Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο βετεράνος δεδικαίωται…

Ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού Πρέντραγκ Τζώρτζεβιτς ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Τα αφιερώματα ήδη άρχισαν για τον ποδοσφαιριστή και τα σημερινά εξώφυλλα είναι γεμάτα από ύμνους και ελεγείες για τον Σέρβο.

Ο Τζώρτζεβιτς είναι ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα με μια καριέρα τεράστια με πολλές σεζόν γεμάτες. Πολύ καλός παίκτης, με καλή τεχνική ήταν για πολλά χρόνια από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού και θα μπορούσε άνετα να είχε παίξει και σε καλύτερα πρωταθλήματα. Εγκαταλείπει την ενεργό δράση ως ένα είδωλο ανάμεσα στους οπαδούς του Ολυμπιακού, από τους πιο αγαπητούς παίκτες στο δύσκολο κοινό του Καραϊσκάκη.

Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια από τις πιο αντιπαθείς φιγούρες στα μάτια όλων των υπολοίπων οπαδών. Ο Τζώρτζεβιτς συνέπεσε να είναι σημαίνουσα προσωπικότητα του Ολυμπιακού σε μια από τις πιο μαύρες περιόδους του ελληνικού ποδοσφαίρου και να είναι αυτός που συνδυάστηκε όσο κανείς άλλος με τα δεκάδες μαϊμουδένια πέναλτυ, τα οφσάιντ, τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες και όλες αυτές τις αποφάσεις που έδωσαν πολύ συχνά νίκες που ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να πάρει. Οι βουτιές του έχουν μείνει αξέχαστες, η ατιμωρησία στη συχνότατη χρήση του αγκώνα για να ξεμαρκαριστεί το ίδιο, κυρίως όμως τα γκολ από ψεύτικα πέναλτυ που πανηγύριζε χωρίς κανένα ίχνος ντροπής:

Η ιστορία θα τον γράψει ως έναν παίκτη γεμάτο νίκες και πρωταθλήματα, αλλά την καθολική αποδοχή από τον κόσμο δεν θα τη νιώσει ποτέ όσα εξώφυλλα και να γεμίσουν με στόχο την.. μετά ποδοσφαιρικόν θάνατον δικαίωσή του. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους που η ευρωπαϊκή του καριέρα ήταν γεμάτη αγωνιστικές σφαλιάρες, εκεί που δεν υπήρχε παράγκα και οι διαιτητές σπάνια συγκινούνταν από τις υποκριτικές επιδόσεις του ίδιου και των καλομαθημένων συμπαικτών του:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Χωρίς καθρέφτη στο σπίτι

Υποτίθεται ότι όσο μεγαλώνεις, μαθαίνεις. Κοιτάς τα λάθη σου, βελτιώνεσαι και δεν τα επαναλαμβάνεις. Δεν ισχύει για όλους αυτό. Η ΑΕΚ πέρασε μια διαδικασία δύσκολη με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Δυο χρόνια πέρασαν γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο άγχος, κάτι που από πολλούς θεωρείται αυτονόητο, αλλά τα παραδείγματα Άρη και Ηρακλή δείχνουν ότι δεν είναι. Μέσα σε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Σαββατοκύριακο ενός γηπέδου

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε το ιστορικό και ανακαινισμένο Γουέμπλει φιλοξένησε τους δυο ημιτελικούς του κυπέλλου Αγγλίας (στον έναν εκ των οποίων οι οπαδοί της Μίλγουολ πλακώθηκαν μεταξύ τους, επιβεβαιώνοντας τη φήμη τους και το σκεπτικό ότι “κάτι πρέπει να έχει στο νερό του Ανατολικού Λονδίνου”) και οι υπεύθυνοι του, που στο παρελθόν μας πρόσφεραν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

16 σχόλια σχετικά με το “Ο βετεράνος δεδικαίωται…”

  1. Ο/Η Anonymous λέει:

    ΤΡΟΜΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙ.
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΑ ΛΥΠΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΦΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΥ
    ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΤΖΟΡΤΣΕΒΙΤΣ.

  2. Ο/Η Xristos λέει:

    Μετά τη Ρώμα έχουμε και τον Τζώλε;; Έχετε βαλθεί να ταράξετε τα νερά στα ποδοσφαιρικά δρώμενα.
    Τα βιντεάκια θεϊκά.

  3. Ο/Η Fondeus λέει:

    Το “ΚΑΡΑΦΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΣ” ασε να το κρίνουμε εμείς οι Ολυμπιακοί. Δε στέρησε καμία θέση στο Δημόσιο ο Τζόλε. Όσο για το “καπνιστής”… να δούμε εσύ άμα κάπνιζες τι θα κανες. Αυτός με το τσιγαράκι του μοίραζε αβέρτα σακούλες. Αυτός πήρε 12 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα. Αυτός έγινε σημαία του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ συλλόγου στην Ελλάδα. Έλεος, όχι χολή στο Τζόλε. Εμείς δε βγήκαμε να χλευάσουμε ούτε Βαζέχα ούτε Σαβέφσκι κλπ. Ξέρω όμως, φεύγει ένα βάρος με την αποχώρηση του αρχηγού. Δεν πειράζει, παίρνει ο Λουτσιάνο τη σκυτάλη.
    Φιλάκια…

  4. Ο/Η Elaith λέει:

    Πώς να χλευάσετε το Σαβέβσκι;
    Πότε έδωσε δικαίωμα; Ο ένας ήταν επί χρόνια βουτηχτής και εκτελεστής ανύπαρκτων πέναλτυ.
    Θέση στο Δημόσιο στέρησε ο Αντωνάκης, δεκτόν…

  5. Ο/Η Fondeus λέει:

    Όταν θα βλεπετε τον Τζόλε στον ύπνο σας και θα ξυπνάτε ιδρωμένοι θα ανακουφίζεστε μουρμουρίζοντας.. “Ουφ, έχει σταματήσει…”
    Όσο για το βουτηχτής δεν το δέχομαι. Κι όποτε παρεκτράπη τις πήρε τις κόκκινές του μια χαρά. Και σε ντέρμπι κιόλας.
    Τα ανύπαρκτα (για εσάς) πέναλτυ τι να κανε? Να τα πέταγε αουτ να σας κάνει το χατίρι? Και φυσικά θα τα πανηγυρίσει. Το πρωτάθλημα στη Ρόδο δεν το πανηγύρισε η ΑΕΚ? Το πρωτάθλημα με Δούρο δεν το πανηγύρισε ο ΠΑΟ?
    Αλλά μέσα σας ξέρω τι λέτε: Μακαρι να χαμε και μεις έναν…
    Μην αγχώνεστε. Όση λάσπη και να ρίξετε (κι εσείς και οι καφενειακοί Γεωργίου απανταχού) είστε πολύ μικροί μπροστά του!

  6. Ο/Η Anonymous λέει:

    Μεγαλος μαγκας ο τζορτζεβιτς. Δεν κωλωνε πουθενα. Παιχταρας.

    Δεν ειμαι γαβρος.

  7. Ο/Η Elaith λέει:

    Βασικά δεν έχω τέτοια βίτσια για να βλέπω τον Τσόλε στον ύπνο μου. Για το βουτηχτής δόξα τον πανάγαθο δεν κατεβήκαμε από τον Πλούτωνα, ξέρουμε πολύ καλά τι γελοία φάουλ και πέναλτυ έχει πάρει όλα αυτά τα χρόνια.

    Επίσης καλό είναι να μάθεις λίγη ποδοσφαιρική ιστορία γιατί η ΑΕΚ δεν πήρε κανένα πρωτάθλημα στη Ρόδο. Επίσης μόνο ο Νικολακόπουλος κι ο Αλέφαντος πιστεύουν για …πρωτάθλημα Δούρου.

    Για το τι θα θέλαμε στην ομάδα μας νομίζω ότι εμείς ξέρουμε καλύτερα από σένα. Εσείς δεν ξέρετε τι θέλετε και όταν οι αποφάσεις είναι εναντίον σας μιλάτε για αποτελέσματα μέσα στα γήπεδα και όταν υπέρ σας για τήρηση των νόμων.

    Όσο για την “λάσπη” ευτυχώς τους αγώνες τους έδειχνε η τηλεόραση και όσο και αν προσπαθούσαν να κάνουν το άσπρο μαύρο οι διάφοροι κατακόκκινοι σπίκερ ξέρουμε πολύ καλά τι γινόταν και τι συνεχίζει να γίνεται.

  8. Ο/Η Anonymous λέει:

    Ο Τζολε δεν είναι εκεινος ο παίκτης που βριζόταν από μια ολόκληρη κερκίδα φιλάθλων στην φιέστα πρωταθλήματος της ομάδας του; Ρεκόρ γκίνες. Ισοβαθμεί με τον Γκαγκάτση. Οι πραγματικές αξίες αναγνωρίζονται.

  9. Ο/Η Darth Soccerius λέει:

    Μην ξεχναμε και την ανακοινωση της θυρας 7 που τον εβριζε πριν λιγο καιρο ετσι…

  10. Ο/Η Anonymous λέει:

    nai paidia. mia xara einai o pao.kali omada. kai aksize toulaxiston ta 11 apo ta 12, pou ta pire me tin diaitisia o kakos osfp, o diorismenos. kake osfp.paizoume mpala alla mas ta kleveis kake. mas rixneis kati 3ares kai 4ares alla einai me diaitisia, kai gi ayto emeis klotsame ton tzole, entaksei?eimaste magkes kai kali omada. kali omada pou paizei mpala entaksei? ante twra. diaitisia.diaitisia.diaitisia. kai atyxia.atyxia.atyxia. a! kai ligo diaitisia. kake osfp. kai sto kypello fetos diaitisia entaksei?
    ante pia me ton kako osfp.diaitisia

    klafte vlakes. peisete kai ta paidia sas na ginoun pao, an kai den goustaroun. goustaroumeeeeeeee na klaiteeeeeeee.ki allo ki allo.
    a! kai pou eiste. ANTE GEIA ALLO ENA KALOKAIRI

  11. Ο/Η Elaith λέει:

    Μόνο και μόνο που απαντάς σε ένα κείμενο που δεν αναφέρει τον ΠΑΟ, που το έγραψε κάποιος που επίσης δεν είναι ΠΑΟ και εσύ ασχολείσαι με τον ΠΑΟ τα λέει όλα.

    Δεν είναι βροχή αυτό που πέφτει στην κεφάλα σου, σε φτύνουν…

  12. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Μαλαματίνα είναι…

  13. Ο/Η balkou λέει:

    To ομολογώ… Αν έβλεπα τη Τσόλε στον ύπνο μου σίγουρα θα ξυπνούσα κάθιδρος… Ευτυχώς πιάνω κι άλλα κανάλια…:)

  14. Ο/Η Anonymous λέει:

    xaxax malamatina nai!vre oust mpougatses, petakste kamia malamatina pou thelete kai play off, kai poly sas einai! 2-0 kai 2-0 kai apotheoste tis mpounies eseis. fagate kai prostimo mono gia ta aisxi sas kai thelete kai efesi

  15. Ο/Η nick_shortjohn λέει:

    Πολλά κεκλεισμένων εις τας ευρώπας πέσανε…

  16. Ο/Η balkou λέει:

    Χιχι, είναι ωραίο να μιλούν για “τρομοκρατία” αυτοί που τιμωρήθηκαν για τα ματς με τα μεγαθήρια Ανόρθωση και Σεντ Ετιέν…:)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *