Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τα διαμάντια του αγγλικού ποδοσφαίρου

jimmy-bullard-006

Είναι κάποιοι παίκτες που δεν κερδίζουν τη δημοσιότητα που τους αρμόζει. Δεν γκρινιάζουν στα social media, δεν έχουν τόσο καλούς μάνατζερ, δεν είναι αρκετά μοδάτοι. Ένας από αυτούς είναι ο γίγας Τζίμι Μπούλαρντ. H ιστορία του Τζίμι δεν είναι συνηθισμένη. Οπαδός της Γουέστ Χαμ, προσπάθησε πολύ να παίξει στην αγαπημένη του ομάδα αλλά το αδύνατο κορμί του δεν του επέτρεπε να συναγωνιστεί παίκτες όπως ο Λάμπαρντ ή ο Φέρντιναντ. Ο ίδιος επέμενε ότι ήταν δυνατός, αλλά οι προπονητές έβλεπαν ένα κορμί σαν κλαρί που δεν θα μπορούσε να σταθεί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μετά από 3 χρόνια στους Χάμερς χωρίς συμμετοχές, το πήρε απόφαση κι έφυγε. Δοκιμάστηκε στη Νόριτς, τη Τζίλινχαμ, την Λέιτον Όριεντ και τελικά τον πήραν στην Πίτερμπρο.

Οι εμφανίσεις του εκεί ήταν καλές και δεν άργησε να έρθει η πρόταση από την Γουίγκαν. Παρ’ ότι δεν ήθελε να φύγει από την Πίτερμπρο η ομάδα χρειαζόταν τα χρήματα (περίπου 300.000 λίρες) και η μεταγραφή έγινε. Για τρία χρόνια αποτέλεσε τον ηγέτη της Γουίγκαν στα χαφ ανεβάζοντας την ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ, σκοράροντας μερικά πανέμορφα γκολ. Η Φούλαμ ξόδεψε 2 εκατομμύρια το 2006 και τον έκανε δικό της, με τον προπονητή της Κρις Κόλμαν να δηλώνει: «Είναι τα καλύτερα 2 εκατομμύρια που έχουμε ξοδέψει». Μετά από μόλις 4 αγώνες όμως τραυματίζεται πολύ σοβαρά διαλύοντας το γόνατό του. Του παίρνει 16 μήνες και δύο επεμβάσεις για να επιστρέψει και να σώσει την Φούλαμ από έναν υποβιβασμό με τα γκολ του και τις ασίστ του.

Η καριέρα του φαίνεται να είναι στα πάνω της, καθώς ο Καπέλο τον καλεί στην αποστολή της Αγγλίας (αν και δεν αγωνίζεται) για τους αγώνες με την Ανδόρρα και την Κροατία. Τα πράγματα όμως παίρνουν και πάλι άσχημη τροπή. Ο Τζίμυ θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τη Φούλαμ για αρκετό καιρό ακόμα, αλλά οι Λονδρέζοι δεν το κάνουν και του λένε ότι μπορεί να φύγει αν  θέλει. Έτσι, τον Ιανουάριο του 2009  ο Τζίμυ μετακομίζει στη Χαλ με το ποσό ρεκόρ για την ομάδα των 5 εκατομμυρίων κάτι που στενοχωρεί πολύ τους οπαδούς της Φούλαμ που τον είχαν αγαπήσει. Η κακοδαιμονία δεν λέει να τον αφήσει όμως, αφού στο πρώτο του παιχνίδι (κόντρα στην αγαπημένη του Γουέστ Χαμ) τραυματίζεται και πάλι στο ίδιο γόνατο χάνοντας το υπόλοιπο της σεζόν. Δεν είναι το τέλος της καριέρας του, αλλά δεν θα μπορέσει να φτάσει ξανά στο ίδιο επίπεδο.

O Tζίμυ δεν απελπίζεται όμως και λέει ότι θα επιστρέψει, συνεχίζοντας να αντιμετωπίζει τη ζωή με χιούμορ όπως συνηθίζει. Τα κατορθώματά του πολλά, κορυφαίο όμως αυτό στα γυρίσματα για το κανάλι που έχει τα δικαιώματα των αγώνων και κάνει μικρά βιντεάκια για τους παίκτες για τις αναμεταδόσεις:

Στην ιστορία έχει μείνει το άλμα (!!) πάνω από τους πεσμένους παίκτες της Έβερτον. Γιατί ο Τζίμι Μπούλαρντ είναι η χαρά της ζωής. Ακόμα και όταν όλα πάνε στραβά:

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Όταν η Μπλάκμπερν κατακτούσε την Πρέμιερ Λιγκ

Από τη δημιουργία της Premier League και μετά, το αγγλικό πρωτάθλημα γνώρισε μια μεταμόρφωση. Η λίγκα έγινε πανίσχυρη, οι κορυφαίες ομάδες πάμπλουτες, το θέαμα και τα γήπεδα βελτιώθηκαν, αλλά η κατάκτηση της κορυφής έγινε μια δύσκολη υπόθεση. Μόνο ένα κλειστό κλαμπ ομάδων κατάφερνε να σηκώσει την κούπα. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Φάας Βίλκες: O ατάλαντος ξυλουργός και η τέχνη του γκολ (και της ντρίμπλας)

Ολλανδία. Άμστερνταμ και Ρότερνταμ. Το περίφημο Coffee Shop “The Bulldog” και τα χιλιάδες ποδήλατα. Η περίφημη ντρίμπλα του Γιόχαν Κρόιφ κόντρα στη Σουηδία το ’74. Το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο των “Οράνιε” και του Αίαντα στα 70s. Ο Νέσκενς και ο Άρι Χάαν. Ο “δάσκαλος” Ρίνους Μίχελς και εκείνο το ασύλληπτο 4-3-3. Το γκολ του Φαν Μπάστεν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Τα διαμάντια του αγγλικού ποδοσφαίρου”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Θεούλης!
    Το sombrero βρήκε το φετινό του πουλέν, για την Πρέμιερσιπ.

    Ιn Jimmy Bullard we trust!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *