Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Τόσο προβλέψιμοι!

Φάση των 16, Πορτογαλία-Ισπανία:

(Αφού έπαιξε πολύ γρήγορα το ένα-δυο με τον Γιορέντε, ανάμεσα από αρκετούς αντιπάλους…) Ο Ινιέστα έξω από την περιοχή έφερε την μπάλα μέσα σε αυτή με έξυπνη πάσα, ο Τσάβι έκανε αμέσως το “τακουνάκι” βγάζοντας τετ-α-τετ με τον Εντουάρντο τον Βίγια που ερχόταν από πίσω. Ο Πορτογάλος απέκρουσε το πρώτο πλασέ και ο Βίγια με δεύτερη προσπάθεια από κοντά σκόραρε με την μπάλα να χτυπά πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι.

(…) η Πορτογαλία ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, καθώς στο 89′ αποβλήθηκε ο Ρικάρντο Κόστα για αγκωνιά στον Καπντεβίλα σε διεκδίκηση.

Ρεπορτάζ Sport24

Αρκετές μέρες πριν, el sombrero:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ:

Μπορεί στον χάρτη να την βλέπεις στην άκρη της Ευρώπης, αλλά κατά βάθος στην ψυχή οι Πορτογάλοι είναι Λατινοαμερικάνοι. Αν το παιχνίδι στραβώσει, αν το σκορ δεν είναι θετικό, αν ο αποκλεισμός χτυπήσει την πόρτα δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον υποδεχτούν πολιτισμένα και με τακτ. Θα μανουριάσουν, θα κλωτσήσουν αντιαθλητικά, θα βριστούν, θα φτύσουν, θα σπρώξουν, θα χτυπήσουν και στο τέλος, άμα λάχει, θα ρίξουν κι ένα κλάμα. Ξενέρωτα πάντως δεν θα μας αδειάσουν την γωνιά.

ΙΣΠΑΝΙΑ:

Είναι στην παραλία 2 Γερμανοί, 2 Έλληνες, 2 Ιταλοί, 2 Γιαπωνέζοι, 2 Βραζιλιάνοι και 2 Ισπανοί. Και ξαφνικά από το πουθενά πετάγεται μια μπάλα: Οι Γερμανοί θα κάνουν εντατική και πειθαρχημένη προπόνηση, τρέχοντας στην άμμο συγκεκριμένη απόσταση ικανή να τους επιτρέψει να βγάλουν όλο το παιχνίδι και κάνοντας κατάλληλα σετ ασκήσεων, ξεκινώντας από το κεφάλι και καταλήγοντας στα πόδια. Οι Γιαπωνέζοι θα ετοιμάσουν τα τριποδάκια για τις κάμερες και θα καθαρίσουν την περιοχή, από τα σκουπίδια των Ελλήνων, για να οριοθετήσουν το γήπεδο. Οι Βραζιλιάνοι θα μαλώσουν για το ποιος θα παίξει στην επίθεση. Ο ένας Ιταλός θα φτιάξει την κορδέλα στο μαλλί του και ο άλλος θα περιμένει τον πρώτο να τελειώσει για να τον αλείψει με αντηλιακό. Οι Έλληνες θα γυρίσουν πλευρά στις ξαπλώστρες και θα ποντάρουν τα λεφτά τους στους Βραζιλιάνους.

Οι Ισπανοί θα πάρουν την μπάλα και θα κάνουν πασούλες παραμένοντας διαρκώς σε κίνηση, περιμένοντας να ξεκινήσει το ματς. Και θα σταματήσουν μόνο όταν τελειώσει. Η μέρα, όχι ο αγώνας!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Μουντιάλ 2010

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια αδικία, μια σφαλιάρα και ένα χαμένο Μουντιάλ

Το 2010 ο τελικός κυπέλλου Αγγλίας έκρυβε μια μεγάλη ιδιαιτερότητα. Μπορεί η Τσέλσι -που ήταν και το ακλόνητο φαβορί- να μην είχε να χωρίσει πολλά με την Πόρτσμουθ (εκτός της κούπας που κατέκτησαν τελικά οι μπλε), στο μυαλό του Κέβινς-Πρινς Μπόατενγκ όμως υπήρχαν πολλά ερωτηματικά και μαζί τους αρκετά άσχημα συναισθήματα. Και δεν υπάρχει τίποτα […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Τόσο προβλέψιμοι!”

  1. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ολα καλά, αλλά αυτός ο Ρικάρντο Κόστα τσάμπα αποβλήθηκε στην συγκεκριμένη φάση
    Η αλήθεια είναι πως την έψαχνε ώρα μανουριάζοντας με τον Βίγια, αλλά στον Καπτεβίλα δεν φαίνεται να έκανε κάτι
    Κατά τα άλλα, το sombrero πάντα πέφτει μέσα.
    Ακόμα κι όταν πέφτει … έξω 🙂

  2. Ο/Η Termite λέει:

    Νίκο υπάρχει ριπλέι που δίχνει ξεκάθαρα πως του την ρίχνει με προθεση. Γι αυτό και ο Καπτεβίγια μένει σχεδόν 1 μέτρο πίσω του την ώρα που παίρνει θέση για να πηδήξει…

    Λίνκ πρόχειρο δεν έχω…αλλα σίγουρα θα το ξαναδείξουν.

  3. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Πιθανόν
    Εγώ απ τα ριπλέϊ που μας έδειξαν πάνω στο παιχνίδι δεν διέκρινα ούτε καν επαφή. Αντίθετα κατάλαβα πως μόνος του έπεσε ο Καπτεβίγια Αλλά η κάμερα δεν ήταν απ την πλευρά που έγινε η σέντρα

  4. Ο/Η Termite λέει:

    εχεις δίκιο…αλλα κάπου πήρε το μάτι μου στο ίντερνετ ριπλέι απο το γερανο… που ήταν στην πλάτη τους και εκεί φαίνεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *