Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Γίναμε Ουγκάντα

aziz-okware-001

Ο εικονιζόμενος διαιτητής είναι ο 26χρονος Αζίζ Οκβάρε ο οποίος έχει φάει ξύλο αρκετές φορές στην καριέρα του. Ο ίδιος δεν φαίνεται να πτοείται. “Είναι μέρος του παιχνιδιού εδώ στην Ουγκάντα. Πάνω απ’ όλα πρέπει να το δέχεσαι. Με έχουν δείρει αρκετές φορές σε αγώνες. Όλα ξεκινάνε με τις διαμαρτυρίες ενός παίκτη. Συνήθως μόνο θα φωνάζει. Οι οπαδοί όμως συχνά γίνονται βίαιοι. Τα χειρότερα είναι τα παιχνίδια του Γυμνασίου γιατί αν πιστέψουν ότι  δεν έκανες κάτι καλά σου πετάνε πέτρες”.

Η εύλογη ερώτηση είναι γιατί τα υπομένει όλα αυτά ο Αζίζ. Ο ίδιος δίνει τρεις λόγους: “Πρώτον γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο. Δεύτερον γιατί θέλω να υπηρετώ την κοινότητά μου. Τέλος γιατί θέλω να μπω στους πίνακες της Σούπερ Λιγκ (σ.Σ. κάθε εξελιγμένη χώρα έχει πρωτάθλημα που το λένε Σούπερ Λιγκ τελικά)”.

Το μόνο πρόβλημα για τον Αζίζ είναι ότι δεν μπορεί να μπει στους πίνακες καθώς δεν έχει να πληρώσει τα χρήματα της εγγραφής στην Ομοσπονδία, ένα ποσό κοντά στα 30 Ευρώ. Έτσι, χάνει τα περίπου 10 λεπτά που πληρώνονται οι διαιτητές στην πρώτη κατηγορία και αναγκάζεται να μοιράζεται περίπου 5 λεπτά μαζί με τους επόπτες στα μικρά ματς που διαιτητεύει.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Σομπρεροανασκόπηση 2015

Με το 2015 να τελειώνει, κάνουμε κι εμείς τη δική μας ανασκόπηση στη χρονιά που φεύγει. Θυμόμαστε κάποια (όχι αναγκαστικά επίκαιρα) κείμενα που δημοσιεύτηκαν μέσα στο 2015 και διαλέγουμε αρκετές φωτογραφίες που για διάφορους λόγους έμειναν στην μνήμη μας.  Ξεκινάμε με τα πέντε κείμενα που διαβάστηκαν περισσότερο σύμφωνα με τα στοιχεία μας, τα πέντε πιο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Χουάν Μάτα θέλει να αλλάξει το ποδόσφαιρο

Ήταν την άνοιξη του 2003 όταν ο έφηβος Χουάν Μάτα γυρνούσε σπίτι με τον πατέρα του μετά από ένα παιχνίδι παίδων της Ρεάλ Οβιέδο, στην οποία αγωνιζόταν τότε. Σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες φορές όμως, εκείνη τη μέρα ο πατέρας του Χουάν ακολούθησε διαφορετική διαδρομή κι έτσι αντί για το σπίτι βρέθηκαν σε ένα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *