Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Πίνουν μπάφους και παίζουν Pro

O Mohammed bin Rashid Al Mahtoum τράβηξε άλλη μιά τζούρα απ τον υπέροχο ναργιλέ του με γεύση αποξηραμένης γαρδένιας.
Ταυτόχρονα τα δάχτυλά του με τα 14 δαχτυλίδια (μόνο η δεξιά παλάμη παρακαλώ) πατούσαν νωχελικά τα πλήκτρα του joystick του Play Station 3.
Μπροστά του μιά τεράτια οθόνη 70 και βάλε ιντσών Full HD έπαιζε το γνωστό σε όλους μας Pro ενώ οι ιαχές των εικονικών φιλάθλων έφταναν στ αυτιά του μέσα απ τα διακριτικά BOSE ηχεία που ήταν διάσπαρτα στο αστραφτερό χαγιάτι του.
Η κουρτίνα τραβήχτηκε και μπήκε μέσα ο κουνιάδος του Mansour bin Zayed Al Nahyan.
Ο Mohammed bin Rashid Al Mahtoum σήκωσε βαριεστημένα το βλέμμα του και το κάρφωσε επάνω στον φτωχοσυγγενή του
– Αει ωρέ μπίρο μ. Ποιός καλός άνεμος σε φέρνει κατά δώ, ρώτησε με προσποιητή περιέργεια.
Ο Mansour bin Zayed Al Nahyan υποκλίθηκε μπροστά στον κουνιάδο του, πρίγκηπα και υπουργό άμυνας του Ντουμπάϊ.
– Εφέντη μ και κουνιάδε μου, ήρθα να σε προσκαλέσω την Κυριακή στο γήπεδο της ομάδας μου.
Ο Mohammed bin Rashid Al Mahtoum άφησε με έκπληξη το τσιμπούκι να πέσει μέσα στο ακριβό ταψί του ναργιλέ του και κάρφωσε τα σκούρα καστανά μάτια του επάνω στον συνομιλητή του.
– Θα παίξουμε Pro στο σπίτι σου ωρέ, ρώτησε ευχόμενος να πάρει θετική απάντηση.
– Οχι πρίγκηπά μου. Αγόρασα πραγματική ομάδα στην Αγγλία, απάντησε με καμάρι ο κουνιάδος του και πρόεδρος της Abu Dhabi United Group
Ο Mohammed bin Rashid Al Mahtoum άφησε τώρα και το joystick να πέσει απ τα χέρια του στο πανάκριβο περσικό χαλί.
– Τί λες ωρέ μπίρο μ; Ποιά ομάδα αγόρασες;
– Την Manchester City εφέντη μου και υπουργέ μου.
Ο Mohammed bin Rashid Al Mahtoum έδειξε να ανακουφίζεται
– Σιγά τον πολυέλαιο τζάνουμ. Δεν αγόραζες την Σκόντα Ξάνθη; Πιό γνωστή είναι, είπε ειρωνικά ο υπουργός και πρίγκηπας
– Εφέντη μου δεν είναι έτσι τα πράγματα. Η Manchester City έχει πολύ κόσμο και μεγάλο γήπεδο δικό της. Εξ άλλου την Σκόντα πώς να την έπαιρνα; Δεν μπορώ να δελεάσω έναν γίγαντα σαν τον Πανόπουλο.
– Αει ωρέ. Βολεύτηκες εσύ. Βρήκες κάτι να παίζεις γιατί αυτό το Pro η αλήθεια είναι πως το βαριέσαι εύκολα, είπε ο πρίγκηπας και υπουργός και έπεσε σε βαθειά περισυλλογή.
Ο Mansour bin Zayed Al Nahyan κοίταξε με την άκρη του ματιού του τον κουνιάδο του, υπουργό και πρίγκηπα και διέκρινε μιά αδιόρατη μελαγχολία στο βλέμμα του.
Μάλλον τον λυπήθηκε, γιατί αλλοιώς δεν εξηγείται αυτό που του είπε αμέσως μετά
– Ξέρεις εφέντη μ…δηλαδή σκέφτηκα…αν θέλεις βέβαια…να…ήθελα να πω…
– Τί είναι αυτά που ξεστομίζεις ωρέ μπίρο μ; Τί θες να μου πεις; Πες το ωρέ, είπε ο Mohammed bin Rashid Al Mahtoum αφήνοντας μιά έκδηλη νευρικότητα να σενεπάρει τον τόνο της φωνής του.
– Να δηλαδή, σκέφτηκα πως αν ήθελες κι εσύ να ασχοληθείς με αυτό το…Real Pro…υπάρχει μιά μεγάλη ομάδα που σίγουρα θα κολάκευε τα αμέτρητα προσόντα σου.
– Ποιά ομάδα είν αυτή ωρέ; Μήπως η Ανόρθωση απ την Κύπρο;
– Οχι άρχοντά μου. Δεν λέω. Ξακουστή ομάδα και η Ανόρθωση και μπήκε και στους ομίλους του φετινού νταραβεριού των Πρωταθλητών. Αλλά δυστυχώς δεν πωλείται. Γιά άλλη ομάδα σου λέω, με μεγάλη ιστορία και τρόπαια πολλά και ύμνο που ήταν μεγάλο σουξέ την δεκαετία του 60
– Θα με σκάσεις ωρέ μπίρο μ. Ποιά ομάδα είναι αυτή ωρέ; Πες την !
– Γιά την Λίβερπουλ λέω εφέντη μου, την ξακουστή ομάδα του Μερσερσάϊθ.
Τα μάτια του Mohammed bin Rashid Al Mahtoum παραλίγο να πεταχτούν έξω απ τις κόγχες τους.
– Τί λες ωρέ μπίρο μ; Η Λίβερπουλ είναι η αγαπημένη μου ομάδα στο Pro. Να, τώρα μόλις πήρα το Champions League κερδίζοντας στον τελικό την Αντερλεχτ με 12-0 με 7 γκολ του Ροναλντίνιο.
– Θα σε απογοητεύσω εφέντη μ αλλά ο Ροναλντίνιο δεν παίζει στην Λίβερπουλ, είπε ο Mansour bin Zayed Al Nahyan με σεμνότητα και ταπεινότητα.
– Το ξέρω ωρέ χαϊβάνι, αλλά έδωσα 280 εκατομμύρια ευρώ και τον αγόρασα απ αυτόν τον γλόμπο της Μίλαν.
– Εγώ αγόρασα τον Ρομπίνιο απ την Ρεάλ Μαδρίτης…
– Τί λες ωρέ; Αφού εγώ το πρωί τον πούλησα στην Ρότορ Βλαντικαφκάς.
– Εσύ τον πούλησες στο Pro εφέντη μ. Εγώ τον αγόρασα στ αλήθεια…
-Ουφ…Θα μπλέξουμε τα μπούτια μας μ αυτή την ιστορία τζάνουμ, είπε με απόγνωση ο Mohammed bin Rashid Al Mahtoum. Εγώ μιλάω γιά το Pro κι εσύ γιά την πραγματικότητα, δεν θα συνεννοηθούμε ποτέ ωρέ ζαγάρι.
– Γι αυτό σου λέω εφέντη μ. Πάρε κι εσύ την Λίβερπουλ να κάνουμε κόντρες, προέτρεψε ευδιάθετα τον πρίγκηπα, υπουργό και κουνιάδο του ο Mansour bin Zayed Al Nahyan.
– Καλά ωρέ…και την πουλάνε την Λίβερπουλ αυτοί οι Αμερικάνοι που ο ένας έχει όνομα από ξυραφάκια κι ο άλλος επιφώνημα μεθυσμένου;
– Την πουλάνε και την παραπουλάνε εφέντη μ. Τους έχει στριμώξει η Royal Bank της Σκωτίας που τους πίστωσε γιά να χτίσουν το νέο τους γήπεδο και αν μέχρι τον Γενάρη δεν την ξεχρεώσουν θα τους μπλοκάρει όλους τους λογαριασμούς τους.
Και είναι πολλά τα λεφτά Mohammed bin Rashid Al Mahtoum, είπε με νόημα ο Mansour bin Zayed Al Nahyan.
Ο Mohammed bin Rashid Al Mahtoum έδειξε τώρα ήσυχος και ικανοποιημένος.
-Αει ωρέ κουνιάδε. Μου φτιαξες την μέρα. Θα την αγοράσω αυτή την Λίμνη του συκωτιού όσο-όσο και μετά θα σου διαλύσω το γαλάζιο μαγαζάκι σου, σάρκασε ο υπουργός και πρίγκηπας.
– Μα εφέντη και κουνιάδε μου…με όλο τον σεβασμό…με μένα θα ασχολείσαι; Εδώ έχεις να λυώσεις την Γιουνάϊτεντ των άλλων Αμερικάνων, την Αρσεναλ των Εμιράτων, την Τσέλσι των Ρώσων, ας μην βγάλουμε τα μάτια μας μεταξύ μας.
Γιά την ακρίβεια, άσε εμένα να διαλύσω την Μαν Γιου και παίξε εσύ με τους υπόλοιπους, πρότεινε θαρρετά ο πρόεδρος της Abu Dhabi United Group
– Καλά λες τζάνουμ, είπε ο πρίγκηπας του Ντουμπάϊ και τα μάτια του έλαμψαν.
Αραβες του Ντουμπάϊ εναντίον Αράβων των Εμιράτων, Ρώσων και Αμερικάνων στην Αγγλία. Πολύ ενδιαφέρον μου ακούγεται, είπε και έσφιξε και πάλι στην χούφτα του το τσιμπούκι του ναργιλέ του.
Φώναξέ μου τον Γιουσούφ μπίρομ, διέταξε τον κουνιάδο και συνομιλητή του.
Ο Mansour bin Zayed Al Nahyan υποκλίθηκε με σεβασμό και βγήκε απ το χαγιάτι.
Σε λίγο η κουρτίνα παραμέρισε και ο Γιουσούφ, ο ιδιαίτερος του πρίγκηπα και υπουργού Αμυνας του Ντουμπάϊ πέρασε μέσα.
Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν θα ήταν ποτέ πιά ίδιο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σον Χιουνγκ-Μιν: Το ίνδαλμα της Ασίας

Χιλιάδες συμπατριώτες του μένουν ξύπνιοι μέχρι τα χαράματα για να τον απολαύσουν στην τηλεόραση, τα ΜΜΕ της χώρας του καταγράφουν κάθε του ενέργεια εντός και εκτός γηπέδων, η ομάδα του έχει κερδίσει αμέτρητους νέους οπαδούς σε μια μακρινή χώρα στην οποία δεν είχε ποτέ στο παρελθόν οπαδική βάση, δεκάδες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη φήμη […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ντροπή για έναν ιδιοκτήτη

Υπάρχουν κάποιοι σύλλογοι που είναι δημοφιλείς περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς. Ακόμα κι αν κινούνται σταθερά μέσα στην μετριότητα αγωνιστικά και δεν το δικαιολογούν με τις πορείες τους. Ένας από αυτούς είναι η Νιουκάστλ, μια ομάδα που υπάρχουν πολλοί λόγοι να συμπαθείς, αν και πέρασε η γαλλική της μόδα. Ένας σύλλογος που είναι ίσως […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *