Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά

Γνωρίζουμε πλέον την μια από τις δυο φιναλίστ του Κόπα Λιμπερταδόρες και αυτή είναι η Κορίνθιανς. H “Τιμάο” αγχώθηκε όταν στο 36′ ο Νεϊμάρ άνοιξε το σκορ για την Σάντος, αλλά το γρήγορο γκολ στο Β’ ημίχρονο από τον Ντανίλο της έδωσε ξανά το προβάδισμα για την πρόκριση το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος, καθώς το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει με 0-1.

H Κορίνθιανς μπορεί να είναι μια ιστορική ομάδα, δεν έχει όμως καταφέρει ποτέ να διεκδικήσει Λιμπερταδόρες στην μεγάλη της ιστορία παρά το γεγονός ότι έχει αρκετούς εγχώριους τίτλους. Αντίθετα η Σάντος αν κατάφερνε να περάσει θα έφτανε σε τελικό για 5η φορά στην ιστορία της. Η ομάδα από την οποία έχουν περάσει ιερά τέρατα όπως ο Σώκρατες και ο Ριβελίνο έφτασε στο τελικό έχοντας δεχτεί μόλις τρία γκολ, ενώ στο Σάο Πάουλο έχει γκολ 14-1. Όπως είναι φυσικό, η Κορίνθιανς έφτασε αήττητη στον τελικό, ενώ πριν δεχτεί το γκολ από τον Νεϊμάρ πρέπει να πάμε στις 15 Φεβρουαρίου για να βρούμε το προηγούμενο γκολ που δέχτηκε στον θεσμό.

http://www.youtube.com/watch?v=I1Q_1LIJniQ

Ένας εμφύλιος έχει πάντα νεύρα βέβαια και λίγο σόου, όπως μπορούμε να δούμε και στο παραπάνω βίντεο στο οποίο και ο Αντριάνο της Σάντος δίνει μια καλή στο μπολ-μποι. Αν και στο σόου συμμετέχουν και οι επόπτες, όπως αυτός χθες που χρησιμοποιώντας το αεροζόλ 9-15 (το μοναδικό γνήσιο και επίσημα ελεγμένο αεροζόλ που αντέχει σε όλα τα ISO και φτιάχνεται με μεράκι και φροντίδα εδώ και πολλά χρόνια σε φάρμες της Αργεντινής, προσοχή στις βραζιλιάνικες απομιμήσεις) αποφάσισε να δείξει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες:

http://www.youtube.com/watch?v=PfxNk2Rfqi4

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

βιντεοθεραπεία, ποδόσφαιρο Λατινικής Αμερικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Άγγελος εξολοθρευτής

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σχετική ένδεια στην παραγωγή ταλέντων στην Αργεντινή. Ίσως η λέξη είναι υπερβολική, αλλά σίγουρα η συχνότητα με την οποία εμφανίζονται διάφοροι νέοι παίκτες έχει μειωθεί. Αν και δεν είμαι από αυτούς που λένε “σε λίγα χρόνια θα μιλάνε όλοι για τον τάδε”, μπορώ να πω ότι […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κυρίες και κύριοι, η Ουρουγουάη

Η Ουρουγουάη (ή “Ουραγουάη” για να μας καταλαβαίνει και ο Σάκης Τσιώλης) είναι μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση χωράς. Λόγω της περίοπτης θέσης που κατέχει στο ποδοσφαιρικό στερέωμα αλλά και της μνημειώδους ασχετοσύνης της πλειοψηφίας των ανθρώπων στην κατηγορία γνώσεων ‘Γεωγραφία’, ένα μεγάλο μέρος του κόσμου φαντάζεται πως πρόκειται για μια τεράστια χώρα με δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους που […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

1 σχόλια σχετικά με το “Για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά”

  1. Ο/Η charlie λέει:

    Είναι πραγματικά εντυπωσιακό ότι μια τόσο μεγάλη ομάδα σαν την Κορίνθιανς δεν έχει καταφέρει όχι να πάρει το Λιμπερταδόρες αλλά ούτε καν να παίξει τελικό (μέχρι τώρα). Έναν χαμένο ημιτελικό είχε μέχρι τώρα το ’00!
    Και είναι ακόμα πιο περίεργο γιατί από τις “12 μεγάλες” (ναι είναι 12 στην Βραζιλία!!!) οι 8 έχουν πάρει Λιμπερταδόρες (και άλλες 2, Μποταφόγκο & Ατλ. Μινέιρο, το Κονμεμπόλ/Σουνταμερικάνα).
    Μόνο η Κορίνθιανς και η Φλουμινένσε είναι χωρίς τέτοια τρόπαια.
    Στο εσωτερικό δεν έχει απλώς πολλά, έχει τα περισσότερα πρωταθλήματα Σάο Πάουλο (26), 5 εθνικά πρωταθλήματα (το ρεκόρ είναι… 6), 3 εθνικά κύπελλα (το ρεκόρ είναι… πάλι 6) και 1 σούπερ καπ.
    Για να δούμε τι θα κάνει φέτος απέναντι στην έμπειρη Μπόκα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *