Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Θα μας κρεμάσουν κουδούνια

biggayal

Τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς θα τον θυμούνται οι παλαιότεροι από το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ στις αρχές της δεκαετίας του 90 και φυσικά στη συνέχεια με την μεγάλη Εθνική της Κροατίας που την έφερε στην 3η θέση του Μουντιάλ της Γαλλίας το 1998. Τώρα προπονεί την Εθνική της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία, αφού η ομάδα του προκρίθηκε για τα πλέι-οφ του Μουντιάλ της Αφρικής, 2η πίσω από το τραίνο της Ισπανίας και μάλιστα αποτελεί πιθανή αντίπαλο της Εθνικής μας αν δεν κάνω λάθος.

Ο Μπλάζεβιτς, που ζωή να’χει είναι στα 74 του, αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας σε κείμενό του σε κροατική ιστοσελίδα και αν δεν έχει γίνει κάποιο λάθος στην μετάφραση ο “Τσίρο” έγραψε τα εξής:

“Το μυστικό της επιτυχίας είναι η ενότητα στην ομάδα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν δεν έχεις καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Παίρνω δυο παίκτες μου και τους λέω ‘Αγάπησέ τον ! Φίλησέ τον!’ και φιλιούνται. Τους λέω ότι πρέπει να φιληθούν στο στόμα.”

Όπως μπορεί κανείς…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Γιόχαν Κρόιφ, μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα

Το φθινόπωρο του 1980 ήταν μια πολύ περίεργη εποχή για τον Γιόχαν Κρόιφ. Έχοντας κατακτήσει σχεδόν τα πάντα με τον Άγιαξ και την Μπαρτσελόνα και με μια τεράστια φήμη να τον ακολουθεί χάρη και στα κατορθώματα του με την (τελικά άτιτλη) εθνική Ολλανδίας, ο ‘Ιπτάμενος Ολλανδός’ επέστρεψε από ένα διετές πέρασμα από τις Η.Π.Α. ψάχνοντας […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γιάρι Λίτμανεν: Το 10αρι με τα μαύρα παπούτσια

Αν κάποτε βρεθείς στο Άμστερνταμ, αξίζει να χαραμίσεις λίγες ώρες για να επισκεφτείς το μουσείο του Άγιαξ. Στο χώρο αυτό μπορεί κάποιος να γυρίσει πίσω στο χρόνο και να χαζέψει αμέτρητα ποδοσφαιρικά κειμήλια: από τις κούπες που κατέκτησε ο Αίαντας, μέχρι φανέλες και παπούτσια διαφόρων παικτών αλλά και αντιπάλων. Σε ειδικό χώρο μέσα στο μουσείο […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *