Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Λόγια του…κώλου


Στην Αργεντινή οι οργανωμένοι οπαδοί, οι μπαραμπράβας με τ’ όνομα, έχουν πολλές φορές σχεδόν θεσμικό ρόλο στις ομάδες. Εκτός από λαϊκά δικαστήρια μετά από ήττες και στήριξη προέδρων σε εκλογές απολαμβάνουν και διάφορα προνόμια όπως έχουμε δει στο παρελθόν. Ο Φαμπιάν Άσμαν (ναι γράφεται ακριβώς όπως το νομίζετε… Assman) είναι το επόμενο hot όνομα τερματοφύλακα μετά τον Ουστάρι και αγωνίζεται στην Ιντεπεντιέντε, μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Αργεντινής που όμως είναι μακρυά από επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.

Οι οπαδοί της ομάδας λοιπόν πήγαν για μια…συνάντηση με τους παίκτες στην προπόνηση και γράφτηκαν πολλά. Ο Άσμαν ανέλαβε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα ή μήπως όχι; Διέψευσε τα λεγόμενα του προπονητή του ότι οι οπαδοί ζήτησαν χρήματα (!!) λέγοντας “Ήρθαν για να δουν τι συμβαίνει, όχι για να ζητήσουν λεφτά και απλά μας είπαν τις απόψεις τους”. Ο Φαμπιάν είπε ότι η συζήτηση έγινε χωρίς απειλές και σε πολύ καλό κλίμα και ότι οι οπαδοί πρέπει να καταλάβουν ότι ξεκινάει μια καινούρια εποχή με ένα καινούριο τεχνικό τιμ και ότι είναι νωρίς να ζητάνε εξηγήσεις από την 1η αγωνιστική.

Ο 22χρονος τερματοφύλακας έκλεισε όμως με μεγάλη ατάκα. “Αν οι οπαδοί χρειάζονται χρήματα για κάποια ανάγκη ή για κάποιο ταξίδι, δεν μας κοστίζει τίποτα να τους βοηθήσουμε. Δεν είναι ότι μας κλέβουν το πορτοφόλι, τα λεφτά τα βγάζουμε με τη δουλειά μας”

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σώζουμε το Ποδόσφαιρο

Εδώ και 8 χρόνια υπάρχει στην Αργεντινή μια ΜΚΟ που ονομάζεται «Salvemos al Fúbol», δηλαδή ‘Σώζουμε το Ποδόσφαιρο’. Η οργάνωση ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της προέδρου της, Λιλιάνα Μάρτα Σουάρες το 2006 και ενός δικαστικού, και νυν αντιπροέδρου, του Μαριάνο Οσβάλδο Μπερχές. Η Σουάρες έχασε το 1995 το γιο της Ντανιέλ Γκαρσία από επίθεση σε γήπεδο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Ceguim: “Αν είχατε τα μάτια τα δικά μου, θα βλέπατε γιατί την αγαπώ”

Ο Φλάβιο Αουρέλιο Σίλβα είναι ο προπονητής που ονειρεύονται οι περισσότεροι φίλαθλοι: ακούει με προσοχή την κερκίδα. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρα κάθε φιλάθλου καθώς εδώ και δέκα χρόνια είναι προπονητής της ομάδας της καρδιάς του, της μόνης ομάδας που υποστήριξε ποτέ. Πρόκειται βέβαια για μια ερασιτεχνική ομάδα στα προάστια της Φορταλέζα, τη Juventude EC, […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *