Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο (Vol. VIII)

http://www.youtube.com/watch?v=Dqdu1STbwuw

Ριμπεράο Πρέτο, Βραζιλία (γνωστό και ως Καλιφόρνια της Βραζιλίας)

Η Κορίνθιανς σκοράρει με πέναλτυ στον αγώνα απέναντι στην Κομερσιάλ (με παρατσούκλι Μπάφο). Το γκολ του Έμερσον Σείκ πανηγυρίζεται από τους παίκτες της ομάδας του. Στο βίντεο όμως φαίνεται ότι κι ο… Μπομπίνια (με τέτοιο όνομα πρέπει να έχει κεραυνοβόλο σουτ) να πανηγυρίζει το γκολ σφίγγοντας τις γροθιές και χειροκροτώντας. Το γεγονός ξεσήκωσε την ιντερνετική κοινότητα της Βραζιλίας, με αποτέλεσμα ο παίκτης να χρειαστεί να δικαιολογηθεί λέγοντας την οχι-και-τόσο πειστική δικαιολογία: “Χάρηκα γιατί ο τερματοφύλακάς μας μάντεψε την σωστή γωνία στο πέναλτυ”. Αν ο τερματοφύλακας της Κομερσιάλ δεν έχει παρελθόν σαν του Χιώτη, τότε η δικαιολογία δεν στέκει.

Μποέδο, Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Η ιστορική Σαν Λορένσο αγωνίζεται για να κρατηθεί στην κατηγορία. Ο κόσμος της βράζει και έχει φτάσει στο σημείο να επιτίθεται ακόμα και σε παίκτες όπως ο Μποτινέλι λίγους μήνες πιο πριν. Το ματς με την Κολόν είναι κάτι σαν τελικός για την Σικλόν και ενώ η Σ.Λ. προηγείται με 1-0, γίνεται μια φάση στην οποία ο επόπτης σηκώνει οφσάιντ, οι παίκτες της Κολόν συνεχίζουν σχεδόν στην  πλάκα τη φάση, η μπάλα μπαίνει γκολ και ο διαιτητής προς έκπληξη όλου του κόσμου το μετράει κανονικά. Το τι επακολουθεί είναι δύσκολο να περιγραφεί. Επεισόδια μέσα και έξω από το γήπεδο και ένας διαιτητής που δεν μπορούσε να αποχωρήσει, θυμίζοντας αρκετά Ελλάδα.

Τορίνο, Ιταλία

Ένα καινούριο γήπεδο, ένας ψυχάκιας τερματοφύλακας και ένας παλιός αγαπημένος. Μερικοί από τους λόγους για να γεμίζει το  γήπεδο της καλής φετινής Γιουβέντους. Και όταν αυτό συνδυάζεται με μεγάλες προκρίσεις, όπως το χθεσινό 2-2 επί της Μίλαν με την γκολάρα του Βούτσινιτς στην παράταση, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα. “Πω, πω, πω, πω” όπως λέει κι ο συμπαθής σπίκερ του βίντεο του 2-2.

Βαρκελώνη, Ισπανία (για άλλους Καταλωνία)

Τα 234 γκολ έφτασε πλέον ο Λιονέλ Μέσσι με τη φανέλα της Μπαρσελόνα σπάζοντας ακόμα ένα ρεκόρ (και η αλήθεια είναι ότι λίγα έμειναν ακόμα για να σπάσει). Καλά όλα αυτά, αλλά ποιος θυμάται το πρώτο γκολ του; Ήταν πίσω στο 2005 σε έναν αγώνα με την Αλμπαθέτε με προπονητή του Φρανκ Ράικαρντ. Ο Λιονέλ πήρε τη θέση του Ετό και σκόραρε στο τέλος του αγώνα. Το εντυπωσιακό είναι ότι ένα ολόκληρο γήπεδο αποθέωνε με standing ovation τον Σαμουέλ (μέχρι κι ο Τεν Κάτε), χωρίς να μπορεί να φανταστεί ότι ο πιτσιρικάς που έμπαινε θα τον καθιστούσε σιγά σιγά ως όχι ιδιαίτερα χρήσιμο. Το πρώτο γκολ του Λιονέλ δεν ήταν και τόσο εύκολο, καθώς χρειάστηκε να σκοράρει δις, μια που ενώ σκόραρε με το που μπήκε το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ (μάλλον άδικα).  Χρειάστηκε βέβαια μόλις ένα λεπτό περίπου ακόμα για να σκοράρει ξανά. Δείγμα του τι θα επακολουθούσε τα επόμενα 7 χρόνια.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, Ισπανικό πρωτάθλημα, Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο σκοπός είναι να διασκεδάζεις

Η καριέρα στο εξωτερικό είναι ένα όνειρο για κάθε Έλληνα ποδοσφαιριστή. Κάποιοι καταφέρνουν και αρπάζουν την ευκαιρία, άλλοι μένουν στην αφάνεια. Ένα από τα μεγάλα ταλέντα των τελευταίων ετών ήταν ο Απόστολος Βέλλιος. Ένας παίκτης που επί της ουσίας δεν είχε κάνει και πολλά στην μικρή του καριέρα στον Ηρακλή, αλλά λίγο ένα σημαντικό γκολ […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ένας γκαντέμης τερματοφύλακας

Είσαι ο Ντανιέλ Μπέρνχαρντ, είσαι 30 ετών και τερματοφύλακας στην Άαλεν. Είναι Δευτέρα 10 Αυγούστου και η ομάδα σου υποδέχεται τη Νυρεμβέργη για την πρώτη φάση του κυπέλλου Γερμανίας. Καταφέρνεις να κρατήσεις ανέπαφη την εστία σου και στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας και στα 30 λεπτά της παράτασης αλλά οι συμπαίκτες σου αδυνατούν να σκοράρουν […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

12 σχόλια σχετικά με το “Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο (Vol. VIII)”

  1. Ο/Η Simigdalenios λέει:

    Ronaldinho παικταρά!

  2. Ο/Η The Stig λέει:

    Και τα δύο ήταν πάρε-βάλε από τον R10.

  3. Ο/Η corto maltese λέει:

    α ρε Mirco παιχτούρα
    τσάμπα σε χάσαμε…

    εμότικον με τσιγάρο

  4. Ο/Η fobos2 λέει:

    Κορυφαίος ο Μπομπίνια. Στοίχημα το ‘παιξε ή απλός αγνός οπαδός της Τιμάο;

    Αυτός ο Βούτσινιτς δεν καταλαβαίνω γιατί δεν θεωρείται πρώτη μούρη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, δεν παρακολουθώ Ιταλία αλλά όποτε τον βλέπω σε διεθνή παιχνίδια είναι άπαιχτος.

    Τον αγώνα με το πρώτο γκολ του Μέσι τον έβλεπα ζωντανά, μιλώντας με τον αδερφό μου στο τηλέφωνο (όπως ως συνήθως, αφού μας χωρίζουν μια θάλασσα και 300 χιλιόμετρα και μόνο έτσι βλέπουμε τους αγώνες μαζί). Συμφωνούσαμε ότι θα τον φάνε τον πιτσιρικά τα θηρία στις αντίπαλες άμυνες, τέτοιος μισιαλός που ‘ταν. Βλέπαμε μπροστά, βλέπεις…

  5. Ο/Η Elaith λέει:

    Μεγάλοι σκάουτερς, ναι.

    Κι εμένα ο Βούτσινιτς μου αρέσει αρκετά. Είναι σίγουρα καλύτερος από τον Μποριέλο π.χ. που βάζει αρκετές φορές βασικό ο Κόντε.

  6. Ο/Η makattacks λέει:

    μωρέ καλοί χρυσοί κι άγιοι αυτοί οι Γιούγκοι, παλιά δλδ, αλλά μερικές φορές μπερδεύουν το καφενείο με το γήπεδο…

  7. Ο/Η tre1926 λέει:

    υστερα αμα εισαι οπαδος της Σ.Λορεντζο κανεις ή δε κανεις ντου?

  8. Ο/Η fobos2 λέει:

    Ε ναι, ρε Elaith, το κατέχουμε το άθλημα. Θα σου έλεγα και τι ιδέα είχα για την αξία των αμυντικών χαφ όταν ήμουν πιο μικρός, αλλά φοβάμαι ότι ή θα σου προκαλέσω κανένα ψυχολογικό τραύμα ή θα μου κόψετε την πρόσβαση στο sombrero.

    Ο Μποριέλο, αλλάζει κάθε χρόνο ομάδα, ή εμένα μου φαίνεται;

    Ο Βούτσινιτς, και μόνο για τον πανηγυρισμό στον αγώνα του Μαυροβουνίου με την Ελβετία το 2010 έχει κερδίσει μια θέση στην Ιστορία του αθλήματος (νομίζω ότι κάπου είδα και σχετικό άρθρο εδώ). Για να δοκιμάσω μια ενσωμάτωση:

    [youtube http://www.youtube.com/watch?v=Xw7uarSzAV8&w=560&h=315%5D

  9. Ο/Η Elaith λέει:

    Ο Μποριέλο θα μπορούσε να δοκιμάσει να αλλάξει και άθλημα ίσως.

  10. Ο/Η makattacks λέει:

    εντάξει ο Βούτσινιτς μπερδεύει τη κρεββατοκάμαρα με το γήπεδο :p

    κρίμα που ο Μέσσι τότε δεν είχε μουστάκι, θα έμοιαζε, οπτικά πάντα, με ετούτη εδώ τη καλτ μορφή http://athlitikignomi.blogspot.com/2010/10/o_27.html

  11. Ο/Η panagos λέει:

    Ειπαμε ρε μακ,δεν ειναι και κανα ομορφοπαιδο ο μεσσι,αλλα οχι και να μοιαζει με τον χετταιο τον τσιαντακη…

    Ο βουτσινιτς ξερει μπαλα,ποδοσφαιρο δεν ειμαι σιγουρος αν ξερει…

  12. Ο/Η balkou λέει:

    Οταν είναι σε φόρμα ο Μίρκο όλα καλά. Όταν δεν είναι… Πάντως ο Πανταλέων έχει μάτι που κόβει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *