Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τρελός σκύλος, όνομα και πράγμα..

Ο Βίνι Τζόουνς, μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Το κενό που άφησε στην Πρέμιερ Λίγκ, όταν επέλεξε να κάνει καριέρα στον κινηματογράφο, υποδύοντας τον μόνο ρόλο που μπορεί να παίξει ανεκτά, δηλαδή τον ..εαυτό του, καλύπτει επάξια ο Αυστριακός, Emanuel Pogatetz. Ο 25χρονος αμυντικός της Μίντλεσμπρο, βαδίζει με αργά αλλά σταθερά βήματα, στα χνάρια του Βίνι, έχοντας ως στόχο να γίνει κάποτε ο Νο 1 ‘κακός’ του Αγγλικού πρωταθλήματος.

Ο ‘τρελός σκύλος’, όπως είναι το παρατσούκλι του, δεν ..νιώθει τις έννοιες ‘fair play’ και ‘ευγενής άμιλλα’. Πολύ πιθανόν, όταν ο γυμναστής του στο σχολείο, έκανε πρόλογο περί αυτών των ιδεών, πριν δώσει την μπάλα στα παιδιά, ο Pogatetz να πλακωνόταν σε μια γωνία με κάποιον συμμαθητή του, για το ποιος θα έχει την σέντρα!

Το σίγουρο είναι, ότι ο Αυστριακός, που έχει αποβληθεί από την εθνική ομάδα της χώρας του από το 2006, γιατί κριτίκαρε δημόσια τον προπονητή και τον Αντρέας Ίβανσιτς (τον γνωστό), είναι πλέον persona non grata στο Ολντ Τράφορντ. Και όχι άδικα! Τον Σεπτέμβριο, με σκληρό τάκλιν, άφησε έναν μήνα εκτός γηπέδων τον Rodrigo Possebon.

Οποισδήποτε άλλος, μετά τα γιουχαίσματα που άκουσε και την δημόσια κατακραυγή που ακολούθησε, θα ήταν πιο προσεκτικός στην επιστροφή του στο ίδιο γήπεδο. Όχι όμως, κι ένας ‘mad dog’. Στο χθεσινό παιχνίδι πρωταθλήματος, άνετος και με υφάκι, περιέλαβε κυριολεκτικά τον, τυπικά, καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου για το 2008, προσπαθόντας να τον ..στραγγαλίσει σ’ενα κόρνερ. Ο Κριστιάνο την γλίτωσε, με το κλασσικό του κοκκίνισμα – που είναι ολόιδιο με του πιτσιρικά από το ‘Ο Αστερίξ στην Ισπανία’ που κρατούσε την αναπνοή του κάθε φορά που δεν γινόταν τα χατίρια του – ο διαιτητής δεν είδε τίποτα και η κατάληξη ήταν μια μικρο-συμπλοκή στον δρόμο προς την φυσούνα, όταν ο Πορτογάλος πήγε να ζητήσει τον λόγο και ο Αυστριακός το πήρε προσωπικά, ακουμπώντας το ξυρισμένο κεφάλι του, στην ρίζα του ζελεδιασμένου μαλλιού του Ρονάλντο. Στο τελικό πλάνο, το ‘θύμα’ είναι ακόμα πιο νευριασμένο, ενώ πάνω στον ‘θύτη’ έχουν πέσει όλοι οι συμπαίκτες του, μπας και σώσουν την νύχτα, χωρίς θύματα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Το Δυναμικό Εισιτήριο

Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά στην Αγγλία μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και τις μεταγραφές που ακόμα συνεχίζονται είναι ότι κάποιοι σύλλογοι σκέφτονται να αλλάξουν την πολιτική τους στις τιμές των εισιτηρίων. Την Παρασκευή 15 Αυγούστου πριν την επίσημη έναρξη της Πρέμιερ Λιγκ, ομάδες οπαδών συγκεντρώθηκαν σε διάφορες πόλεις, αλλά κυρίως στο Λονδίνο, για […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Γουίμπλεντον αναστήθηκε χάρη στους οπαδούς της

Βράδυ Τρίτης 28 Μαΐου 2002. Η παμπ ‘The Fox and Grapes’ στο Γουίμπλεντον, στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, είναι μισογεμάτη κυρίως από θαμώνες. Σε μια γωνιά μια μεγάλη παρέα σκυθρωπών ανθρώπων ξεχωρίζει. Η επιλογή του μαγαζιού δεν είναι τυχαία. Η παμπ είναι τόσο παλιά που τη χρησιμοποιούσαν για να αλλάζουν ρούχα οι πρώτοι παίκτες της Γουίμπλεντον το μακρινό […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *