Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Αει χάσου Μπέτο

Ο Ρομπέρτο Λουίς Γκασπάρ ντε Ντέους Σεβέρο, γεννημένος στην Λισαβώνα στις 3 του Μάη του 1976, είναι ένας κεντρικός αμυντικός πιό γνωστός με το όνομα «Μπέτο».
Αγωνίστηκε στην Σπόρτιγκ Λισαβώνας, στην Μπορντό και φέτος φόρεσε την φανέλα της Ρεκρεατίβο Ουέλβα, της πιό παλιάς ομάδας στην Ισπανία.
Ο Ρομπέρτο Λουίς Γκασπάρ ντε Ντέους Σεβέρο είναι ένας αμυντικός της παλιάς σχολής.
Θεωρεί δηλαδή πως μπορεί να τον περάσει μόνο η μπάλα ή μόνο ο παίκτης, ποτέ και τα δύο ταυτόχρονα.
Και όταν ο παίκτης που έχει απέναντί του είναι ο Λιονέλ Μέσσι, ο Ρομπέρτο Λουίς Γκασπάρ ντε Ντέους Σεβέρο επιστρατεύει όλη του την σκληρότητα.
Εχει παρατηρήσει άλλωστε πως ο αντίπαλός του δεν συνηθίζει να πέφτει κάτω γιά να κερδίσει φάουλ και επιδιώκει να συνεχίσει την προσπάθειά του.
Ο Ρομπέρτο Λουίς Γκασπάρ ντε Ντέους Σεβέρο, πιό γνωστός με το όνομα «Μπέτο», έβλεπε την ομάδα του να χάνει με 2-0 μέσα στην έδρα της και τον χρονόμετρο να δείχνει το 92ο λεπτό.
Η ήττα ήταν σίγουρη, αλλά στο μυαλό του «Μπέτο» αυτό δεν είχε καμιά σημασία.
Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να μην γίνει κομπάρσος σε άλλο ένα highlight του Λιονέλ Μέσσι.
Και όταν ο Αργεντίνος ξεκίνησε απ το κέντρο την προσπάθειά του αποφεύγοντας όποιον άλλον δεν σκεφτόταν με τον ίδιο τρόπο και έφτασε λίγο έξω απ την μεγάλη περιοχή, ο «Μπέτο» σήκωσε τα τσεκούρια του και επιχείρησε να του κόψει την μπάλα.
Είναι περίεργο πως μπορείς σε ένα δευτερόλεπτο να περάσεις από την δόξα στην αφάνεια.
Λένε πως πριν πεθάνεις, βλέπεις σε ένα σύντομο «φιλμ» ολόκληρη την ζωή σου να περνά μπροστά από τα μάτια σου.
Είμαι σίγουρος πως στο 92ο λεπτό της χθεσινής συνάντησης Ρεκρεατίβο-Μπαρσελόνα, ο Λιονέλ Μέσσι είδε ολόκληρη την καριέρα του να περνά μπροστά από τα μάτια του.
Ισως να μην χρειάστηκαν πάνω από δύο-τρία δευτερόλεπτα γιά να συμβεί αυτό.
Είναι βέβαιο πως στο μέλλον μπορεί να χρειαστεί πάνω από ένα λεπτό.
Και ευτυχώς αυτά τα επιπλέον 57 δευτερόλεπτα, δεν μας τα στέρησε χθες ο Ρομπέρτο Λουίς Γκασπάρ ντε Ντέους Σεβέρο, πιό γνωστός με το όνομα «Μπέτο».
Η ομοσπονδία κρεοπωλών μπορεί να περιμένει λίγο καιρό ακόμα.
Γιατί είναι βέβαιο πλέον πως το ποδόσφαιρο του Λιονέλ Μέσσι δεν το αντέχει ούτε το φιλότιμο, ούτε η συνείδηση, ούτε ο εγωϊσμός του μέσου αμυντικού.
Κάποια μέρα ο Λίο δεν θα καταφέρει να κάνει…παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος γιά να αποφύγει τον επόμενο «Μπέτο» και τον προηγούμενο Αντόνιο Λόπες.
Και τότε, είναι επίσης σίγουρο πως το ποδόσφαιρο θα έχει χάσει κάποιες ώρες από το «φιλμ» της τεράστιας ζωής του.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μπούκες, εμετοί και πέναλτι-παρωδία: Ο μοναδικός ευρωπαϊκός τίτλος της Ρέιντζερς

Η είδηση έσκασε το απόγευμα της Τετάρτης. Η ΟΥΕΦΑ καλεί σε απολογία τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Βαλένθια, εξαιτίας των όσων συνέβησαν στο μεταξύ τους παιχνίδι μια μέρα πριν. Τι ακριβώς συνέβη; Από τη μια πλευρά το πούλμαν των Άγγλων έπεσε σε κίνηση και έφτασε αργά στο γήπεδο, αναγκάζοντας τον διαιτητή να καθυστερήσει για 5 […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Καθεδρικός του Σαν Γιόχαν

«Ο Γιόχαν Κρόιφ έχτισε έναν καθεδρικό, εμείς απλώς πρέπει να φροντίσουμε τη διατήρησή του» Πεπ Γουαρδιόλα Εκεί κάπου στη μία τοπική ώρα Βαρκελώνης, μέρα Πέμπτη, καθόμαστε και βαριόμαστε στο γραφείο περιμένοντας το χρόνο να περάσει να φύγουμε. Η επόμενη μέρα είναι αργία, Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών και κανείς δεν έχει όρεξη για πολλά. Και μαθαίνουμε ότι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Αει χάσου Μπέτο”

  1. Ο/Η Chris λέει:

    Κλωτσιά στο κατεστημένο ήταν για όλες τις δεκαετίες αδικίας, βρωμιάς και δυσωδίας, διοχετεύθηκαν σε μια κλωτσιά. Ρομπέρτο Λουίς Γκασπάρ ντε Ντέους Σεβέρο ο κόσμος θα αναγνωρίσει όλες τις απαντήσεις που έδωσες. Δίδαξες ποδοσφαιρικό ήθος, το ήθος που ειναι μονόδρομος στο κατεστημένο.Και σε ευχαριστούμε για αυτό.

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *