Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Λόγια του…κώλου


Στην Αργεντινή οι οργανωμένοι οπαδοί, οι μπαραμπράβας με τ’ όνομα, έχουν πολλές φορές σχεδόν θεσμικό ρόλο στις ομάδες. Εκτός από λαϊκά δικαστήρια μετά από ήττες και στήριξη προέδρων σε εκλογές απολαμβάνουν και διάφορα προνόμια όπως έχουμε δει στο παρελθόν. Ο Φαμπιάν Άσμαν (ναι γράφεται ακριβώς όπως το νομίζετε… Assman) είναι το επόμενο hot όνομα τερματοφύλακα μετά τον Ουστάρι και αγωνίζεται στην Ιντεπεντιέντε, μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Αργεντινής που όμως είναι μακρυά από επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.

Οι οπαδοί της ομάδας λοιπόν πήγαν για μια…συνάντηση με τους παίκτες στην προπόνηση και γράφτηκαν πολλά. Ο Άσμαν ανέλαβε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα ή μήπως όχι; Διέψευσε τα λεγόμενα του προπονητή του ότι οι οπαδοί ζήτησαν χρήματα (!!) λέγοντας “Ήρθαν για να δουν τι συμβαίνει, όχι για να ζητήσουν λεφτά και απλά μας είπαν τις απόψεις τους”. Ο Φαμπιάν είπε ότι η συζήτηση έγινε χωρίς απειλές και σε πολύ καλό κλίμα και ότι οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν ότι ξεκινάει μια καινούρια εποχή με ένα καινούριο τεχνικό τιμ και ότι είναι νωρίς να ζητάνε εξηγήσεις από την 1η αγωνιστική.

Ο 22χρονος τερματοφύλακας έκλεισε όμως με μεγάλη ατάκα. “Αν οι οπαδοί χρειάζονται χρήματα για κάποια ανάγκη ή για κάποιο ταξίδι, δεν μας κοστίζει τίποτα να τους βοηθήσουμε. Δεν είναι ότι μας κλέβουν το πορτοφόλι, τα λεφτά τα βγάζουμε με τη δουλειά μας”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Fair Play, αυτός ο άγνωστος

https://youtu.be/8j9WtBvfgyw Αρκετά χρόνια πριν ο Βασίλης Αυλωνίτης μας ενημερώσει για το Πνέυμα και την Ηθική, ιδρύθηκε στην Αργεντινή η ομάδα με το όνομα Άμυνα και Δικαιοσύνη, με τα πρασινοκίτρινα γεράκια να κλείνουν 80 χρόνια ζωής πλέον. Απ’ ότι φαίνεται, τουλάχιστον στη Β’ ομάδα τους, δεν παίρνουν πολύ στα σοβαρά το κομμάτι της δικαιοσύνης. Η Ντεφένσα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπορώ να χάσω το κεφάλι μου γιατί ξέρω πού είναι η καρδιά μου

Αυτός είναι ο τίτλος του παραπάνω βίντεο γυρισμένο από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο στο Ροζάριο της Αργεντινής. Είναι ένα καλομονταρισμένο σύνολο εικόνων και στιγμών από την πορεία της Νιούελ’ς για το πρωτάθλημα που κατέκτησε στην Αργεντινή, αλλά και από την άτυχη πορεία της στο Κόπα Λιμπερταδόρες που σταμάτησε στην διαδικασία των πέναλτι στην ημιτελική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *