Ο γύρος του κόσμου με ένα σομπρέρο

Η κερκίδα των καπέλων

Στην ιστορική φωτογραφία από το Χάιμπουρι που είχαμε ανεβάσει πριν λίγους μήνες την παράταση κλέβουν οι προβολείς της κερκίδας, στη φωτογραφία του Ντα Λουζ που ακολούθησε λίγο καιρό μετά πρωταγωνίστριες είναι οι χιλιάδες ομπρέλες και στην εντυπωσιακή φωτογραφία από τη Σκωτία που βλέπεις παραπάνω (και η οποία κυκλοφορεί χωρίς επιβεβαιωμένες συνοδευτικές πληροφορίες, καθώς υπάρχει διχογνωμία για το αν απεικονίζεται το Σέλτικ Παρκ ή το Άιμπροξ) αυτό που ξεχωρίζει αναμφίβολα είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας θεατής που να μην φοράει καπέλο.

Κι αν η φωτογραφία επανέφερε στο μυαλό σου την απορία που έχεις κάθε φορά που βλέπεις μια ταινία ή σειρά που διαδραματίζεται στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα, “γιατί σταμάτησαν οι άνθρωποι να φοράνε καπέλο”, στο ίντερνετ υπάρχουν αρκετές αναλύσεις με διαφορές πιθανές αιτίες. Μια από τις πιο διαδεδομένες είναι αυτή: Η εξάπλωση των αυτοκινήτων!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ρετροφωτογραφίες

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ο άνθρωπος που γύρισε από τον άλλο κόσμο

Σε ένα μικρό χωριουδάκι της Αργεντινής στην επαρχία της Κόρδοβα το 1926, γεννήθηκε ο Χουάν Εντουάρντο Χόμπεργκ, ένας άνθρωπος που θα έγραφε ποδοσφαιρική ιστορία,  ως παίκτης μιας άλλης χώρας. Ξεκίνησε από τις τοπικές ομάδες παίζοντας τερματοφύλακας, μέχρι που κάποια μέρα, όπως αρκετές φορές συμβαίνει, απουσίαζε ο επιθετικός, μπήκε, σκόραρε δυο φορές και από τότε άλλαξε […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To ομορφότερο γκολ στην ιστορία της Λιντς (και όχι μόνο)

Πριν λίγες μέρες κάθισα μπροστά στον υπολογιστή να δω ένα παλιό ντοκιμαντέρ για τη Λιντς Γιουνάϊτεντ απ’ τις “χρυσές” εποχές της ομάδας των 70’s. Προσωπικά – και λόγω ηλικίας – είχα λατρέψει τη Λιντς του Ντέηβιντ Ο’Λίρι στις αρχές της νέας χιλιετίας. Τότε που τα “μωρά” του Ιρλανδού προπονητή είχαν τρελάνει ολόκληρη την Ευρώπη με […]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2 σχόλια σχετικά με το “Η κερκίδα των καπέλων”

  1. Ο/Η Elaith λέει:

    Ούτε ένα σομπρέρο;

  2. Ο/Η ανορθόγραφος λέει:

    Ψιλοέψαξα και το σχεδόν 90% λέει ότι είναι το Άιμπροξ,κυρίως λόγω του πίνακα του σκόρ.Όπως και να έχει το σίγουρο είναι ότι οι καπελάδες της εποχής πρέπει να έκαναν χρυσές δουλειές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *