Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Με μια σφαίρα χωμένη στο κεφάλι

Το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου του 2010 ο Παραγουανός Σαλβαδόρ Καμπάνιας ήταν ένας πετυχημένος διεθνής επιθετικός που έβγαινε για ένα ποτό με τη γυναίκα του λίγους μήνες πριν από το μουντιάλ της Ν. Αφρικής και σε μια περίοδο που συζητιόταν έντονα η πιθανή μεταγραφή του στην Αγγλία. (One second, you got it made. Next second you’re down in the dumps.Τα ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου ήταν ένας άνθρωπος στο χειρουργείο ενός νοσοκομείου με μια σφαίρα σφηνωμένη στο πίσω μέρος του κεφαλιού του μετά από μια μικρο-συμπλοκή στη τουαλέτα ενός μπαρ.

Παρά το ακραίο της κατάστασης του ο Καμπάνιας όχι μόνο επιβίωσε ως εκ θαύματος, όχι μόνο επανέκτησε όλες τις αισθήσεις του και ξεπέρασε το πρόβλημα προσωρινής απώλειας μνήμης που εμφανίστηκε αρχικά αλλά κατάφερε δυο χρόνια και μερικούς μήνες μετά να επιστρέψει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο παίζοντας το Σάββατο για 40 λεπτά με τη φανέλα της πρώτης του ομάδας, της 12 de Octubre που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Παραγουάης.

Και μπορεί οι γιατροί να φοβήθηκαν να αφαιρέσουν τη σφαίρα από το κρανίο του αφήνοντας την εκεί για πάντα, ο ίδιος πάντως, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, δεν δίστασε καθόλου να χρησιμοποιήσει το κεφάλι του στις σέντρες των συμπαικτών του αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η θέληση ξεπερνάει αρκετές φορές καταστάσεις που στην αρχή φαίνονται ανίκητες.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Επιστροφές και ανατροπές

Μετά από 101 συνεχή χρόνια παρουσίας στην 1η κατηγορία του πρωταθλήματος η ιστορική Ιντεπεντιέντε βρέθηκε στη Β’ εθνική πέρσι. Πέρασε δύσκολα, τελικά όμως κατάφερε να ανέβει ξανά και αν κάτι έλειψε ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά ντέρμπι του πλανήτη μας, με τεράστια ιστορία, ένα ντέρμπι ορισμός αυτού που λέμε “γειτονικό” ανάμεσα στον “βασιλιά των […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το πλεονέκτημα της έδρας

Η έδρα είναι πάντα από τα ισχυρά ατού κάθε ομάδας. Έχουμε δει μέτριες ομάδες να μεταμορφώνονται προς το καλύτερο και να γίνονται (σχεδόν) ανίκητες στο γήπεδό τους και φυσικά το ακριβώς αντίθετο. Ομάδες με μεγάλες προσωπικότητες και περίσσιο ταλέντο να υποκύπτουν στην πίεση του αντιπάλου εκτός έδρας. Είναι ο κόσμος; Είναι η αύρα και οι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *