Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ψάρια, κλέφτες και ρολόγια

Δύσκολες οι «νεκρές» περίοδοι για τις αθλητικές εφημερίδες. Όταν δεν υπάρχει πρωτάθλημα και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις των ελληνικών συλλόγων οι σελίδες δεν γιομίζουν εύκολα και οι καλοί αρχισυντάκτες αναγκάζονται να καταφεύγουν σε διάφορα τρυκ προκειμένου να εξασφαλίσουν το αναγνωστικό ενδιαφέρον.
Ας δούμε μαζί μερικά τέτοια:

Η συνέντευξη του γαβροβοσκού

prota8lhths_ziko

Ο «Πρωταθλητής» προβάλει μεγάλη συνέντευξη του Ζίκο, ο οποίος υπογράφει με χοντρό μαρκαδόρο ότι ο Θρύλος θα παίξει μπαλάρα, ενώ στα «χτυπήματα» της πρώτης σελίδας βλέπουμε καλύτερα τι εννοεί: θα παίξει με την μπάλα κάτω και γρήγορα όπως η Μπαρτσελόνα και η Αρσεναλ. Μ αρέσει αυτό. Διότι δείχνει όραμα και στόχο. Μην κοιτάτε που οι προηγούμενοι ήθελαν να παίζει ο Θρύλος σαν την Ντεμπρετσένι . Απλά δεν είχαν διανοηθεί πως στο ρόστερ τους υπάρχουν Φαμπρέγκες και Φαν Πέρσηδες και Τσάβηδες και Μέσσηδες και … και … και …
Παρακάτω όμως τα πράγματα μπερδεύουν. Διότι μαθαίνουμε πως στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η κίνηση των παικτών είναι σαν αυτή ενός κοπαδιού ψαριών που κινούνται ακατάπαυστα πίσω-μπρος. Χμμμμ. Μπερδεύομαι κομμάτι. Διότι τα ψάρια μπορεί να σχηματίζουν κοπάδι, αλλά δεν έχουν βοσκό. Μάλλον δεν τον χρειάζονται …
Κι αν τα παραπάνω σας φαίνονται ενδιαφέροντα, δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο καλύτερο.
Το ποδόσφαιρο λέει ο πρώην μεγάλος παίκτης, είναι σαν μια μπάλα χιονιού. Αν δεν δουλεύεις σκληρά θα λιώσει. Ποτέ μου δεν είχα διανοηθεί πως το χιόνι συντηρείται απ την σκληρή δουλειά. Νόμιζα πως αυτό ήταν μόνο μια προεκλογική ατάκα του Γιωργάκη. Με σκληρή δουλειά λοιπόν θα αποφύγουμε το φαινόμενου του θερμοκηπίου, το νερούλιασμα της Ανταρκτικής και την κλιματική αλλαγή. Σηκώστε τα μανίκια! Ο πλανήτης μας χρειάζεται!

Η μανία καταδίωξης

fos_kleftes

sportday_mafia

Το ΦΩΣ πάλι και η Sport Day ασχολούνται με κλοπές και αρπαγές που η σκοτεινή πλευρά του πλανήτη απεργάζεται εναντίον του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.
Αφού Ιταλοί (γενικά και αόριστα) θέλουν τον Νίνη και τον Λέτο, ενώ Βραζιλιάνοι και Τούρκοι θέλουν να απαγάγουν τον Ζίκο και να τον οδηγήσουν σ άλλη γη σ άλλα μέρη.
Πίσω και σας φάγαμε!!!

Εχει λίγο δίπλα απ το Λονδίνο μια δουλειά

athlitikanea

Για το τέλος κράτησα το πρωτοσέλιδο των Αθλητικών Νέων της Θεσσαλονίκης. Πρώτη φορά έτυχε να δω πρωτοσέλιδο της συγκεκριμένης εφημερίδας η οποία απ ότι διαπιστώνω δεν έχει κλείσει ούτε ένα μήνα ζωής ακόμα (να τα εκατοστήσει).
Εδώ πληροφορούμεθα λοιπόν πως η Αστον Βίλα κάλεσε λέει ανθρώπους της Λέσχης Φίλων Αρη στο Μπέρμιγχαμ για να συνεργαστούν επί γενικότερων ζητημάτων και να παρακολουθήσουν τον αγώνα Αστον Βίλα – Τσέλσι το Σάββατο απ την προεδρική σουίτα.
Και στο Μπέρμπιγχαμ πώς θα πάς από Θεσσαλονίκη; Μάλλον μέσω Λονδίνου, όπου εδώ που τα λέμε υπάρχει πολύ μεγαλύτερο τουριστικό ενδιαφέρον απ ότι σ ένα συνηθισμένο λιμάνι.
Υπάρχουν παραδοσιακοί κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι, κόκκινα διόροφα λεωφορεία και ο Μπιγκ Μπεν, αφού δεν εδέησε ακόμα να τον ρίξει κάτω κανένας Μπιν Λάντεν και φυσικά άφθονες φωτογραφίες στο διαδίκτυο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Οι εναλλακτικές προτάσεις του Sombrero για να αποφύγουμε το Grexit

Grexit στο ευρώ grexit και στο ποδόσφαιρο, κατά το Σαράφης στα Τρίκαλα Σαράφης και στο Παρίσι (για τους παλιούς που ξέρουν και από μπαλίτσα και από μόδα). Κι επειδή στο Sombrero μπορεί να είμαστε άσχετοι από οικονομικά αλλά είμεθα πάνω απ’όλα πατριώτες, δίνουμε ηχηρή απάντηση στους κολάφους της UEFA παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τάκης Λουκανίδης: Ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα

Τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 υπήρχαν ένα σωρό ποδοσφαιριστές που έπαιζαν σε πολλές -και διαφορετικές- θέσεις με αρκετή μάλιστα επιτυχία. Ο πλάγιος μπακ άλλαζε θέση και πήγαινε στην επίθεση ως εξτρέμ, ο στόπερ ανέβαινε στο κέντρο και ο κεντρικός χαφ γίνονταν δεύτερος (και τρίτος πολλές φορές) σέντερ φορ. Όλα αυτά μοιάζουν να έχουν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Ψάρια, κλέφτες και ρολόγια”

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Διαβαζω καιρο το sombrero και μου εχει δημιουργηθει μια απορια: Πως ολες τις “νεκρες” απο μπαλα περιοδους το blog να ασχολειται παντα μα παντα με θεματα του ολυμπιακου ?

    Δηλαδη θεωρειτε αξιο σχολιασμου ενα (ανευ ουσιας) δημοσιευμα του πρωταθλητη παρα την εισβολη κουκουλοφορων με μαχαιρια σε αγωνα ανηλικων?

    Θα ηταν λογικο αν το blog απλως δεν ηθελε να κανει καμια αναφορα σε σημαδια βιας

    Ομως για το καψιμο της μηχανης του εποπτη υπηρχε (τι εκπληξη!) post με λεπτομερεστατο σχολιασμο και σαφη υπονοουμενα.

    Μαλιστα με βαση τις απαντησεις των συντακτων του blog σε αυτο το post, εμεις οι ολυμπιακοι θα επρεπε να ειμαστε υποχρεοι που διαβαζουμε την αποψη ενος συντακτη που δηλωνει ολυμπιακος…

  2. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Εσείς οι Ολυμπιακοί τέτοιου είδους δεν είστε υποχρεωμένοι να διαβάζετε τίποτα που να σας στενοχωρεί αγαπητέ μου φίλε.
    Υπάρχουν άλλοι χώροι που σε νεκρές από μπάλα περιόδους ασχολούνται με άλλα πράγματα και όχι ΚΑΙ με τον Ολυμπιακό.
    Γιατί βέβαια ακόμα και σ αυτό το post γράφω και γιά τον Παναθηναϊκό και γιά τον Αρη ή γιά να είμαι πιό ακριβής, δεν γράφω γιά ομάδες αλλά γιά τις εφημερίδες που ασχολούνται με τις ομάδες.
    Προφανώς εσύ δεν μπήκες καν στον κόπο να διαβάσεις το κείμενο και ήρθες να εκφράσεις την απορία σου που δεν έχει και σχέση με την πραγματικότητα.
    Θα ασχολούμαστε λοιπόν με ό,τι μας αρέσει, θα διαβάζετε ό,τι σας αρέσει και καθένας θα τραβάει τον δρόμο του.
    Αλλά γενικεύσεις του στυλ “πως γίνεται πάντα να ασχολείστε με τον Ολυμπιακό” δείχνουν πως μάλλον είδες φως και μπήκες, παρά ότι διαβάζεις τακτικά το blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *