Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Κουράγιο Γιώργο!

delikaris

Όταν μαθαίνεις ότι κάποιος που έπαιξε για πολλά χρόνια το ρόλο του ήρωα στα παιδικά σου όνειρα κινδυνεύει, δεν μπορείς παρά να αισθανθείς ένα σφίξιμο στο στομάχι.
Ο Γιώργος Δεληκάρης είτε σαν «φίλος» είτε σαν «αντίπαλος» συμβόλιζε πάντα για μένα μια ποδοσφαιρική «δαντέλα» που όμοιά της δεν έχουν ξαναβγάλει τα ελληνικά γήπεδα.
Χθες βράδυ, όταν έμαθα την είδηση του τροχαίου ατυχήματος που τον έστειλε στην εντατική με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, έσπευσα στο ντουλάπι με τα παιδικά ενθύμια και έβγαλα το μικρό πλαστικό του ομοίωμα, «λάφυρο» από κάποια συλλογή από γαριδάκια, αντικείμενο τόσο φτηνό μα συνάμα τόσο πολύτιμο για τον μικρόκοσμο ενός μαθητή του δημοτικού.
Το κράτησα για λίγο στα χέρια μου και ξαναθυμήθηκα εκείνο το απίθανο γκολ που είχε βάλει στον Τζοφ στη Λεωφόρο, ένα εξαιρετικό σκαφτό που άφησε άγαλμα τον διεθνή Ιταλό πορτιέρο, αφού πρώτα είχε αδειάσει την μισή τορινέζικη άμυνα.
Προσπάθησα έτσι, έστω και νοερά, να του δώσω λίγο κουράγιο στις δύσκολες ώρες που περνά, ελπίζοντας πως αυτοί που σκορπούν γενναιόδωρα τα δισεκατομμύρια για τους Σισέ και Ντιόγο θα έρθουν έστω και τώρα, έστω και αργά, κοντά του και θα του δείξουν πως δεν ξεχνούν ποιοι φρόντισαν να γεμίσουν με ποδοσφαιρική μαγεία τα φτωχά αλλά τόσο ζεστά και ρομαντικά χρόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μάκης ‘Big Mac’ Ψωμιάδης: Τα tweets

Σύμφωνα με μια είδηση που κυκλοφόρησε σήμερα σε όλα τα αθλητικά σάιτ ο Μάκης Ψωμιάδης, γνωστός στην πιάτσα και ως “Μάκαρος”, δεν βρίσκεται πια μαζί μας. Ακολουθούν μερικά tweets από κάποια από τα ‘κατορθώματα’ του τα τελευταία χρόνια. Για τις προηγούμενες δεκαετίες μπορεί να ανατρέξει κανείς σε αστυνομικές αναφορές, μαρτυρίες από τη χούντα και αθλητικές εφημερίδες […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χωρίς καθρέφτη στο σπίτι

Υποτίθεται ότι όσο μεγαλώνεις, μαθαίνεις. Κοιτάς τα λάθη σου, βελτιώνεσαι και δεν τα επαναλαμβάνεις. Δεν ισχύει για όλους αυτό. Η ΑΕΚ πέρασε μια διαδικασία δύσκολη με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Δυο χρόνια πέρασαν γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο άγχος, κάτι που από πολλούς θεωρείται αυτονόητο, αλλά τα παραδείγματα Άρη και Ηρακλή δείχνουν ότι δεν είναι. Μέσα σε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *