Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η Θάτσερ, η καλύτερη κακία της ιστορίας και ένα ντοκιμαντέρ

Τα 86α γενέθλια της γιορτάζει σήμερα η πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας Μάργκαρετ Θάτσερ, αποδεικνύοντας ότι οι κατάρες του λαού δεν πιάνουν τόπο. Η γνωστή και με το παρατσούκλι ‘Σιδηρά Κυρία’ αποτελεί ιδανικό παράδειγμα ανθρώπου στου οποίου την κηδεία ένα σημαντικό μέρος των καλεσμένων θα πάει μόνο και μόνο για να σιγουρευτεί ότι πέθανε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο παραπάνω επεισόδιο της εξαιρετικής Αγγλικής εκπομπής ‘Mock the week’ ο Σκοτσέζος Φράνκι Μπόιλ, ο κωμικός με την μεγαλύτερη χολή σε όλη την Ευρώπη ο οποίος μερικά δευτερόλεπτα αργότερα μας προσφέρει και την καλύτερη κακία που έχει ειπωθεί ποτέ από ανθρώπινο στόμα από τότε που αυτό του Τσόρτσιλ έπαψε να κουνιέται: “Για 3 εκατομμύρια (σ.σ. τα πιθανά έξοδα μιας δημόσιας κηδείας της) θα μπορούσαν να δώσουν από ένα φτυάρι στον καθένα μας στη Σκοτία κι εμείς θα σκάβαμε μια τρύπα τόσο βαθιά που θα την παραδίδαμε στον Σατανά αυτοπροσώπως”. Ατάκα τόσο ασύλληπτη, που δεν τολμάς να ξαναπροσπαθήσεις να εκστομίσεις κακία στη ζωή σου.

Με την ευκαιρία των γενεθλίων της πάντως, μπορείς να απολαύσεις πλέον και στο ίντερνετ ένα πληρέστατο ντοκιμαντέρ για ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αντιμετώπισε η Θάτσερ όσο ήταν πρωθυπουργός, τη βία στα Αγγλικά γήπεδα. Το ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε το 2002, είναι μεγάλο καθώς περιλαμβάνει πλήθος συνεντεύξεων και σκηνών από επεισόδια αλλά έξω είναι εποχή βροχών κι αυτό σου προσφέρεται δωρεάν και ετοιμοπαράδοτο. Εδώ μπορείς να δεις το πρώτο μέρος του και στο youtube το δεύτερο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Αγγλικό πρωτάθλημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τι είναι μια ομάδα;

(…) Σε κάθε περίπτωση, τι είναι μια ομάδα; Δεν είναι οι εγκαταστάσεις ή οι διοικούντες ή οι άνθρωποι που πληρώνονται για να την εκπροσωπούν. Δεν είναι τα τηλεοπτικά συμβόλαια, οι ρήτρες αποδέσμευσης, τα τμήματα μάρκετινγκ ή οι σουίτες. Είναι ο θόρυβος, το πάθος, το αίσθημα του να ανήκεις κάπου, η περηφάνια για την πόλη σου. […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Η Θάτσερ, η καλύτερη κακία της ιστορίας και ένα ντοκιμαντέρ”

  1. Ο/Η balkou λέει:

    Μου άρεσε περισσότερο το “το άγημα τιμών θα πυροβολήσει το φέρετρο” 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *