνα που φορούσε ο Κάμπος στο Μουντιάλ του 1994. Αφού ζητήσουμε συγγνώμη που η φετινή εκτός έδρας εμφάνιση της Λίβερπουλ δεν συμπεριλαμβάνεται στο συγκεκριμένο βίντεο, ας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Ο υιός του Θεού”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Εγώ είμαι ο Αραβας της Μάντσεστερ Σίτυ.
    Γιατί να πονοκεφαλιάζω;
    Τους θέλω και τους δύο!!!

  2. Ο/Η laser λέει:

    Θεωρώ τον Μέσσι παίκτη με μεγαλύτερη πλοιθώρα χαρακτηριστικών αφού εκτός του οτί σκοράρει,δημιουργεί,ανοίγει διαδρόμους και γενικά είναι ένας παίκτης που μπορεί να κουβαλίσει μία ομάδα οταν του ζητηθείπχ [Μπαρτσελόνα]..Κάτι το οποίο νομίζω ότι λείπει απο το Αγκουέρο..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *