Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο Ρονάλντο των φτωχών

japan

Γεννήθηκε στη μακρινή Γιοκοχάμα στις 24 Ιουνίου του 1978 και εξελίχθηκε σε έναν απ τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του ιαπωνικού ποδοσφαίρου. Στα 31 του χρόνια, ο Σουνσούκε Νακαμούρα  αποτελεί ένα αξιόπιστο δεξί εξτρέμ με 87 διεθνείς συμμετοχές και 23 τέρματα, που παρέδωσε τα διαπιστευτήριά του στην Ευρώπη παίζοντας 3 χρόνια στη ιταλική Ρετζίνα και 4 χρόνια στη σκωτσέζικη Σέλτικ.

https://www.youtube.com/watch?v=VGYHgZG8uIY

Φέτος, θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα ακόμα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, το ισπανικό, όπου θα αγωνιστεί με τη φανέλα της Εσπανιόλ. Η «μικρή» ομάδα της Βαρκελώνης δεν έχει βέβαια τα λεφτά ούτε της Μαδρίτης ούτε της μισητής συμπολίτισσας Μπάρσα και φυσικά δεν μπορεί να απολαμβάνει των υπηρεσιών ενός Κριστιάνο Ρονάλντο ή ενός Μέσσι. Όμως για τους οπαδούς της, η μεταγραφή του Νακαμούρα είναι πιο σημαντική απ αυτή του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μαδρίτη τόσο για αγωνιστικούς όσο και για εξωαγωνιστικούς λόγους. Είναι προφανές πως ο Ιάπωνας ανοίγει μια καλή πόρτα για την Εσπανιόλ στην Απω Ανατολή, μια αγορά που δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο και που καταναλώνει χωρίς ιδιαίτερη σκέψη οποιαδήποτε προϊόντα το αφορούν.

Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι «παπαγάλοι» στο νέο τους αστέρι στο αεροδρόμιο του Πρατ ήταν ανάλογη των Γκρατσιάν και Αμπρέου σε πιο μικρή βέβαια, αλλά πρωτοφανή για τα ισπανικά ήθη κλίμακα.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Δώσε μου μεταγραφές, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Ισπανικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μεταγραφή μετά από Απαίτηση

Έκλεισε λοιπόν νωρίς-νωρίς το μεγάλο ντιλ της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Ο Φελίπε Κουτίνιο πήγε από τη Λίβερπουλ στη Βαρκελώνη για περίπου €160Μ. Αν σας αρέσει αυτή η κίνηση και δε θέλετε κάποιος να σας χαλάσει τη διάθεση, μπορείτε να σταματήσετε την ανάγνωση εδώ. Ο γράφων από το καλοκαίρι δεν ήταν ιδιαίτερα θερμός στη μεταγραφή […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θα μας λείψεις Χοακίν

Συνήθως στα κείμενα που ασχολούμαστε με ποδοσφαιρικούς θρύλους ξεκινάμε από την αρχή. Στο συγκεκριμένο θέμα είναι όμως αδύνατο να χωρέσεις σε λίγες λέξεις όλη την ιστορία και την καριέρα του Χοακίν Σάντσεθ Ροντρίγκεθ. Γι’ αυτό, θα τα πάρουμε από το τέλος και θα αφήσουμε σε μεγάλο βαθμό τον ίδιο τον Χοακίν να μιλήσει, καθώς θα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *