Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Και ξανά προς την δόξα τραβά..

Ο Ρονάλντο Γκιάρο κουβαλάει την μπάλα στον χώρο του κέντρου. Οι σκέψεις χιλιάδων Αρειανών, που παρά τις 4 απογοητευτικές ήττες σε 6 παιχνίδια, γέμισαν το γήπεδο, περιφέρονται μεταξύ της απρόσμενης αισιοδοξίας του “σήμερα ότι και να γίνει, θα κερδίσουμε επιτέλους” και του “αν κάτι στραβώσει και πάλι, η ομάδα παραμένει μια ανάσα πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού”!

Ακριβώς πάνω στην γραμμή, πασάρει συρτά προς τον Κόκε, που έχει τραβηχτεί αριστερά και αυτός με την μια την στρώνει ακόμα πιο πλάγια στον προωθημένο Ρομπερζ, έμπνευση του Κίκε για την προβληματική θέση του αριστερού μπακ, που ευτυχώς, άφησε ‘ορφανή’ ο Αουρέλιο. Η σκέψη του Παμπορίδη φλερτάρει άμεσα με το να βρεθεί κάτι να σφυρίξει, γιατί ήδη έχουν παιχτεί κάποια δευτερόλεπτα χωρίς να ακουστεί, ανέλπιστα, ο μαγικός ήχος της σφυρίχτρας του!

Ο Ρομπερζ, επίσης με την μια, σημαδεύει τον Κάλβο με ψηλή μπαλιά, για να διώξει το παιχνίδι από την αριστερή πλευρά. Η σκέψη του Βαλβέρδε δεν μπορεί να διαβαστεί, καθώς ‘παρεμβάλλεται’ η παρουσία του Γκαλέτι στον πάγκο για όλο το πρώτο ημίχρονο, την ώρα που ο Άρης είχε γνωστά κενά, από καιρό, στο αριστερό του άκρο!

Ο Τόνι Κάλβο, δίχως να το σκεφτεί δεύτερη φορά όπως όλοι οι ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές πράττουν, ανοίγει πανέμορφα την μπάλα στα αριστερά ξανά, με τον δεξί του ώμο (!), ακριβώς μπροστά στον Κόκε. Η ..αργή σκέψη του Βασίλη Τσιάρτα, σύμμετρη με την ομιλία του, σ’ενα τηλεοπτικό στούντιο πολλά χιλιόμετρα μακριά, κολλάει στο γεγονός πως επρόκειται για έναν ..μη Ελληνικό ώμο, που τροφοδότησε πανέμορφα την μπάλα σε κάποια μη Ελληνικά πόδια!

Ο Σέρχιο Κόκε, δεινός σκόρερ με απρόσμενα κακό ξεκίνημα φέτος, φέρνει την μπάλα στο δεξί του πόδι με το οποίο συνήθιζε να σκοράρει και σεντράρει ιδανικά στο πίσω δοκάρι της εστίας του Ολυμπιακού. Η σκέψη του Τόλη Λιολίδη, ταξιδεύει δέκα χρόνια πίσω όταν με δικό του γκολ, ‘επετράπη’ στον Άρη να κερδίσει για τελευταία φορά τον Ολυμπιακό, των 9 πρωταθλημάτων από τότε, αλλά και του Ζωγράφου ή του Ευθυμιάδη, όποτε ήταν απαραίτητοι!

Ο, συνήθης χασογκόλης αλλά φέτος πρώτος σκόρερ του Άρη, Χαβίτο με κεφαλιά, στέλνει την μπάλα στην μια πλευρά και τον Νικοπολίδη αγκαλιά με το δοκάρι της άλλης. Η σκέψη του Κίκε Ερνάντεθ, απλά ξεφυσάει, με την ιδέα ότι επιτέλους ο Άρης μπαίνει στο δρόμο τον οποίο θα έπρεπε να ‘διασχίζει’ ήδη από την αρχή..

Το sombrero της αγωνιστικής, για ένα γκολ που σε ταχύτητα ανάπτυξης, θύμισε τον λάτιν Άρη, που (σχεδόν) όλη η Ελλάδα εκτίμησε τα τελευταία δυο χρόνια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

sombrero of the week, Άρης, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τα ελληνικά drones

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μην έχει μάθει για τα γεγονότα στον αγώνα της Σερβίας με την Αλβανία και το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι που μπήκε στο γήπεδο με την σημαία της “Μεγάλης” Αλβανίας και προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο, ξύλο και διακοπή του αγώνα. Με βάση αυτή την καταπληκτική ιδέα προβοκάτσιας και τρολαρίσματος, η ομάδα του […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι 5 απόλυτες λύσεις για την επόμενη μέρα της Εθνικής

Το ποτήρι ξεχείλισε αγαπητέ αναγνώστη, πιάσαμε πάτο, ξεφτιλιστήκαμε, γίναμε περίγελως του τελευταίου μπακαλιάρου που κολυμπούσε αμέριμνος στα παράλια των Φερόε. Έστω και καθυστερημένα ο Ρανιέρι έφυγε, αλλά η ανεύρεση του διαδόχου μοιάζει με σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες (πάντα ήθελα να το γράψω αυτό). Το sombrero όμως είναι εδώ για να διευκολύνει την ΕΠΟ, φτιάχνοντας την […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Και ξανά προς την δόξα τραβά..”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Στοργικό σε βρίσκω με την…σκέψη του Νικοπολίδη που “κούρνιασε” στην εστία του 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *