Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Όταν το 10αρι μιλάει


Η Boca Juniors θεωρείται η πιο επιτυχημένη ομάδα του άλλου ημισφαιρίου τα τελευταία χρόνια. Αυτό όμως συμβαίνει κυρίως στους διεθνείς θεσμούς (Libertadores, Sudamericana) στους οποίους ρίχνει μεγαλύτερο βάρος. Αποτέλεσμα να μην έχει κερδίσει τους πιο πρόσφατους εγχώριους τίτλους (σε αυτό ευθύνεται και το σύστημα Apertura-Clausura εν μέρει) και ο κόσμος της να έχει αρχίσει να γκρινιάζει σε συνδυασμό με τις συνεχείς πωλήσεις βασικών παικτών που δεν αντικαθίστανται. Παράλληλα οι τραυματισμοί των Palermo και Palacio στοιχίζουν στην ομάδα. Το εντυπωσιακό είναι όμως ότι τη δυσαρέσκειά του εξεδήλωσε και το μεγάλο αστέρι της ομάδας ο Juan Roman Riquelme. Το 10αρι της Boca ουσιαστικά επιτέθηκε στη διοίκηση, είπε στον κόσμο να μην περιμένει περισσότερα και εκθείασε την αντίπαλη ομάδα της San Lorenzo:

“Ακούω από παντού να λένε ότι πρέπει να κερδίζουμε όλα τα ματς με 2 και 3 γκολ διαφορά και να παίζουμε ωραία. Δεν είναι έτσι. Στις άλλες ομάδες δεν το ζητάνε αυτό. Η ομάδα με το καλύτερο ρόστερ στην Αργεντινή είναι η San Lorenzo και κανείς δεν το λέει αυτό. Έχει 5-6 αναπληρωματικούς που στην ουσία είναι βασικοί. Εμείς παίζουμε με δυο επιθετικούς που είναι 20 ετών, είναι πολύ νέοι. Το ίδιο και στον πάγκο που έχουμε πολλούς νέους παίκτες.”

Επειδή βέβαια δεν είναι ο Γκούμας της ομάδας, ο Riquelme έπαιξε βασικός και στο επόμενο ματς της Boca στο οποίο τα πράγματα πήγαν ακόμα χειρότερα. Η Boca έχασε στο απόρθητο Bombonera μετά από 29 αγώνες και 18,5 μήνες από την μικρούλα Tigre του Arruabarrena me 2-3.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν η Γκρέμιο έπαιξε τρεις αγώνες σε μια μέρα

Αρχές 1994. Στην αίθουσα συνεδριάσεων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Σουλ δεν πέφτει καρφίτσα. Το βασικό θέμα συζήτησης έχει αποφασιστεί σε μια προηγούμενη συνεδρίαση: Οι ομάδες της 1ης κατηγορίας του Καμπεονάτο Γκαούτσο, του πρωταθλήματος της συγκεκριμένης πολιτείας δηλαδή, πρέπει να μειωθούν. Ο μεγάλος στόχος είναι η διοργάνωση του 1995 να έχει μόλις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ουρουγουάη-Βραζιλία: Ένα λατινοαμερικάνικο ντέρμπι που επηρεάζει ζωές

Τον Νοέμβρη του 2013 η Ουρουγουάη κέρδιζε με τα χίλια ζόρια τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αφήνοντας εκτός στα πλέι οφ την Ιορδανία. Λίγες μέρες μετά από την πρόκριση, η εταιρεία που ντύνει την εθνική ομάδα κυκλοφόρησε ένα διαφημιστικό. Ένας τύπος ντυμένος με ένα ολόσωμο γαλάζιο σεντόνι κυκλοφορούσε στο Ρίο ντε Τζανέιρο τρομάζοντας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *