Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ένα απίστευτο φωτογραφικό πείραμα

Εκμεταλλευόμενοι την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας οι υπεύθυνοι του Γουέμπλει ήθελαν να κάνουν κάτι ξεχωριστό στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, μεταξύ της Σίτυ και της Στόουκ. Κάλεσαν λοιπόν τον φωτογράφο Jeffrey Martin, ο οποίος είναι μέλος της ομάδας 360 Cities.net η οποία διαθέτει την μεγαλύτερη συλλογή πανοραμικών φωτογραφιών αυτήν την στιγμή στον κόσμο, και του ζήτησαν να βγάλει την μεγαλύτερη ως τώρα πανοραμική ποδοσφαιρική φωτογραφία. Ο Jeffrey αποδέχτηκε την πρόκληση/πρόσκληση κι αφού πειραματίστηκε στον ημιτελικό της διοργάνωσης, κατάφερε να φτιάξει στον τελικό μια πανοραμική εικόνα 360 μοιρών αποτελούμενη από 1000 τουλάχιστον ξεχωριστές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, τραβηγμένες με την βοήθεια μιας ψηφιακής SLR τοποθετημένης πάνω σε ρομποτικό τρίποδο που με μικρές περιστροφικές κινήσεις κάλυψε όλο το γήπεδο.

Το ‘πείραμα’ δεν σταμάτησε όμως εδώ, αφού ο φωτογράφος έχει ανεβάσει την επεξεργασμένη τελική εικόνα στην ιστοσελίδα του Γουέμπλει και δίνει την δυνατότητα σε όποιον εκ των 90.000 φιλάθλων βρισκόταν στο γήπεδο εκείνη την μέρα (ή σε οποιονδήποτε δει έναν γνωστό του σε κάποιο σημείο του γηπέδου) να εντοπίσει τον εαυτό του με τα κατάλληλα ζουμ και να τον κάνει tag μέσω του facebook – ελπίζοντας πάντα πως το κλικ του φωτογράφου δεν τον βρήκε σε ζόρικη ή ..παράνομη στιγμή -, επιλογή που ήδη χρησιμοποίησαν 13.327 άτομα, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο στην εισχώρηση όλων των καινούργιων στοιχείων που αφορούν την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων και στο ποδόσφαιρο και διευκολύνοντας οποιονδήποτε ψάχνει να βρει πως λεγόταν η γκόμενα που καθόταν μερικές θέσεις πιο μακριά του.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Μια μικρή προσωρινή νίκη

Ένα από τα πρόσωπα του καλοκαιριού στο αγγλικό μεταγραφικό παζάρι είναι ο Τζον Στόουνς. Η αλήθεια είναι ότι τον θεωρώ αρκετά αδούλευτο και υπερτιμημένο, αλλά σε ένα πρωτάθλημα που ο Τζόνι Έβανς πωλείται με 6 εκατομμύρια λίρες δεν μπορείς να πεις πολλά. Ο Στόουνς είναι ακόμα άγουρος και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι βρίσκεται […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η φυλακή άλλαξε τη ζωή του Τρόι Ντίνι

Για αρκετούς ανθρώπους υπάρχει ένα σημείο που χωρίζει τις ζωές τους σε δυο μέρη. Μια στιγμή τόσο δυνατή που σε κάνει να αλλάξεις κοσμοθεωρία και να γίνεις διαφορετικός άνθρωπος. Για κάποιους η στιγμή αυτή μπορεί να είναι η γέννηση ενός παιδιού, ο χαμός κάποιου αγαπημένου προσώπου, ένα μεγάλο επαγγελματικό νέο ή κάποιο άσχημο γεγονός που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

4 σχόλια σχετικά με το “Ένα απίστευτο φωτογραφικό πείραμα”

  1. Ο/Η duendes λέει:

    Και μια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια.
    Αν ζουμάρεις στην απέναντι κεντρική κερκίδα, στο διάζωμα με τις σουίτες μεταξύ της 310 και της 311 μπορείς να δεις σε τι στιγμή έπιασε ο φωτογράφος τον Γκάλαχερ των Oasis.

  2. Ο/Η Dimitris λέει:

    Εντάξει είσαι απίστευτος..Και συ και ο φωτογράφος, δεν έχω λόγια!!

  3. Ο/Η er-rounder λέει:

    μόνο στο Νησί αυτά…

  4. Ο/Η balkou λέει:

    Ο Μαντσίνι έχει και τον δίδυμο αδερφό του στον πάγκο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *