Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η φαντασία ενός 19χρονου

Αγώνας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κάτω των 19 ετών. Η αήττητη – τι πρωτότυπο – Ισπανία, αντιμετωπίζει τα μελλοντικά αστέρια της Ιταλίας:
Το ’16’ των Ισπανών κερδίζει πέναλτι, με το σκορ στο 2-0. Το ’16’ των Ισπανών, ζητάει επίμονα από τον προπονητή του να το εκτελέσει. Το ’16’ των Ισπανών παίρνει φόρα. Το ’16’ των Ισπανών φτάνοντας στην μπάλα ρίχνει το βάρος στο αριστερό και σηκώνει το δεξί για αντιπερισπασμό, όπως κάθε ήρωας δράσης που σέβεται τον εαυτό του και τον κλάδο και ξέρει ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποπροσανατολίσεις έναν ηλίθιο φρουρό του Κακού είναι να οδηγήσεις την προσοχή του αλλού, συνήθως μ’ ένα ..πετραδάκι. Το ’16’ των Ισπανών σουτάρει τελικά με το αριστερό αφήνοντας τον τερματοφύλακα καρφωμένο ακόμα στο δεξί του πόδι.

Το ’16’ των Ισπανών είναι ο Ezequiel Calvente, παίζει στην Μπέτις και σήμερα έγραψε το όνομα του στην ιστορία του παιχνιδιού, με καθόλα νόμιμο τρόπο σε αντίθεση με το πέναλτι ‘paradinha’, κερδίζοντας αμέτρητα εγκωμιαστικά σχόλια από τον ξένο τύπο (όπως “ιδιοφυής”, “θρασύς” κτλ.). Κι όλα αυτά σε ηλικία μόλις 19 χρονών. Μια ηλικία που στην Ελλάδα συνήθως σου επιτρέπει να γίνεις “μεγάλο ταλέντο” κάνοντας απλά κανένα καλό σουτ έξω από την περιοχή και μπαίνοντας δυνατά στις κόντρες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Joga bonito, ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

O Χιούζ και τα δύο παιχνίδια σε διάστημα λίγων ωρών

Χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε μια φωτογραφία του Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Ουαλός σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τα δύο τέρματα επί της Μπέτις – στο 5-0 της βασίλισσας – πήρε το τζετ, ντύθηκε ανάλαφρα, άραξε στο μεγαλοπρεπέστατο κάθισμα του και έφυγε για Ουαλία. Η ομάδα του Κρις Κόλεμαν (ναι της Λάρισας) αντιμετωπίζει την […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

O Τζόζι και οι πραγματικές μαϊμούδες

Είναι δύσκολο να μπεις στο μυαλό όσων πηγαίνουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και επιτίθενται ρατσιστικά σε κάποιον ποδοσφαιριστή, κυρίως επειδή προφανώς δεν διαθέτουν μυαλό. Αυτό μάλλον φαίνεται να πιστεύει κι ο Αμερικάνος φορ Τζόζι Άλτιντορ (που για κάποιον λόγο πάντα μου άρεσε γιατί είναι θηρίο αν και η σχέση του με τα δίχτυα μόνο ερωτική […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *