Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Να μην ανεβεί στο πούλμαν πέτε του!

Οταν ο πρόεδρας τα σέρνει, ούλοι τρέμουνε την αποτυχία. Καθότι ο πρόεδρας βάζει τα λεφτά του και δεν γουστάρει να χάνει ποτές. Θέλει μόνο να κερδάει. Κι όταν δεν κερδάει φταίνε συνήθως οι άλλοι. Αν εγώ ας πούμε πάω κι αγοράσω ένα ερείπιο με 50 μύρια και πέσει στον πρώτο σεισμό, θα πρέπει να φταίει ο μηχανικός που το έχτισε τη δεκαετία του τριάντα κι όχι εγώ που πέταξα τα λεφτά μου. Γιατί όποιος τα σκάει έχει ούλα τα δίκια του κόσμου.

Μέχρι πριν μιά βδομάδα ο Χολέμπας και ο Μοντεστό ήταν απλά δύο απ τους παικταράδες που απέκτησε ο Θρύλος σ αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Τώρα ο ένας μετατράπηκε σε Χολέρα και ο άλλος σε Μοδίστρα. Στα παιχνίδια με τη Μπέσα ο Λίνεν κέρδισε πόντους γιατί ο Ολυμπιακός αν και απέναντι σε τέτοιο αντίπαλο επέδειξε σοβαρότητα και στα δύο παιχνίδια, σημάδι μεγάλης ομάδας. Από χθες το βράδυ, ο Λίνεν μετατράπηκε σε αποδιοπομπαίο τράγο διότι (άκουσον άκουσον) παρότι η Μακάμπι δεν ήταν πολύ καλύτερη της Μπέσα (απλά λίγο πιό σφιχτή στην άμυνα), ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάστηκε σοβαρός και με ψυχή και αποκλείστηκε.

Δηλαδή είπε ο Λίνεν να φανεί σοβαρός στη Μπέσα που της είχε ρίξει πέντε τεμάχια έξω και ασόβαρος με τη Μακάμπι που του έβγαλε την Παναγία στο Φάληρο και την κέρδισε 2-1 μόλις έμεινε με 10. Πραγματικά αξιοπρόσεκτη μεταστροφή.

Απ την άλλη ο πρόεδρας που τα σέρνει κάτω και τα ακουμπάει χοντρά, είπε να περιμένει πρώτα να αποκλείσει την Μακάμπι (γιατί άραγε; Αφού σίγουρο ήταν) και μετά να πάει ν αγοράσει αμυντικό χαφ και σέντερ φορ και τερματοφύλακα και πλάγιο μπακ.

Ο πρόεδρας που τα σέρνει κάτω εγκαινίασε την εποχή γκαλάκτικος στον Πειραιά. Μόνο που δεν φρόντισε να ρωτήσει τί τύχη είχαν οι αυθεντικοί γκαλάκτικος του Φλορεντίνο Πέρες

Μέχρι ο πρόεδρας να καταλάβει πως οι ομάδες δεν χτίζονται με το πάτημα ενός κουμπιού επειδή αυτός πήγε και τα έσκασε χοντρά, κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Κι αν γιά τον Λίνεν δεν υπήρχε αεροπλάνο γιά την επιστροφή, γιά τον επόμενο μπορεί να μην υπάρχει τρένο, πούλμαν ή ταξί. Αλλωστε και αυτόνανε που θέλει να φέρει, δεν τονε συγχώρησε ο προηγούμενος πρόεδρας επειδής αποκλείστηκε από κάτι τσίρκα απ τη Κύπρο, άσχετο αν ο πρόεδρας του έφερε 3 μεταγραφές δύο μέρες πριν τον πρώτο αγώνα (γιά να μην ξεχνιόμαστε, ε;)

Ετσι πέτε του τού Ερνέστου, αν και πρέπει να το ξέρει …

ΥΓ. Οπου “πρόεδρας” και “προηγούμενος πρόεδρας” βάλτε τις λέξεις “μεγαλοεπενδυτής” και “πρώην μεγαλοεπενδυτής”.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ελληνικό ποδόσφαιρο, Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, Ολυμπιακός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Πώς να αποκτήσουν ενδιαφέρον τα πλέι-οφ

Τα πλέι-οφ στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν μια ακόμα φαεινή ιδέα των παραγόντων της χώρας μας για να μπορέσουν να βάλουν κανένα φράγκο στην τσέπη με το πρόσχημα του αυξημένου ενδιαφέροντος. Παρ’ ότι το έπαθλο είναι σχετικά σημαντικό (προκριματικά CL), τα πλέι-οφ περνούν σε μεγάλο βαθμό αδιάφορα. Οι περισσότεροι οπαδοί ασχολούνται με τις μεταγραφές και τις […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Χορεύοντας στα χαλίκια

Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ. Είναι δύσκολο έως απίθανο να βρεις έναν ημιεπαγγελματία ή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που να μπορεί να μπει σε κάποιο γήπεδο και να διαλύσει διάσημους (και φτασμένους) ποδοσφαιριστές. Ίσως κάποτε -όταν το ποδόσφαιρο δεν ήταν γεμάτο παίκτες-αθλητές- να ήταν εφικτό. Στις μέρες μας δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Στο μπάσκετ έχουν υπάρξει […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

7 σχόλια σχετικά με το “Να μην ανεβεί στο πούλμαν πέτε του!”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Γραφικά πράγματα… Πέρσι ο Κετσπάγια, φέτος ο Λίνεν. Αν όντως ισχύει αυτό με το αεροπλάνο μιλάμε για αστείες καταστάσεις

  2. Ο/Η Billy the Kid λέει:

    Άφεριμ EXARCHIOTIS. Ν’ αγιάσει ο στόμας σου.

  3. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο ΟΣΦΠ πληρώνει ακόμα τις περσινες επιλογές Κόκκαλη. Μονο ένας μαγος θα έκανε τον ΟΣΦΠ άλλη ομάδα σε ενα – δυο μηνες. Ο Λινεν δεν είναι μάγος, προπονητής δηλώνει. Ενας προπονητής θέλει χρόνο, θέλει υπομονή και στήριξη. Το τραγικό δεν είναι ο αποκλεισμός του ΟΣΦΠ, συμβαινουν αυτα και ας νομίζουμε στην Ελλαδα οτι ήρθε το τελος. Το τραγικό είναι ότι αλλαξε το αφεντικό εκει στον Πειραια, όμως στην πρώτη στραβη αντιδρά με λαϊκισμο, με σπασμωδικότητα και σε κάθε περίπτωση με τρόπο που δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Ανακύκλωση άρρωστης νοοτροπίας, που δυστυχώς χαρακτηρίζει ολοκληρο το ελληνικο ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ αλλαξε προπονητή λόγω κακής εικόνας στα φιλικα, ενώ αν χθες στραβωνε λιγο παραπανω το ματς του Αρη, σημερα θα διαβαζαμε για τον Κουπερ. Με τέτοια μυαλά, πώς να παει μπροστά έτσι το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα;

  4. Ο/Η duendes λέει:

    Πολύ σωστά όλα.
    Πρώτα παθαίνεις, μετά μαθαίνεις.

    Τώρα να το δω το ‘αφεντικό’ τι αποφάσεις θα πάρει.

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Πολύ σωστός ο ανώνυμος. Ο Μαρινάκης πάντως δείχνει μέχρι τώρα “παλαιάς κοπής”. Ο γαλαντόμος πρόεδρας που θα χώσει για να φέρει παιχταράδες και θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι μέσα στα αποδυτήρια και οι παίκτες θα λουφάξουν.

  6. Ο/Η EXARCHIOTIS λέει:

    Ανώνυμε, τα είπες όλα!

  7. Ο/Η 4minister λέει:

    Σαν ουδέτερος, δεν κρίνω από τον αποκλεισμό, όπως ειπώθηκε αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Αλλά από τις απογοητευτικές εμφανίσεις δημοσιοϋπαλληλικού επιπέδου του Γαύρου. Δυστυχώς, απ’ ότι βλέπω, δεν γίνεται να κληρωθεί η “ομάδα του Λαού” με ΠΑΟΚ, για να δικαιωθώ. Να φανεί πόσο λίγη είναι η Μακάμπι, και πόσο ακόμα λιγότερος ο Θρήνος που αποκλείστηκε από τον Αμπαλένιο Ισραήλ.

    Όσο για τους παράγοντες ποδοσφαίρου, συμφωνώ επίσης με Ανώνυμο. Τόση ασχετοσύνη, πέρα από το ύποπτο νομικά παρελθόν – παρόν και μέλλον αρκετών, δεν συγκεντρώνεται εύκολα! Δεν γνωρίζουν να κάνουν ούτε τις βασικές κινήσεις, γήπεδο, προπονητήριο, ακαδημίες, πλάνο πενταετίας για τις ομάδες που – νομίζουν – ότι διοικούν. Οι περισσότεροι είναι χαβαλέδες, μυρωδιάδες, πουθενάδες. Στο Μαρινάκη δίνω ένα άλλοθι, λόγω ελάχιστης χρονικά ενασχόλησης στο χώρο. Πάντως αυτό με το αεροπλάνο ήταν μεγάλη γκάφα. Ειδικά για μια ομάδα με τόσους πολλούς ξένους παίκτες στο ρόστερ, που οι περισσότεροι τον γράφουν όποτε θέλουν εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *