Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Καραβοκύρης στο τιμόνι


Πριν από λίγη ώρα, παραιτήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Ραμόν Καλντερόν μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε την τελευταία εβδομάδα σχετικά με νοθεία που διαπράχθηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση του συλλόγου στις 7 του περασμένου Δεκέμβρη.
Ο Καλντερόν δεν μπόρεσε να δώσει πειστικές εξηγήσεις όχι τόσο γιά το σκάνδαλο το οποίο δεν ήταν δυνατόν να αρνηθεί, όσο γιά την δική του ανάμειξη σε αυτό και έτσι σήμερα το μεσημέρι μετά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοκητικού Συμβουλίου παραιτήθηκε γιά να τον διαδεχθεί μέχρι τις επόμενες εκλογές ο νυν αντιπρόεδρος Βισέντε Μπολούντα.
Ο γεννημένος το 1955 στην Βαλένσια 54χρονος δικηγόρος κύρια δεν ασχολήθηκε με το επάγγελμα αυτό. Τον κέρδισε η θάλασσα, αφού ο όμιλος Μπολούντα είναι ένας απ τους ισχυρότερους ναυτιλιακούς οίκους της Ισπανίας και απασχολεί πάνω από 4000 εργαζόμενους ενώ οι δουλειές του φτάνουν μεχρι την Αργεντινή, το Μεξικό, τον Παναμά, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Ουρουγουάη και τη Βενεζουέλα, καθώς επίσης την Γαλλία, το Καμερούν, την Ακτή Ελεφαντοστού, το Μαρόκο, τη Σενεγάλη και τον Ινδικό Ωκεανό Θεωρείται εξέχουσα προσωπικότητα κατέχοντας διάφορα σχετικά αξιώματα όπως μέλος της ισπανικής ακαδημίας της νομολογίας και νομοθεσίας, Πρόεδρος της εθνικής ένωσης ναυπηγών φορτηγών πλοίων, πρώτος αντιπρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου της Βαλένσια και αντιπρόεδρος της ισπανικής ένωσης ναυτιλιακών εταιριών.
Με λίγα λόγια, η πρώτη σειρά εφεδρίας της Μαδρίτης, η λύση ανάγκης πώς το λένε, ο υπηρεσιακός πρόεδρος μέχρι τις εκλογές του Μάη, είναι λίγο μικρότερου βεληνεκούς από έναν Αλέξη Κούγια, έναν Αχιλλέα Μπέο, έναν Μάκη Ψωμιάδη εν τέλει.
Γι αυτό και το ισπανικό ποδόσφαιρο πηγαίνει κατά διαβόλου. Γιά όλα υπάρχει εξήγηση…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο αρχηγός Κάρλες Πουγιόλ

———- “Δεν μπορώ να φανταστώ μια Μπαρτσελόνα χωρίς αυτόν. Θυμάμαι τη μέρα που είχε επιστρέψει μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό. Στη μέση του αγώνα του είπα: ‘Πούγι, μου έλειψες πάρα πολύ’. Μου απάντησε να σκάσω και να συγκεντρωθώ. Μια άλλη φορά ο αγώνας είχε σταματήσει, κάποιος ήταν πάνω στο φορείο και αυτός συνέχιζε να μου […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μεταγραφή μετά από Απαίτηση

Έκλεισε λοιπόν νωρίς-νωρίς το μεγάλο ντιλ της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ο Φελίπε Κουτίνιο πήγε από τη Λίβερπουλ στη Βαρκελώνη για περίπου €160Μ. Αν σας αρέσει αυτή η κίνηση και δε θέλετε κάποιος να σας χαλάσει τη διάθεση, μπορείτε να σταματήσετε την ανάγνωση εδώ. Ο γράφων από το καλοκαίρι δεν ήταν ιδιαίτερα θερμός στη μεταγραφή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Καραβοκύρης στο τιμόνι”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Με τέτοια φάτσα, περισσότερο για πρωταγωνιστή του ‘Sopranos’ μου κάνει, παρά για πρόεδεος!

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Τουλάχιστον αυτός έχει μόνο ακατάλληλη φάτσα.
    Αλλοι είναι ακατάλληλοι γενικώς (και κυρίως δι ανηλίκους) 😉

  3. Ο/Η balkou λέει:

    Βιθέντε και Βαλένθια περικαλώ… 🙂

  4. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Γιατί αγαπητέ;
    Ομιλούν καστιγιάνικα στην Βαλένσια;
    Το “θ” αφορά μόνο την καστιγιάνικη διάλεκτο.
    Οπουδήποτε αλλού πας (και στην Λατινική Αμερική βεβαίως) δεν υπάρχει “θ” 😉

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *