Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Επενδύστε, είναι μεταδοτικό

Ο Ahsan Ali Syed, ετών 37, καταγωγής Ινδικής, χαρακτηριζόμενος από τα διεθνή ΜΜΕ ως “μεγιστάνας” με εξειδικευμένη ενασχόληση στον τομέα των επενδύσεων και ιδιαίτερη λατρεία σε οτιδήποτε σχετίζεται μ’ αυτές (μέγας υπέρμαχος όλων των σχετικών αποφθεγμάτων: “επένδυε κι ας είναι και σε ρώγες”, “επενδύω άρα υπάρχω”, “τα πολλά λεφτά είναι πάντα λιγότερα από τα πάρα πολλά λεφτά” κ.ο.κ.), συμμέτοχος σε περισσότερες από 130 εταιρείες σ’ όλο τον κόσμο και πολίτης της Γης με βάσεις στην Ινδία, το Μπαχρέιν και την Ελβετία, συνειδητοποίησε το καλοκαίρι ότι το ποδόσφαιρο διαθέτει μια εξαιρετική δυναμική, ικανή να αντέξει στην Νέα Τάξη Πραγμάτων που δημιουργείται σιγά-σιγά και την οποία ο Τζον Πέρκινς χαρακτηριστικά (και με ιδιαίτερη επιτυχία, δεδομένης της άμεσης επιβεβαίωσης των όσων περιγράφει και στην Ελληνική, υπό την εποπτεία του ΔΝΤ, ζωή μας τους τελευταίους μήνες) αποκάλεσε Εταιρειοκρατία στο βιβλίο “Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου”.

Αφού λοιπόν ο Ahsan Ali Syed αποφάσισε ότι το ποδόσφαιρο είναι ο χώρος στον οποίο πρέπει να επενδύσει, άνοιξε την wikipedia, βρήκε την λίστα με τους κατόχους του πρωταθλήματος Αγγλίας τα τελευταία χρόνια κι άρχισε τα τηλέφωνα. Από την στιγμή που Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Άρσεναλ τις πρόλαβαν άλλοι, ο Αλί κατευθύνθηκε στο γραφικό Μπλάκμπερν όπου για αρκετές ημέρες προσπάθησε να πείσει τους ιθύνοντες της ομάδας να του παραδώσουν τα κλειδιά, την ίδια ώρα που έκανε βαρυσήμαντες δηλώσεις σε όλα τα ειδησεογραφικά μέσα λέγοντας πως η ομάδα μπορεί να κοντράρει σύντομα τους μεγάλους της Αγγλίας αλλά και της Ευρώπης και κουνώντας με χάρη και όραμα τα πλαισιωμένα από πολύχρωμα δαχτυλίδια πλούσια δάχτυλα του.

Για ποικίλους λόγους η επενδυτική προσέγγιση των δυο πλευρών δεν προχώρησε κι έτσι όσο ο καιρός κρύωνε ο Ινδός μεγιστάνας, σαν άλλο αποδημητικό πουλί, κατηφόρισε προς πιο ζεστά κλίματα ψάχνοντας ξανά να επενδύσει σε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Ισπανική La Liga, φώναξε αρχικά το google μέσα του και ‘Ρασίνγκ Σανταντέρ’ αποφάσισε η επενδυτική του ομάδα, αφού ανέλυσε τις προοπτικές όλων των διαθέσιμων ομάδων, βάσει των σημερινών οικονομικών δεδομένων. Αφού σιγουρεύτηκε λοιπόν ότι στην Σανταντέρ υπάρχει μέρος για να προσγειώσει το πολυτελές του τζετ και να το αφήσει κάπου προστατευμένο από τις κουτσουλιές των βρωμόπουλων, ο Ahsan βρέθηκε στα γραφεία της Ρασίνγκ και πριν καν προλάβει η γραμματέας του συλλόγου να καταλάβει ότι πρόκειται για μεγιστάνα ώστε να το ψιθυρίσει στην κολλητή της και κατ’ επέκταση στην ευρύτερη περιοχής της Κανταβριας, η ομάδα ανακοίνωνε στον Τύπο ότι ο Ahsan Ali Syed, ετών 37, καταγωγής Ινδικής κι όλα τα σχετικά, είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ομάδας, που ω-τι-πρωτότυπο, έχει σαν άμεσο στόχο να χτυπήσει τον Ισπανικό “δικομματισμό” των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ.

Για να πλησιάσει αυτό το επίπεδο φυσικά πρέπει πρώτα να πετύχει την παραμονή στην κατηγορία, που είναι και ο φετινός στόχος της Ρασίνγκ. Στόχος για τον οποίο χρειάζεται άμεσα μεγάλες νίκες, όπως η χθεσινή επί της Σεβίλης στις καθυστερήσεις (και με παίκτη λιγότερο), η οποία πανηγυρίστηκε έντονα απ’ όλους, συμπεριλαμβανομένου του Ινδού μεγιστάνα. Για την ακρίβεια το “έντονα” μπορεί να χαρακτηριστεί λίγη σαν λέξη για να περιγράψει τον ενθουσιασμό του Ali.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, Ισπανικό πρωτάθλημα, Προσωπογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Αυτοί που έρχονται μέσα από τα τουρνικέ

Ένα απόγευμα του Απρίλη του 1973 η Λίβερπουλ γιόρταζε στο Άνφιλντ την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σε κάποια στιγμή των πανηγυρισμών ένας πιτσιρικάς από το Kop πέταξε ένα κασκόλ της Λίβερπουλ προς τον προπονητή της ομάδας, τον Σκωτσέζο Μπίλ Σάνκλι, τον άνθρωπο στον οποίο ουσιαστικά η Λίβερπουλ χρωστάει τη μεταμόρφωση της από μια ομάδα της δεύτερης […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ωδή στον Αντόνιο ντι Νατάλε

Υπάρχει χρόνια μια μεγάλη κουβέντα για την αξία κάποιου αθλητή σε σχέση με τους τίτλους που κερδίζει. Κάτι παρεμφερές είδαμε και στη Χρυσή Μπάλα (που εσχάτως από κάτι που απλά το διαβάζαμε την επόμενη μέρα σαν ψιλοαδιάφορη είδηση έγινε πεδίο μαχών μεταξύ των υποστηρικτών των τριών μεγάλων υποψηφίων) και στο αν μετράνε οι τίτλοι, οι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *