Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αρουραίοι και ποντίκια


Τότε κάποιοι “υπερέβαλαν” όταν φώναζαν. Γκρίνιαζαν γιατί “δεν έκαναν… επενδύσεις” όπως το μεγάλο αφεντικό. Είχαν “κόμπλεξ” με τον μεγάλο πρωταθλητή. Τους έφταιγε “πάντα η διαιτησία”. Κάποια χρόνια μετά, ένα από τα εργαλεία εκείνης της μαύρης εποχής μίλησε. Ο διαιτητής Ποντίκης γνωστός για την μεγάλη διαιτησία του στο κυπελικό ΑΕΚ-ΟΣΦΠ που δεν τέλειωσε ποτέ μίλησε στην Καθημερινή της Κυριακής. Ανάμεσα στα πολλά που είπε:

“Δεν θα σου έλεγε κανένας ότι πρέπει να βοηθήσεις κάποια συγκεκριμένη ομάδα, αλλά ήξερες την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Παίζει Παναθηναϊκός-Απόλων Αθηνών και χάνει 1-2 ο Παναθηναϊκός. Ο Σταμούλης μέχρι να φτάσει στο Ρέθυμνο είχε βει από τους πίνακες.

Είναι ένα μήνυμα προς τους υπολοίπους ότι εγώ είμαι ο ισχυρός. Τη δεύτερη αγωνιστική ο Μιχαλάκης σφύριξε το ΟΦΗ-Ολυμπιακός. Έχασε ο Ολυμπιακός. Και αμέσως μετά βγήκε από τους πίνακες”

Όσο για το περίφημη “ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε κι οι άλλοι να πάνε να γαμ…” του Σπάθα; “Δεν ήταν υπερβολικό. Ήταν πολύ ήπιο για να εκφράσει αυτό που συνέβαινε”.

Εκτός από τον Θωμά Μητρόπουλο ο παλαίμαχος διαιτητής μίλησε και για τον Γκαγκάτση λέγοντας: “Δεν μπορεί ο τότε Νο2 της ΕΠΟ, ο γενικός γραμματέας, να μην ξέρει. Ήταν ο Νο2 μιας αμαρτωλής περιόδου. Και τώρα καλείται να εξυγιάνει μια αμαρτωλή περίοδο, όπου ο ίδιος ήταν ενεργός”

“Ή είσαι μαζί τους ή δεν είσαι. Απλά πράγματα… Και τώρα το ίδιο γίνεται. Ή είσαι με τον Γκαγκάτση και παίζεις ή δεν είσαι με τον Γκαγκάτση και δεν παίζεις. Εχεις δει πολλούς διαιτητές να είναι στους πίνακες από ενώσεις που δεν ψηφίζουν Γκαγκάτση; Πάντα έτσι γίνεται. Ακόμη και μέσα στους συνδέσμους διαιτητών… Δεν προτείνεται διαιτητής για να μπει στους πίνακες αν δεν ψηφίσει τη διοίκηση. Ή είσαι μαζί με τη διοίκηση και τη στηρίζεις ή δεν είσαι και είσαι χαμένος”
.

“O κόσμος είχε αγανακτήσει. Ηταν έτοιμος να εκραγεί σε κάθε παιχνίδι. Είναι λογικό ο κόσμος να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο. Γι’ αυτό και υπήρχε η βία. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Υπάρχει ο ηθικός ξεπεσμός των τελευταίων ετών, υπάρχει η λατρεία του χρήματος και εκείνη την εποχή υπήρχε εκείνη η κατάσταση. Ο κόσμος είχε προκληθεί”

Και το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει κάπως όπως τότε. Με τον ίδιο άνθρωπο να ηγείται του λαοφιλέστερου συλλόγου, με έναν άλλον αμετακίνητο πρόεδρο της ΕΠΟ και πολλά από τα υπόλοιπα λαμόγια να υπηρετούν ένα κύκλωμα που μοιάζει ανίκητο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΕΚ, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα 8 καλύτερα χαμόγελα του Μακόλει Κρισάντους

Οι πραγματικά μεγάλοι ξεχωρίζουν από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Το βάδισμα του Κριστιάνο πριν την εκτέλεση του φάουλ, το κασκέτο του Τσεχ, η βγαλμένη γλώσσα μετά το γκολ του ντελ Πιέρο, το φίλημα της βέρας του Ραούλ και του Βασίλη Τσιάρτα. Στην Ελλάδα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πώς να αποκτήσουν ενδιαφέρον τα πλέι-οφ

Τα πλέι-οφ στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν μια ακόμα φαεινή ιδέα των παραγόντων της χώρας μας για να μπορέσουν να βάλουν κανένα φράγκο στην τσέπη με το πρόσχημα του αυξημένου ενδιαφέροντος. Παρ’ ότι το έπαθλο είναι σχετικά σημαντικό (προκριματικά CL), τα πλέι-οφ περνούν σε μεγάλο βαθμό αδιάφορα. Οι περισσότεροι οπαδοί ασχολούνται με τις μεταγραφές και τις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *