Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Που είναι ο Γουόλι, aka “ο 12ος παίκτης”

Στην Αθήνα της Ελλάδας, η εθνική ομάδα επικρατούσε άνετα της Μολδαβίας πετυχαίνοντας μάλιστα το πιο εντυπωσιακό γκολ της ημέρας, έναν κλασσικό ποδοσφαιρικό ορισμό του “σουτ που δεν πιάνεται”.
Ο Γιάννης Αμανατίδης, ανικανοποίητος από την προσέλευση του κόσμου, τόνιζε μετά το παιχνίδι: “Αυτοί είμαστε, σε όποιον αρέσουμε. Όποιος θέλει να μας δει από κοντά, έρχεται στο γήπεδο”.
Στο Ντακάρ της Σενεγάλης, αμέτρητος κόσμος πήγε στο γήπεδο να ενισχύσει την εθνική της χώρας, αλλά το τελικό 1-1 με αντίπαλο την Γκάμπια αφήνει την ομάδα εκτός συνέχειας.
Το να ανακαλύψεις έναν φίλο σου στην κερκίδα της Σενεγάλης πάντως δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Εθνική Ελλάδας, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μαθήματα ποδοσφαίρου: La Pared

Υπάρχει η άποψη ότι στο ποδόσφαιρο εκτός από τις περίτεχνες ενέργειες, το όμορφο είναι το απλό. Το απλό και γρήγορο. Εν μέρει αυτό ισχύει. Δεν είναι μόνο το γκολ, δεν είναι μόνο το εντυπωσιακό που θα κάνει τον κόσμο να σηκωθεί και να χειροκροτήσει. Κάτι απλό και γρήγορο, κάτι που αποσυντονίζει τον αντίπαλο και δίνει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα 8 καλύτερα χαμόγελα του Μακόλει Κρισάντους

Οι πραγματικά μεγάλοι ξεχωρίζουν από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και το ίδιο συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Το βάδισμα του Κριστιάνο πριν την εκτέλεση του φάουλ, το κασκέτο του Τσεχ, η βγαλμένη γλώσσα μετά το γκολ του ντελ Πιέρο, το φίλημα της βέρας του Ραούλ και του Βασίλη Τσιάρτα. Στην Ελλάδα έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *